Θύμα δύο διάσημων ρώσων φαρσέρ φαίνεται πως έπεσε η πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χάλεϋ η οποία μάλιστα αυτές τις μέρες κατάφερε να κερδίσει πολλά αρνητικά σχόλια για την εξοργιστική στάση της στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού με θέμα την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ από την Ουάσινγκτον.

ΠΗΓΕΣ: Huffington Post, Sputnik

Η Χάλεϋ ουσιαστικά απείλησε τα κράτη μέλη του ΟΗΕ πως εάν ψηφίσουν κατά των ΗΠΑ θα μπουν στην «μαύρη λίστα» της αμερικανικής κυβέρνησης και θα τους κοπεί η χρηματοδότηση ενώ και η ομιλία της στη ΓΣ ήταν άκρως προκλητική. Η γραμμή του εκφοβισμού όμως δεν πέρασε και 128 χώρες ψήφισαν κατά της απόφαση των ΗΠΑ…

Ως πρόσωπο των ημερών λοιπόν, την επέλεξαν για επόμενο «θύμα» τους οι Vladimir Kuznetsov (Vovan) και Alexey Stolyarov (Lexus) και όπως φαίνεται ήταν άκρως ευρηματικοί, πειστικοί και σίγουρα πολύ καλοί ηθοποιοί. Ο ένας εκ των φαρσέρ επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της υποστηρίζοντας πως είναι ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ματέους Μοραβιέτσκι.

Η Χάλεϋ μάλιστα εμφανίζεται να είναι ευτυχής για την επικοινωνία και ξεκινά τη συνομιλία εκφράζοντας τις ευχαριστίες για την στήριξη που παρείχε η Πολωνία στις ΗΠΑ κατά την πρόσφατη ψηφοφορία. Δυστυχώς για εκείνη, όπως αναφέρει το Sputnik, η φάρσα των δύο Ρώσων δεν σταμάτησε εκεί, όπως ακούμε και στο ηχητικό ντοκουμέντο που δημοσιοποίησαν.

Όπως φαίνεται, στη συνομιλία που είχαν με την Χάλεϋ, οι φαρσέρ την προκαλούν να τους πει τη γνώμη της για το νησί-κράτος Μπινόμο που βρίσκεται στη Νότια Σινική Θάλασσα, πολύ κοντά στο Βιετνάμ… Το μόνο πρόβλημα βέβαια είναι πως το συγκεκριμένο κράτος-νησί, δεν υπάρχει! Στην πραγματικότητα είναι μια χώρα που δημιούργησε η φαντασία των Vovan and Lexus. Η Χάλεϋ πάντως δεν αντιδρά…

Όπως ακούγονται να της λένε μάλιστα, για να γίνουν πιο πιστευτοί, η χώρα μόλις πριν λίγο καιρό ανακήρυξε την ανεξαρτησία της και κλιμακώνοντας τη φάρσα τους, υποστήριξαν- πάντα ως πρωθυπουργός της Πολωνίας- πως η Ρωσία φαίνεται να ενεπλάκη στις εκλογές που διεξήχθησαν στη χώρα.

Και τότε η Χάλεϋ πέφτει στην παγίδα και απαντά: «Και βέβαια το έκανε (σ.σ η Ρωσία)» ενώ δήλωσε πως η Ουάσινγκτον είναι ενήμερη και θα συνεχίσει παρακολουθεί την κατάσταση όπως και τις γενικότερα εξελίξεις στην περιοχή της Νότιας Σινικής Θάλασσας.

«Η Νίκι Χάλεϋ είναι μέλος της ομάδας των συμβούλων του Τραμπ. Πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ…Είναι πολύ αστείο όταν ένα τέτοιο άτομο είναι υπεύθυνο για διεθνείς σχέσεις των ΗΠΑ» δήλωσε ο Alexey Stolyarov (Lexus) μετά τη δημοσιοποίηση της ηχογραφημένης συνομιλίας.

 

ΠΗΓΗ