Το Forbes επιλέγει τους έξι καλύτερους προορισμούς παγκοσμίως για το φετινό καλοκαίρι και στη λίστα υπάρχει το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων!

 

Μήλος. Το πανέμορφο ηφαιστειακό νησί του Αιγαίου Πελάγους -το 5ο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων-, το οποίο εικάζεται ότι το όνομά του προέρχεται από τη λέξη `βήλος` που εξελίχθηκε σε `Μήλος` και σήμαινε `πρόβατο`.

Στο νησί που έχει σχήμα πετάλου, υπάρχουν πολλές παραλίες και πολλά καταλύματα που το καθιστούν έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς. Το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου, το οποίο σήμερα βρίσκεται στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, βρέθηκε στη Μήλο το 1820 και το αντίγραφο βρίσκεται στο αρχαιολογικό μουσείο της Μήλου στην Πλάκα.

Το Forbes μιλά για τις ομορφιές της Μήλου στο άρθρο – πρόταση που δημοσιεύει για τα καλύτερα μέρη να επισκεφτεί κανείς το καλοκαίρι του 2017.

Το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων, μαζί με το Μπαλί, το Ντέβον, τα νησιά San Juan, το St. Barts και τη Βενετία παρουσιάζονται ως τα μέρη όπου ο ταξιδιώτης μπορεί να δει κάτι το μοναδικό! Δύο “γκουρού των ταξιδιών”, οι Nancy Novogrod και Joan Roca, κάνουν τις επιλογές. Και οι δύο έχουν γυρίσει όλο τον κόσμο καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι αυτοί οι έξι προορισμοί είναι ό,τι καλύτερο για τη φετινή χρονιά.

“Ένα λιγότερο γνωστό κυκλαδίτικο νησί, η Μήλος προσφέρει την πολυτέλεια της απομόνωσης και μια αυθεντική απόδραση. Υπάρχουν εκπληκτικά μέρη για να μείνετε όπως το Voronoi`s Corrals, μία γκλάμουρ οικία σε έναν πέτρινο βράχο με δικό της ελαιώνα, ή το Skinopi Lodge, όπου τρεις κομψά απλές και απομονωμένες πέτρινες βίλες διαμορφωμένες σαν τις παραδοσιακές κατοικίες των ψαράδων του νησιού, ατενίζουν τη θάλασσα από μία έκταση εννιά στρεμμάτων.” γράφει το Forbes.

Το άρθρο συμπεριλαμβάνει δύο φωτογραφίες από το Skinopi Lodge, αναφέροντας ότι πρέπει κάποιος να επισκεφτεί τη Μήλο γιατί “το νησί ακούγεται όλο και περισσότερο από όσους γνωρίζουν…”.

Πηγή: http://ntokoumenta.gr