Αρχική Uncategorized Μέσω Πελοποννήσου η εισβολή γερμανικών τραπεζών στην Ελλάδα !!!

Μέσω Πελοποννήσου η εισβολή γερμανικών τραπεζών στην Ελλάδα !!!

ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ;;;

Επόμενη μπίζνα…τα σκουπίδια !!!

Το σχέδιο του Φούχτελ για εισβολή γερμανικών τραπεζών στην Πελοπόννησο 

Η Πελοπόννησος θα αποτελέσει, όπως όλα δείχνουν, τον δίαυλο που αναζητεί επίµονα τα τελευταία χρόνια η Γερµανία για να διεισδύσει στο ελληνικό τραπεζικό σύστηµα και στα ελληνικά κεφάλαια. Προς την κατεύθυνση αυτή δείχνει η πολιτική συµφωνία που υπεγράφη στις αρχές Μαΐου για επέκταση του δικτύου γερµανικών συνεταιριστικών τραπεζών Sparkasse στην Πελοπόννησο, παρουσία του αρµόδιου περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη, του γνώριµου σε εµάς υφυπουργού Οικονοµικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερµανίας, Γιοακίµ Φούχτελ, του κ. Felzen, υψηλόβαθµου στελέχους της Sparkasse, των Γερµανών επάρχων του Schwabisch Hall, Gerhard Bauer, και του Calw, Helmut Riegger, καθώς και του Παναγιώτη Θεοφανόπουλου, συνεργάτη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου.
Για την επεξεργασία και την υλοποίηση της συµφωνίας, αποφασίστηκε η δηµιουργία οµάδας εργασίας, που θα ασχοληθεί µε τις λεπτοµέρειες του σχεδίου. Η εν λόγω συµφωνία µάλιστα, σύµφωνα µε τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, έγινε εν γνώσει τόσο του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, όσο και του υπουργού Οικονοµικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου. Αίνιγµα προς το παρόν αποτελεί η στάση της Τραπέζης της Ελλάδος.

Κοµβικό ρόλο στη συµφωνία έχει ο Γιοακίµ Φούχτελ, η παρουσία του οποίου βοήθησε τα µέγιστα, σύµφωνα µε πληροφορίες, στην ολοκλήρωσή της. Ο Γερµανός πολιτικός γνωρίζει ίσως καλύτερα από τον καθένα το ελληνικό modus operandi, µετά την πολυετή εµπειρία του στη χώρα µας. Παράλληλα, θετικά λειτούργησε και η καλή σχέση που διατηρεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου µε τον Γερµανό αξιωµατούχο. Από την πρώτη στιγµή η Περιφέρεια ανταποκρίθηκε πλήρως στη συνεργασία που πρότεινε ο Γερµανός, η οποία εξελίχθηκε τα τελευταία τρία χρόνια και στον τοµέα της διαχείρισης απορριµµάτων, αλλά, όπως φαίνεται, και στη δηµιουργία δικτύου των γερµανικών συνεταιριστικών τραπεζών Sparkasse στην Πελοπόννησο.
Η οµολογουµένως καλή σχέση που υπάρχει ανάµεσα στους κ. Τατούλη και Φούχτελ, ήδη από το 2012, αποδείχθηκε περίτρανα τον περασµένο Σεπτέµβριο την περίοδο των πληµµυρών που έπληξαν την περιοχή, όταν ο Γερµανός αξιωµατούχος προσέφερε την υποστήριξη της δοµής της Ελληνογερµανικής Συνέλευσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για την αντιµετώπισή τους.
Από την πλευρά του, ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε τον Γ. Φούχτελ ως «σταθερό και αξιόπιστο φίλο», δίνοντας τροφή για αρνητικά σχόλια στους επικριτές του, οι οποίοι τον θεωρούν «άνθρωπο του Φούχτελ και των Γερµανών». Η προώθηση άλλωστε της λειτουργίας του συγκεκριµένου τύπου τραπεζών στην Πελοπόννησο ισχυροποιεί σε µεγάλο βαθµό την Περιφέρεια µέσω του Βερολίνου. Ο λόγος είναι ότι, κατά το γερµανικό πρότυπο των Sparkassen, µετοχές που αγγίζουν το 50% ανήκουν στον Οργανισµό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην προκειµένη περίπτωση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η Περιφέρεια λοιπόν, αν το σχέδιο τελικά καρποφορήσει, θα αποτελεί τον βασικό συµπαίκτη στις εν Ελλάδι δραστηριότητες του δεύτερου µεγαλύτερου, σε όρους κεφαλαίων, τραπεζικού οµίλου στη Γερµανία, µετά την Deutsche Bank, ενισχύοντας περαιτέρω την επιχειρηµατολογία των επικριτών του περιφερειάρχη. Η πολιτική συµφωνία για την ανάπτυξη υποκαταστηµάτων της Sparkasse στην Πελοπόννησο, παράλληλα, είναι µία πτυχή της γενικότερης συνεργασίας για την οποία υπάρχει η θέληση να αναπτυχθεί µεταξύ της Περιφέρειας και του γερµανικού παράγοντα.
«Φλερτ» διαρκείας από τους Γερµανούς
Η επέκταση του γερµανικού κολοσσού Sparkasse στην Ελλάδα και συγκεκριµένα στην περιοχή της Πελοποννήσου δεν είναι κάτι καινούργιο. Η πολιτική συµφωνία που υπεγράφη είναι ουσιαστικά η ευτυχής κατάληξη ενός διαρκούς «φλερτ» των Γερµανών µε την Περιφέρεια και τον τοµέα των συνεταιριστικών τραπεζών, ο οποίος στην Ελλάδα έχει περάσει από αλλεπάλληλες κρίσεις. Η ιδέα για τη δραστηριοποίηση της Sparkasse στην Ελλάδα παρουσιάστηκε το 2012 κατά τη διάρκεια συνεδρίου του Ελληνογερµανικού Επιµελητηρίου στην Αθήνα, µε θέµα τις αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας, και σε πρώτη φάση είχε τις ευλογίες του υπουργού Οικονοµικών της Γερµανίας, Βόλφγκανγκ Σόιµπλε. Είχε συγκροτηθεί µάλιστα και οµάδα επεξεργασίας των τεχνικών θεµάτων λειτουργίας τέτοιων τραπεζών σε Κεντρική Μακεδονία και Πελοπόννησο, µε χρονικό ορίζοντα το φθινόπωρο του 2013. Στόχος ήταν τα εν Ελλάδι υποκαταστήµατα της γερµανικής ένωσης των δηµόσιων περιφερειακών ταµιευτηρίων, όπως είναι και το επίσηµο όνοµά τους, να συγκεντρώσουν τις τοπικές καταθέσεις, µε την προοπτική να παράσχουν δάνεια και να κινήσουν το χρήµα σε τοπικό επίπεδο.
Το σχέδιο, παρόλο που είχε την έγκριση από το υπουργείο Οικονοµικών και την Τράπεζα της Ελλάδος, όπως ισχυρίζονταν οι εµπλεκόµενοι σε αυτό, τελικά δεν υλοποιήθηκε εντός των αρχικών χρονοδιαγραµµάτων και στις αρχές του 2014 «πάγωσε» οριστικά. Σύµφωνα µε καλά γνωρίζοντες το τότε παρασκήνιο, οι δύο βασικοί λόγοι ήταν οι σοβαρές αντιδράσεις από το σύνολο του ελληνικού τραπεζικού συστήµατος, συστηµικές αλλά και συνεταιριστικές τράπεζες, αλλά και οι πολιτικές εξελίξεις που διαγράφονταν στον ορίζοντα για τη συγκεκριµένη χρονιά. Η βασική διαφορά µε το παρελθόν βέβαια είναι ότι πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο άνθρωπος-κλειδί στην Ελλάδα για το Βερολίνο, Γιοακίµ Φούχτελ, ο οποίος χαρακτηρίζεται για την αποτελεσµατικότητά του και την ανάληψη ειδικών αποστολών στη χώρα µας.
πηγη: parapolitika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Κορωνοϊός: 2.472 νέα κρούσματα και 8 θάνατοι – Στους 133 οι διασωληνωμένοι

Σε 2.472 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 8 θάνατοι, με τον αριθμό των...

Ανεξαρτητοποιήθηκε η βουλευτής του ΜέΡΑ 25 Κωνσταντίνα Αδάμου – Η αντίδραση του Γ. Βαρουφάκη

Την ανεξαρτητοποίησή της από την ΚΟ του ΜέΡΑ 25 ανακοίνωσε η βουλευτής του κόμματος, Κωνσταντίνα Αδάμου, με επιστολή της προς τον πρόεδρο της βουλής...

Μελέτη ΕΚΠΑ: Τα εμβόλια της COVID-19 δεν αλλάζουν τα γονίδιά μας

Τα εμβόλια έναντι της COVID-19 δεν μπορούν να αλλάξουν τα γονίδιά μας και δεν μένουν στο σώμα μας για περισσότερο από μερικές ημέρες, αναφέρουν...

Τόκιο: Εντυπωσιακός ο Πετρούνιας – Προκρίθηκε στον τελικό

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε ο Λευτέρης Πετρούνιας την επιχείρηση υπεράσπισης του Ολυμπιακού τίτλου του στο Τόκιο, αφού η εντυπωσιακή εμφάνισή του στον προκριματικό...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!