Ρώσοι αναλυτές ανησυχούν ότι αν και είναι απίθανο να κάνουν οι ΗΠΑ ολοκληρωτική στρατιωτική επίθεση στη Βόρεια Κορέα, θα μπορούσαν να επιχειρήσουν ένα περιορισμένο χτύπημα.

Αυτό, θα διέλυε το ενιαίο μέτωπο που επέδειξαν οι Ρωσία-Κίνα-ΗΠΑ στην επιβολή των κυρώσεων στα Ηνωμένα Εθνη, σημειώνει ο Βλαντιμίρ Μπάτιουκ, του Ινστιτούτου Αμερικανικών και Καναδικών Σπουδών στη Μόσχα.
«Αν οι Αμερικανοί εφαρμόσουν στρατιωτική δύναμη στη Βόρεια Κορέα, τότε θα χάσουν ξεκάθαρα την όποια πολιτική στήριξη έχει παράσχει η Μόσχα και το Πεκίνο έως τώρα, στην αμερικανική πολιτική έναντι στην Πιονγιάνγκ», είπε ο ίδιος, μιλώντας στη ρωσική εφημερίδα Kommersant.

Στο μεταξύ, το Associated Press μετέδωσε ότι η διπλωματία των ΗΠΑ διεξάγει ανεπίσημα, τους τελευταίους μήνες, προσπάθειες για να υπάρξει διάλογος με τη Βόρεια Κορέα.
Στις επαφές, σύμφωνα με το δημοσίευμα, συμμετέχουν ο Τζόζεφ Γιουν, ο επιτετραμμένος των ΗΠΑ για την πολιτική έναντι της Βόρειας Κορέας, και ο Πακ Σονγκ Ιλ, ένας ανώτερος Βορειοκορεάτης διπλωμάτης στα Ηνωμένα Έθνη.

Β.Κορέα: 3,5 εκατ. Βορειοκορεάτες ζήτησαν να καταταγούν στις ένοπλες δυνάμεις 

STRATFOR! To στρατιωτικό σχέδιο δράσης των ΗΠΑ κατά της Β. Κορέας

Ο Τραμπ απειλεί και τον… Μαδούρο με στρατιωτική δράση

DW: Ο Κιμ έχει σχέδιο, ο Τραμπ δεν έχει

 

ΠΗΓΗ