Αρχική Πολιτισμός Λόγια αφύπνισης από την Ακαδημία Αθηνών: Αλλάζουν την Γλώσσα, καταργούν Ιστορία και...

Λόγια αφύπνισης από την Ακαδημία Αθηνών: Αλλάζουν την Γλώσσα, καταργούν Ιστορία και Πίστη

Την έννοια της εθνικής μας ταυτότητας, καθώς και τις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η ελληνική κοινωνία, μέσα σε ένα πολύπλοκο διεθνές περιβάλλον,

αποτύπωσαν σπουδαίοι στοχαστές, επιστήμονες αλλά και αθλητές,  οι οποίοι συμμετείχαν, την προηγούμενη εβδομάδα, στην Ημερίδα «Η Ελλάδα στο σύγχρονο κόσμο:  Η εθνική ταυτότητα και οι προκλήσεις του 21ου αιώνα», που διοργάνωσε το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».

Σύντομους χαιρετισμούς πραγματοποίησαν ακόμα ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Καθηγητής, Αντώνης Κουνάδης, ο οποίος μίλησε για την σημασία της διαφύλαξης της ελληνικής γλώσσας αλλά και της ανθρωπιστικής παιδείας του Ελληνισμού, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου,

«Αποτελεί χρέος της χώρας μας απέναντι του εαυτού της και απέναντι στην ανθρωπότητα να ηγηθεί  μιας  οικουμενικής προσπάθειας επανόδου στα ανθρωπιστικά γράμματα που είναι η πεμπτουσία της παιδείας, της εκπαίδευσης  του ελληνικού πολιτισμού και του ελληνικού λόγου», ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης.

Η Πρόεδρος της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «Παναθηναϊκή» κυρία Μαρία Γιαννίρη η οποία τόνισε ότι:  «Είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε τα τιμαλφή  του έθνους μας,  τη θρησκεία, την γλώσσα, την οικογένεια, που υπήρξαν οι θεματοφύλακες της ελληνικότητάς μας».

Την συγκρότηση συμβουλίου προσωπικοτήτων, το οποίο θα εποπτεύσει τι διδάσκονται οι μαθητές στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και δη στο μάθημα της Ιστορίας, πρότεινε από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Αντώνης Κουνάδης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», ο κ. Κουνάδης στην ομιλία του παρατήρησε ότι «η γλώσσα μας μετά τη μεταπολίτευση δέχθηκε καίρια πλήγματα, όπως με την κατάργηση της καθαρεύουσας στα δημόσια έγγραφα και την καθιέρωση του μονοτονικού» και συνέχισε ότι σήμερα το ελληνικό σχολείο δέχεται πλήγματα με μέτρα όπως η κατάργηση της προσευχής, η απομάκρυνση των ιερών εικόνων από τα σχολεία, η συζήτηση για την κατάργηση των παρελάσεων και η συρρίκνωση των Θρησκευτικών.

Ο κ. Κουνάδης ανέφερε ότι «ο ιερέας, ο δάσκαλος και η οικογένεια έχουν αντικατασταθεί από την τηλεόραση. Η νεολαία δεν έχει πρότυπα. Αυτό οφείλεται στο έλλειμμα ανθρωπιστικής παιδείας», και πρόσθεσε ότι τα βιβλία της Ιστορίας έχουν ιδιαίτερη σημασία στην διαμόρφωση εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης. Γι’ αυτό πρότεινε τη συγκρότηση συμβουλίου προσωπικοτήτων που θα εποπτεύσουν την κατάρτιση νέων προγραμμάτων σπουδών για την Ιστορία.

Τα λόγια του αποτελούν σίγουρα έναυσμα αφύπνισης απέναντι στον «πόλεμο» που δέχεται, αυτή την στιγμή ο Ελληνισμός, από τους απανταχού σκοταδιστές.

Θέλουν να καταργήσουν ιστορία, για να μην θυμόμαστε, γλώσσα για να μην ερευνούμε τα σημαντικότερα κείμενα της ανθρωπότητας που είναι στα Ελληνικά και πίστη για να μην ελπίζουμε.

Θυμηθείτε τι λένε σύγχρονοι ξένοι φιλέλληνες για τον Ελληνισμό:

 

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

cause to shop for high-priced estate that will be real and training courses

cause to shop for high-priced estate that will be real and training courses You can expect real-estate those with sources they have to secure and...

loans tend to be to friendly security heirs since the personal loans is without stress to enjoy day

loans tend to be to friendly security heirs since the personal loans is without stress to enjoy day Could I get a...

Should this be the Moon sign, you’re big, happy, loyal and an adventurer at heart.

Should this be the Moon sign, you're big, happy, loyal and an adventurer at heart. Leo Moons were naturally passionate, and vulnerable to outbursts of...

Your email is required to accomplish the subscription techniques.

Your email is required to accomplish the subscription techniques. People may prefer to need her Twitter account alternatively. For university students, they are able to...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!