Αρχική Διάφορα Λουξεμβούργο: Η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα νομιμοποιήσει την κάνναβη

Λουξεμβούργο: Η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα νομιμοποιήσει την κάνναβη

Το Λουξεμβούργο θέλει να γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα νομιμοποιήσει την κάνναβη , όπως μεταδίδει η DW.

Τα απαραίτητα μέτρα για την υλοποίηση αυτού του μεγάλου εγχειρήματος όμως δεν έχουν ακόμη οριστεί. Μία ομάδα έχει συσταθεί, εργάζεται πυρετωδώς για να αναλύσει τα πιθανά σενάρια και να αποφασίσει σχετικά με τα πρώτα βήματα, ανέφερε το υπουργείο Υγείας.

Ένα από αυτά η «στενή επαφή» με συναδέλφους σε Ολλανδία και Καναδά, δήλωσαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης του Μεγάλου Δουκάτου. Γι’ αυτό το λόγο σκοπεύει η υπουργός Υγείας Ετιέν Σνάιντερ να ταξιδέψει το Μάιο στον Καναδά.

Στο μέλλον θα μπορούν νόμιμα οι ενήλικες κάτοικοι του Λουξεμβούργου για προσωπική χρήση να καλλιεργούν, να αγοράζουν, να κατέχουν και φυσικά να καταναλώνουν κάνναβη. Βέβαια όλα αυτά θα συμβούν υπό αυστηρές προϋποθέσεις.

Το Μεγάλο Δουκάτο ελπίζει μέσω της νομιμοποίησης να καταπολεμήσει το παράνομο εμπόριο και τους κινδύνους που εγκυμονούν για τους καταναλωτές του φυτού, διαφυλάσσοντας καλύτερη ποιότητα κάνναβης μέσω ελέγχων.

Τα έσοδα του κράτους από τη διαδικασία αυτή πρόκειται να διοχετευθούν στα μέτρα πρόληψης των εξαρτήσεων.

Όλο και περισσότερες χώρες νομιμοποιούν τη φαρμακευτική χρήση της κάνναβης.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της νεοεκλεγμένης κυβέρνησης Σοσιαλδημοκρατικών, Φιλελεύθερων και Πρασίνων του Λουξεμβούργου για να νομιμοποιηθεί η ευφορική χρήση της κάνναβης πρέπει προηγουμένως να ψηφισθεί νομοσχέδιο.

Το υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι είναι διατεθειμένο να δώσει όσο χρόνο χρειάζεται στη διαδικασία, ώστε να γίνει σωστά.

Παράνομη η κάνναβη στις περισσότερες χώρες

Τον περασμένο χρόνο ο Καναδάς έγινε η δεύτερη χώρα που νομιμοποίησε την καλλιέργεια, το εμπόριο και την κατανάλωση κάνναβης παγκοσμίως. Η ιδιωτική καλλιέργεια είναι επίσης σε αρκετές περιοχές νόμιμη.

Το 2014 η Ουρουγουάη ήταν η πρώτη χώρα παγκοσμίως που νομιμοποίησε πλήρως την κάνναβη – το Λουξεμβούργο σκοπεύει να γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη.

Σε άλλες χώρες, όπως η Ολλανδία, η καλλιέργεια και το εμπόριο είναι υπό καθεστώς μερικούς ανοχής. Για τη Γερμανία τα προϊόντα κάνναβης είναι παράνομες εξαρτησιογόνες ουσίες: η κατοχή, η καλλιέργεια και φυσικά το εμπόριο είναι παράνομα.

Παρόλα αυτά όταν πρόκειται για μικροποσότητες και προσωπική χρήση υπάρχει περίπτωση η εισαγγελία να μην κινήσει ποινική δίωξη. Εδώ και δυο χρόνια είναι νόμιμη η φαρμακευτική χρήση του φυτού σε ολόκληρη τη Γερμανία.

Σύμφωνα με στοιχεία του γερμανικού συνδέσμου ινδικής κάνναβης έχουν προγραμματιστεί για τις αρχές του Μαΐου εκδηλώσεις και πορείες σε 30 γερμανικές πόλεις υπέρ της νομιμοποίησης της κάνναβης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Life Discipline & Writer Tom Seaman Focuses on Precisely how Health & Wellness Can Impact Personal Romantic relationships & Peace

Life Discipline & Writer Tom Seaman Focuses on Precisely how Health & Wellness Can Impact Personal Romantic relationships & Peace ...

Editors’ Selection Award: Orly the Matchmaker Aims to rotate Lives being a High-End Romance Professional

Editors’ Selection Award: Orly the Matchmaker Aims to rotate Lives being a High-End Romance Professional The Work: Orly...

How to big date Like a-game Theorist I needed to reexamine the a relationship tactic.

How to big date Like a-game Theorist I needed to reexamine the a relationship tactic. Latest summertime, videos went widespread demonstrating a man asking a...

Editors’ Selection Award: Orly the Matchmaker Aims to swap Lives becoming High-End World wide web dating Professional

Editors’ Selection Award: Orly the Matchmaker Aims to swap Lives becoming High-End World wide web dating Professional The Knowledge: ...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!