Αρχική Uncategorized Λέσβος: Ρεκόρ στις ..."αφίξεις" εισβολέων. - Generation Identitaire (GI): Εμποδίζει τον απόπλου...

Λέσβος: Ρεκόρ στις …”αφίξεις” εισβολέων. – Generation Identitaire (GI): Εμποδίζει τον απόπλου πλοίων Μ.Κ.Ο που υποστηρίζουν την εισβολή.

Συνολικά 940 εισβολείς έφτασαν στη Λέσβο μέσα στον Ιούνιο, αριθμός που αποτελεί φετινό ρεκόρ για τις αφίξεις στο νησί. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιανουάριο είχαν περάσει στη Λέσβο σχεδόν οι μισοί -456 άτομα-, τον Φεβρουάριο 252, τον Μάρτιο 336, τον Απρίλιο 281 και τον Μάιο 534.
Την ίδια ώρα, μείωση παρατηρείται στον ρυθμό των αφίξεων στη Χίο, μετά τη μεγάλη αύξηση του Μαΐου. Τον Ιούνιο συνολικά έφτασαν στο νησί 309, λιγότεροι σε σύγκριση με τον Ιανουάριο (324), ενώ τον Φεβρουάριο είχαν περάσει στη Χίο 275, τον Μάρτιο 824, τον Απρίλιο 505 και τον Μάιο 948.
Στη Σάμο, μέσα στον Ιούνιο έφτασαν 249, ενώ τους προηγούμενους μήνες οι …αφίξεις είχαν ως εξής: 232 τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο 172, τον Μάρτιο 247, τον Απρίλιο 243 και τον Μάιο 249.
Συνολικά και σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου, στη Λέσβο ζουν σε καταυλισμούς και άλλες δομές 3.886, στη Χίο 3.685 και στη Σάμο 2.065. Συνολικά σήμερα στα νησιά του βορείου Αιγαίου ζουν 9.636, όταν στην αρχή της χρονιάς ζούσαν 11.078, στα τέλη Ιανουαρίου 10.123, στα τέλη Φεβρουαρίου 9.209, στα τέλη Μαρτίου 8.604, στα τέλη Απριλίου 8.546, και στα τέλη Μαΐου 9.170.
Σύμφωνα με στοιχεία της τουρκικής Ακτοφυλακής, τον Ιούνιο υπήρξαν 39 επεμβάσεις και επαναπροωθήθηκαν στις συνολικά 1.454 άτομα. Από την αρχή της χρονιάς, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, υπήρξαν 159 επεμβάσεις και επαναπροώθηση συνολικά 6.453 ατόμων.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ ΜΕ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΑΦΙΞΕΩΝ …
Σεισμοπαθείς κοιμούνται νηστικοί στους δρόμους, εγκαταλελειμμένοι στο έλεος του θεού. Ξέσπασμα Χουλιάρα: «Αξιότιμε Δήμαρχε έχεις καταφέρει να στεγάσεις δεκάδες χιλιάδες μετανάστες τα τελευταία χρόνια…»
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Generation Identitaire, με έδρα τη Γαλλία, που είναι διαθέσιμη σε τέσσερις γλώσσες (γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά, γερμανικά), το δίκτυο δηλώνει ότι θέλει να «υπερασπιστεί την Ευρώπη», εμποδίζοντας τον απόπλου των πλοίων των ΜΚΟ που διευκολύνουν και «περιθάλπτουν» λαθρομετανάστες, από τα ευρωπαϊκά λιμάνια. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος της GI στην ευρωπαϊκή ιστοσελίδα euractiv.com, οι ΜΚΟ που “διασώζουν” λαθρομετανάστες είναι άμεσοι συνεργοί των λαθρεμπόρων, οι οποίοι παίρνουν τη σκυτάλη από τους διακινητές ανθρώπων για να βοηθήσουν τους λαθρομετανάστες να φτάσουν τις ευρωπαϊκές ακτές.
Για τον εκπρόσωπο της GI, όπως και για όλα τα ενεργά μέλη της εκστρατείας “Defend Europe” (Υπερασπιστείτε την Ευρώπη), οι άνθρωποι αυτοί (των Μ.Κ.Ο) είναι επί της ουσίας «πολιτικοί ακτιβιστές» υπέρ της παράνομης μετανάστευσης. Μεταξύ άλλων περιστατικών, στα μέσα Μαΐου, πάνω σε ένα μικρό μηχανοκίνητο σκάφος, μια μικρή ομάδα της GI προσπάθησε να εμποδίσει τον «Υδροχόο», το πλοίο της ΜΚΟ «Μεσόγειος SOS», να βγει από το λιμάνι της Κατάνιας στη Σικελία, ενώ λίγο αργότερα τα μέλη της ομάδας συνελήφθησαν από την ιταλική ακτοφυλακή. Το ακροδεξιό GI, έχει καταφέρει να συγκεντρώσει μέσω της εκστρατείας “Defend Europe” (Υπερασπιστείτε την Ευρώπη), ένα ποσό της τάξεως των 65.000 ευρώ και εθελοντικό προσωπικό, ενώ ο εκπρόσωπός της, Πιερ Λαρτί, διαβεβαιώνει ότι η GI έχει επαρκή κεφάλαια για να συνεχίσει το έργο της αυτό το καλοκαίρι.

Διάφορες οργανώσεις έχουν κινητοποιηθεί κατά του GI, προκειμένου να σταματήσουν τη δράση του. Ως αποτέλεσμα των προσπαθειών αυτών, η online υπηρεσία πληρωμών PayPal, ανακοίνωσε πρόσφατα το πάγωμα του λογαριασμού της GI, ενώ το ίδιο ανακοίνωσε ότι θα κάνει και η τράπεζα Credit Mutuel, μετά την πάροδο δύο μηνών που προβλέπει ο χρηματοπιστωτικός κανονισμός. Αρκετές οργανώσεις έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη και έχουν υποβάλει σχετικές εκθέσεις για τις δραστηριότητες της GI στην εισαγγελία του Παρισιού.
Κάποιες εξ αυτών επισημαίνουν ότι η εκστρατεία «Defend Europe» αφορά πρώτον, «υποκίνηση σε διακρίσεις κατά προσώπων ή ομάδας, λόγω της καταγωγής τους», η οποία τιμωρείται με ένα χρόνο φυλάκισης και 45.000 ευρώ πρόστιμο και δεύτερον «εγκληματική συνωμοσία για παρεμπόδιση βοήθειας και διάσωσης», η οποία μπορεί να συνεπάγεται δέκα χρόνια φυλάκισης και πρόστιμο 150.000 ευρώ. «Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε απαθείς, οι ζωές βρίσκονται σε κίνδυνο, ο ρατσισμός και το μίσος έχει δραματικές συνέπειες, οι ζωές χάνονται κάθε χρόνο. Τι θα συμβεί την επόμενη φορά που θα συναντήσουν ένα πλοίο με μετανάστες στην ανοικτή θάλασσα; Σίγουρα δεν θα είναι μια δημοκρατική διαδικασία», λέει η «Some of us”, μία εκ των οργανώσεων που έχουν κινητοποιηθεί κατά της GI.

https://www.facebook.com/GenerationIdentitaire/
https://twitter.com/g_identitaire?lang=en
https://en.wikipedia.org/wiki/Bloc_identitaire

ΣΧΟΛΙΟ “ΙΣΧΥΣ”: ΕΝΩ Η …”ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ”, ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΣΥΝΟΡΩΝ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΣΩΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΥΚΛΩΜΑ. ΟΙ ΜΚΟ ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΤΑΝ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΛΟΙΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΥΤΑ ΑΠΟΠΛΕΥΣΟΥΝ, ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΩΝ Μ.Κ.Ο ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ 3 ΜΟΛΙΣ ΜΙΛΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ. ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΑΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΡΜΩΜΕΝΟΙ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΚΑΘΑΡΟ-“ΑΓΑΘΟΒΙΟΛΙΚΟ” ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΕΝΝΟΟΥΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ, ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ, ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ-ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Γεννηματά: Η κυβέρνηση της ΝΔ στηρίζει μόνο τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση πώς με το εργασιακό νομοσχέδιο εξυπηρετεί τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Η κυρία Γεννηματά...

Κ. Χατζηδάκης: Νόμος είναι το δίκιο της κοινωνίας – ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ είστε με τους εργατοπατέρες

«Είμαστε ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα που σταθερά πιστεύει ότι πρέπει να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα σε εργοδότη και εργαζόμενο. Θεωρούμε ότι δεν μπορεί να υπάρχουν...

AstraZeneca: Η Επιτροπή Εμβολιασμού βάζει φρένοστους εμβολιασμούς για τους κάτω των 60

Ανατροπή με τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca καθώς η επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται στην κυβέρνηση να σταματήσει ο εμβολιασμός με το συγκεκριμένο εμβόλιο σε ηλικίες κάτω...

Μητσοτάκης – Τζόνσον: Στο επίκεντρο ο Τουρισμός – Τι είπαν για ελληνοτουρκικά και Κυπριακό

Mε τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Άρση περιορισμών Κατά τη...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!