Αρχική Τεχνολογία Κόλαφος η κρατική Γερμανική τηλεόραση για τα προβλήματα εκπομπής υποήχων από ανεμογεννήτριες.

Κόλαφος η κρατική Γερμανική τηλεόραση για τα προβλήματα εκπομπής υποήχων από ανεμογεννήτριες.

Τον περασμένο Νοέμβριο είδαμε, σε δυο κοντινές δημοσιεύσεις, νέες εξελίξεις σχετικά με τους προβληματισμούς που γεννά διεθνώς η εκπομπή υποήχων από ανεμογεννήτριες: στις 2/11 είδαμε πως δημοσίευμα στην Allgemeine Zeitung αναφέρθηκε σε ερευνητικό πρόγραμμα της Καρδιοθωρακικής & Αγγειοχειρουργικής Πανεπιστημιακής κλινικής του Μάιντς και στις 10/11 την καταπληκτική διάλεξη για το πρόβλημα υποήχων, που έδωσε στη Λιουμπλιάνα Πορτογαλίδα ειδική επιστήμων σε θέματα επαγγελματικής υγείας.

Αναφορά στο πρόβλημα υποήχων είχαμε σε παρουσίαση στην εκδήλωση της 2/2/2019 στην Πτολεμαΐδα, απ’ όπου η πιο πάνω εικόνα, η οποία είναι στιγμιότυπο οθόνης από το πιο κάτω βίντεο στο YouTube.

 

Πρόκειται για ντοκιμαντέρ στην κρατική Γερμανική τηλεόραση ZDF, που προβλήθηκε στην εκπομπή planet )e στις 4/11/2018. Έχει τίτλο “Infrasound – Noise we can’t hear – Υποήχοι – θόρυβος που δεν μπορούμε ν’ ακούσουμε“. Είναι στην Αγγλική γλώσσα, δεν είναι στα Γερμανικά, οπότε βοηθά οπωσδήποτε στην παρακολούθηση. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε υπότιτλους, πάντως δημιουργούνται αυτόματα με βάση το ηχητικό τμήμα και δεν είναι εντελώς ακριβής απόδοση.

Το βίντεο ξεκινά με θεωρία για φαντάσματα στο Κόβεντρυ της Αγγλίας, που η πανεπιστημιακή έρευνα αποκάλυψε πως ήταν θόρυβος υποήχων. Εξηγεί πως υποήχοι παράγονται όταν υπάρχει μεγάλη μετακίνηση μαζών, όπως σε χιονοστιβάδες ή σε σεισμούς, από μηχανές ή ανατινάξεις και …από ανεμογεννήτριες.

Σε μια πυκνοκατοικημένη χώρα σαν τη Γερμανία, πολλοί κάτοικοι περιοχών με ανεμογεννήτριες αισθάνονται ενοχλήσεις και το ντοκιμαντέρ εξετάζει τι ακριβώς συμβαίνει με τους υποήχους. Το βίντεο παρουσιάζει την άποψη της Γερμανικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος πως, σύμφωνα με τεστ στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, σε απόσταση 700μ απ’ τις κατοικίες οι υποήχοι των ανεμογεννητριών δεν διακρίνονται απ’ το γενικότερο θόρυβο. Ωστόσο την άποψη αυτή καταρρίπτει στη συνέχεια το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Γεωεπιστημών & Φυσικών Πόρων (BGR), που με ειδικό εξοπλισμό παρακολουθεί την εφαρμογή της Διεθνούς Συμφωνίας για τα Πυρηνικά Όπλα.

Ο ειδικός του BGR εξηγεί τον εξειδικευμένο τρόπο μετρήσεων και αναλύει μετρήσεις που έγιναν το 2004 σε μια μεμονωμένη ανεμογεννήτρια, προκειμένου να διαπιστωθεί η απόσταση στην οποία θα μπορούσαν να ανιχνεύσουν υποήχους. Κάθε φορά που …
ένα πτερύγιο διέρχεται απ’ τον πύργο στήριξης της ανεμογεννήτριας μεγάλη μάζα αέρα συμπιέζεται και παράγει αρμονική υποήχου (blade pass harmonics). Η ανεμογεννήτρια που μελετήθηκε το 2004 ήταν πολύ μικρή, ισχύος 0,2MW. Για τις τωρινές, πολύ μεγαλύτερες ανεμογεννήτριες, ο αντίστοιχος υπολογισμός έδειξε πως μια ανεμογεννήτρια ισχύος 5MW πιθανά μπορεί να παράγει ανιχνεύσιμο υποήχο σε απόσταση 20 χιλιομέτρων! Η διαφορά με την άποψη της Γερμανικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος αποδίδεται στον τρόπο που έγιναν οι μετρήσεις και στο εύρος συχνοτήτων που ενδιέφερε κάθε φορά και αποδίδεται με τη διαφορά κόκκινης και μπλε γραμμής στο 10:43 του βίντεο.

Η πιο πάνω εικόνα της φρίκης είναι απ’ την Ανατολική Φριζία, την παράκτια περιοχή στα σύνορα με την Ολλανδία, όπου οι απηυδισμένοι απ’ την ενόχληση των υποήχων κάτοικοι, μη δυνάμενοι και μη επιθυμώντας να μετακομίσουν σε άλλη περιοχή, αναγκάστηκαν να προσφύγουν μόνοι τους σε εξειδικευμένο συνεργείο διαπίστωσης του προβλήματος των υποήχων. Χρησιμοποιώντας δονησιογράφους και ειδικά μικρόφωνα, το συνεργείο απέδειξε την ύπαρξη των υποήχων όχι απλά μέσα στο σπίτι, αλλά και σε μεγαλύτερη ένταση απ’ ό,τι εξωτερικά του σπιτιού. 

Απ’ τα 15:25 του βίντεο ξεκινά αναφορά σε συγκεκριμένες ιατρικές έρευνες για το πρόβλημα των υποήχων στο Σεντ Λούις των ΗΠΑ και στο Αμβούργο της Γερμανίας. Στα 21:00 λεπτά αναφέρεται στην έρευνα για χρήση υποήχων ως όπλο από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και πώς δεν ενδιαφέρθηκαν, καθώς δεν είχαν την ίδια επίδραση σε όλους τους ανθρώπους

Μετά τα 23:00 λεπτά αναφέρεται στο 3ο πρόγραμμα έρευνας της Καρδιοθωρακικής & Αγγειοχειρουργικής Πανεπιστημιακής κλινικής του Μάιντς για την επίδραση υποήχων συχνότητας 16Hz σε διάστημα μιας ώρας σε ζώντα ιστό του καρδιακού μυός. Ο Διευθυντής της Κλινικής παρομοιάζει την επίδραση των υποήχων στον καρδιακό μυ με μια οκτάκωπη λέμβο κωπηλασίας, στην οποία έπειτα από κάποια εξωτερική επίδραση οι 4 κωπηλάτες συνεχίζουν κανονικά, αλλά οι υπόλοιποι 4 χάνουν το ρυθμό και συνολικά η λέμβος δεν προχωρεί ομαλά.

Στα 26:00 του βίντεο μπορείτε να δείτε τη γραφειοκρατία της Γερμανικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος να οχυρώνεται πίσω απ’ την ασαφή διατύπωση του σχετικού νόμου, που μιλά για “σημαντική” επίδραση, οπότε οι πολίτες απλά πρέπει να το αποδεχθούν και να ζήσουν με τις δονήσεις. Ως απάντηση, στη συνέχεια του βίντεο οι ταλαιπωρούμενοι απ’ τις ανεμογεννήτριες πολίτες λένε πόσο εγκαταλειμμένοι νιώθουν απ’ τους πολιτικούς, που νοιάζονται μόνο για την ευμάρεια των εταιρειών που αναπτύσσουν αιολικά. Για να μπορέσουν να κοιμηθούν φεύγουν με τροχόσπιτο μακριά απ’ τον τόπο του μαρτυρίου τους. Κάθε σύμπτωση με το γεγονός ότι η Αλτερνατίβα, που είναι κάθετα αντίθετη στα αιολικά, ανεβαίνει συνεχώς σε ποσοστά και ιδίως στις περιοχές με πολλά αιολικά, μόνο τυχαία δεν πρέπει να θεωρείται!

Η τελευταία πρόταση του ντοκιμαντέρ κλείνει με θλίψη: παρόλο που οι γιατροί θεωρούν πως επηρεάζονται 10-35% του πληθυσμού, δηλαδή μερικά εκατομμύρια πολίτες στη Γερμανία, το μαζικό πείραμα της αιολικής ενέργειας, με πειραματόζωα τους πολίτες, συνεχίζεται  χωρίς αναστολές.

Αλήθεια, στην Ελλάδα τι λένε οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και οι Αποφάσεις Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων, που έχουν εκδοθεί σωρηδόν τα προηγούμενα χρόνια, για το πρόβλημα των υποήχων; Από τίποτα έως τίποτα μάλλον;

Πηγή: greeklignite.blogspot.gr“.

  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Χρυσοχοΐδης – Δύσκολο να ελεγχθεί η φωτιά στην Αχαΐα – Μάχη με τις φλόγες υπό αντίξοες συνθήκες

Η πολιτεία κάνει το καλύτερο δυνατό για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Αχαΐα επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε έκτακτες δηλώσεις του το απόγευμα...

Κορωνοϊός: 2.760 νέα κρούσματα και 17 θάνατοι – Στους 172 οι διασωληνωμένοι

Σε 2.760 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 17 θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την...

Αχαΐα: Aνεξέλεγκτη φωτιά στη Ζήρια – Εκκενώνονται τέσσερις οικισμοί, απομακρύνθηκαν λουόμενοι

Νέα φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στη Ζήρια Αχαΐας, ενώ δόθηκε εντολή να εκκενωθούν τέσσερις οικισμοί και συγκεκριμένα η Ζήρια η Άνω Ζήρια, και τα χωριά...

Γυναικοκτονία στη Δάφνη – Σοκάρει το πόρισμα των ιατροδικαστών – Την έσφαξε με μαχαίρι 28 εκατοστών

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία από την ιατροδικαστική εξέταση της 31χρονης γυναίκας που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της στη Δάφνη. Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές η γυναίκα...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!