ΚΑΙ ΚΑΛΑ… Ο Τζόρτζ Παπαδόπουλος ήθελε να “κλείσει” συνάντηση του Τραμπ με τον Πούτιν!

«ΛΑΓΟΣ» Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ;;

Ενα μήνα μετά την απομάκρυνση του πρώτου διευθυντή του Λευκού Οίκου πριμπους ραινς ένας νεαρός ελληνοαμερικανός βρίσκεται στο επίκεντρο της πλεκτάνης για την ποδηγέτηση του προέδρου Τραμπ, όπως εμφανίζεται με σημερινά δημοσιεύματα της Washington Post, τα οποία αναπαράγουν κι αλλα όργανα του αμερικανικού εστάμπλισμεντ…   Αυτή τη φορά η περιγραφή απο το ρεπορτάζ εμφανίζει περίπτωση χονδροειδούς προεκλογικής προβοκάτσιας, η οποία δεν χρησιμοποιήθηκε κατά την καμπάνια της Κίλλαρης όταν κατηγορούσε τον αντίπαλο της ως πράχτωρα του Πούτιν, για να μη καεί άσκοπα κι έτσι εξαπολύθηκε τώρα.. Μονο που το θέμα παραμένει πολύ «χοντρό»…  Οι δημοσιογράφοι που υπογράφουν το ρεπορτάζ λένε ό,τι «είδαν» σχετικά έγγραφα, οχι ο,τι έχουν στοιχεία δηλαδή στην κατοχή τους.

Σύμφωνα με τις «αποκαλύψεις» αυτές, τρεις μέρες μετά τη συμπερίληψή του στην ομάδα εξωτερικής πολιτικής της εκστρατείας του σημερινού προέδρου τον Μάρτιο του 2016 ένας Τζωρτζ Παπαδόπουλος έστελνε μηνύματα σε επτά(7) συνεργάτες του Τραμπ με τίτλο: “Συνάντηση με τη ρωσική ηγεσία – συμπεριλαμβανομένου του Πούτιν”. Ο Παπαδόπουλος έγραφε στο μήνυμα του ότι έχει επαφές με τους Ρώσους και προσφέρθηκε να διευθετήσει “μια συνάντηση μεταξύ ημών και της ρωσικής ηγεσίας για να συζητήσουμε τις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας υπό τον Πρόεδρο Τράμπ”. Έγραψε επίσης ότι οι ρωσικές επαφές του χαιρέτισαν την ευκαιρία να έχουν συνάντηση με τον τότε υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων και τον κ. Πούτιν ή με συνεργάτες του.

ΕΙΧΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΠΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ Η ΕΘΝΟΚΤΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΩΖΟΝΤΑΝ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΣ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΛΠΙΖΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΙΚΟΝΙΖΟΜΕΝΟ ΠΡΙΜΠΟΥΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.. ΑΛΛΑ ΤΟ ‘ΧΕ ΓΡΑΨΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ Η ΓΟΥΑΣΙΝΓΚΤΩΝ ΠΟΣΤ..

Όσο και αν ακούγεται περίεργο, οι σύμβουλοι του κ. Τραμπ ανησύχησαν όταν έλαβαν το e-mail, και ένας εξ αυτών, ο συμπρόεδρος της εκστρατείας Sam Clovis έγραψε ότι θα πρέπει να ζητηθεί η γνώμη των συμμάχων του ΝΑΤΟ πριν γίνει κάποια συνάντηση με τους Ρώσους.
Επίσης, ο σύμβουλος συνταξιούχος ναύαρχος Charles Kubic, πρόβαλε νομικές ανησυχίες, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής παραβίασης των κυρώσεων των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας και του νόμου Logan, που απαγορεύει στους κατοίκους των ΗΠΑ να συμμετέχουν σε μη εξουσιοδοτημένες διαπραγματεύσεις με ξένες κυβερνήσεις.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο νεαρός Παπαδόπουλος, που περιγράφεται ως ένας εθελοντής της εκστρατείας με ελάχιστη εμπειρία στην εξωτερική πολιτική, επέμεινε. Από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο του 2016, έστειλε αρκετά μηνύματα με τα οποία υπέβαλε αιτήματα για να γίνουν οι συναντήσεις με τους Ρώσους, αλλά και προσωπικά με τον Πρόεδρο Πούτιν.

Στο μεταξύ, άλλοι συνεργάτες του κ. Τραμπ, ενώ απέρριψαν τις εισηγήσεις του Παπαδόπουλου, προχώρησαν από μόνοι τους και διευθέτησαν συναντήσεις με τον πρέσβη της Ρωσίας, και άλλους Ρώσους υπηκόους οι οποίοι υποτίθεται είχαν σχέση με το Πούτιν. Σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται ότι οι συνεργάτες του Τραμπ απέρριψαν τις εισηγήσεις του Παπαδόπουλου, επειδή τους προξένησε εντύπωση η επιμονή του να ομιλεί για σχέσεις που διατηρούσε με τους Ρώσους. Αυτός φαίνεται είναι και ο λόγος που απομακρύνθηκε σιωπηλά ο Παπαδόπουλος, ενώ δεν του προσφέρθηκε καμία θέση ή σε κυβερνητικό πόστο μετά την εκλογή του Τραμπ στο Λευκό Οίκο.

 

Τα ηλεκτρονικά μηνύματα του κ. Παπαδόπουλου είναι πλέον μέρος της νομικής διαδικασίας που ξεκίνησε η αμερικανική Δικαιοσύνη και το Κογκρέσο εναντίον συμβούλων του Προέδρου Τραμπ. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι φαίνεται πως ο Παπαδόπουλος ενεργούσε ως ενδιάμεσος της ρωσικής κυβέρνησης. Το ίδιο διάστημα ο ομογενής πρώην σύμβουλος του κ. Τραμπ, είχε επισκεφθεί την Αθήνα όπου είχε συναντήσεις με Έλληνες πολιτικούς, αλλά ουδείς γνωρίζει, εκτός του ιδίου, αν συζήτησε και μαζί τους το θέμα.
Οι ανακριτές ελέγχουν ένα προς ένα τα μηνύματα του Παπαδόπουλου και ειδικά αυτό της 27ης Απριλίου, όπου αναφέρει ότι έλαβε “πολλές κλήσεις τον περασμένο μήνα” για τη διοργάνωση μίας συνάντησης στη Ρωσία. “Ο Πούτιν θέλει να φιλοξενήσει την ομάδα του Τραμπ όταν εξευρεθεί ο κατάλληλος χρόνος”, έγραψε την ίδια μέρα

Σε κάποια στιγμή ο Παπαδόπουλος έστειλε στους συμβούλους του Τραμπ και ένα e-mail ενός Ρώσου, του Ιβάν Τιμοφέεβ, που ανέφερε ότι Ρώσοι αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών ήταν ανοιχτοί σε μια επίσκεψη του κ. Τράμπ στη Μόσχα. ΚΙ ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ…  ΕΙΠΑΜΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ «ΧΟΝΤΡΟ» ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ..

 

ΠΗΓΗ