Αρχική Απόψεις “Κρύβουν” τους μάρτυρες της Siemens

“Κρύβουν” τους μάρτυρες της Siemens

Επιστολές φωτιά που δημοσιεύονται για πρώτη φορά

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr 

Τη Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2017 στην Ελεύθερη Ώρα, παρουσίασα τα ονοματεπώνυμα μαρτύρων φωτιά, που επιμελώς δεν βρίσκονται στη λίστα μαρτύρων (ίσως θα μπορούσαν να είναι κάποιοι εξ αυτών και κατηγορούμενοι) του πολύκροτου πολιτικοοικονομικού σκανδάλου της Siemens των “μαύρων ταμείων” μέσω των οποίων χρηματίζονταν πολιτικά κυβερνητικά πρόσωπα, των αυτοδύναμων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ! Υψηλόβαθμα στελέχη της Siemens αλλά και του ΟΤΕ, την εποχή της σύναψης της Σύμβασης αναβάθμισης της τεχνολογικής υποδομής του δικτύου του ΟΤΕ με την προμήθεια 1,1 εκ. ψηφιακών παροχών, αλλά και των προγραμματικών συμφωνιών της Siemens με τον ΟΤΕ!

Είναι χρήσιμο να τους αναφέρουμε πάλι… 

Παρακάτω οι βασικοί πρωταγωνιστές της δεκαετίας του ΄90 που οδήγησαν τον ΟΤΕ στις αποφάσεις μονόδρομο, που ήταν οι προγραμματικές συμφωνίες ΟΤΕ – Siemens – Intracom!

Αυτοί που δεν είναι ούτε μάρτυρες στην πολύκροτη δίκη, είναι: 
Bernhard Dombek: Γενικός Διευθυντής της Siemens Ελλάδος που υπέγραψε την επίμαχη σύμβαση! 

Δημήτρης Αβράμπος: Οικονομικός Διευθυντής COM (τηλεπικοινωνιών)! 
Αθανάσιος Ρουσόπουλος: Τεχνικός Διευθυντής COM! 
Αθανάσιος Κοντονάτσιος: Τεχνικός Διευθυντής Siemens για έργα με τον ΟΤΕ! 
Νικόλαος Τάτσικας: Γενικός Διευθυντής της Siemens Τήλε-βιομηχανικής με έδρα τη Θεσσαλονίκη και μετόχους τη Siemens AG κατά 75% και την ΕΤΕ κατά 25%! 
Πέτρος Λάμπρου: Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ και Ταμίας του ΠΑΣΟΚ. Μετέπειτα Διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας! 
Χρήστος Καζαντζής: Γενικός Διευθυντής Χρηματοοικονομικών Θεμάτων του ΟΤΕ (1994-1998), Διευθύνων Σύμβουλος της COSMOTE (1996-1997), Υποδιοικητής και Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος (φίλος του Χρήστου Καραβέλα όσο και του Σωκράτη Κόκκαλη)!

Να κληθούν να καταθέσουν οι Αβράμπος και Τάτσικας… 

Σήμερα θα δημοσιεύσουμε για πρώτη φορά μια επιστολή με ημερομηνία 7 Νοεμβρίου 1994, δηλαδή επί εποχής ΠΑΣΟΚ και την οποία αποστέλλει η Διεύθυνση της Siemens Τήλε-βιομηχανικής (Γενικός Διευθυντής ο Νικόλαος Τάτσικας), στον Δημήτρη Αβράμπο (Οικονομικό Διευθυντή COM), με κοινοποίηση στον Χρήστο Καραβέλα (κατηγορούμενο-φυγόδικο), υφισταμένους του Ηλία Γεωργίου (κατηγορούμενος – Γενικός Διευθυντής Τηλεπικοινωνιών – COM της Siemens  Ελλάδος, στην προ Χριστοφοράκου εποχή (ανέλαβε Γενικός Διευθυντής Siemens Ελλάδος το 1998)!

Στη συνημμένη επιστολή γίνεται αναφορά για “προμήθειες” και όποιος κατάλαβε – κατάλαβε! Ωστόσο, αποδεικνύεται επίσης από αυτήν την επιστολή, ότι αυτά τα πρόσωπα (Αβράμπος – Τάτσικας) καθόριζαν από κοινού την οικονομική πολιτική της Siemens την εποχή εκείνη!

Γι΄ αυτό επιμένω πως, αυτά τα στελέχη της Siemens γνωρίζουν πολλά και δεν έχουν κληθεί ούτε καν μάρτυρες!!

Κατηγορούμενοι που θα γκρεμίσουν το σαθρό οικοδόμημα της Μεταπολιτεύσεως αν… 

Επίσης σήμερα, θα δημοσιεύσω για πρώτη φορά, επιστολή – πρωτόκολλο της συνάντησης στελεχών της Siemens στις 13 Δεκεμβρίου 1999, δηλαδή λίγους μήνες μετά την υπογραφή των προγραμματικών συμφωνιών της Siemens με τον ΟΤΕ, στη φάση υλοποίησης της πολιτικής της γερμανικής εταιρείας, στην μετά Dombek, Γεωργίου (κατηγορούμενος), Καραβέλα (κατηγορούμενος – φυγόδικος), εποχής!

Δηλαδή, όταν αντικαταστάθηκαν στην ιεραρχία της Siemens, με τους Μιχάλη Χριστοφοράκο, Πρόδρομο Μαυρίδη και Αλέξανδρο Αθανασιάδη (όλοι κατηγορούμενοι), αντίστοιχα, αναλαμβάνοντας το περιβόητο τμήμα τηλεπικοινωνιών της γερμανικής εταιρείας!

Στην οποία όμως, συνάντηση παρευρισκόταν ο Ράινχαρτ Σίκατσεκ (κατηγορούμενος), πρώην διαχειριστής των “μαύρων ταμείων” της Siemens, ο οποίος είχε πει καταθέτοντας στις 7 Δεκεμβρίου 2013 ενώπιον των Eφετών – Ανακριτών Αθηνών που διερευνούσε το σκάνδαλο της Siemens: «Δεν θυμάμαι αν είχα ρωτήσει σχετικά με τον σκοπό των πληρωμών στην εταιρεία Placid Blue Corporation, αλλά μου είχε απαντηθεί ότι τα χρήματα αυτά προορίζονται για τα πολιτικά κόμματα…»!!

Αυτοί λοιπόν, οι κατηγορούμενοι, Σίκατσεκ, Γεωργίου, Μαυρίδης και Αθανασιάδης, γνωρίζουν όλα τα πολιτικά πρόσωπα τα οποία επί δεκαετίες χρηματίζονταν προκειμένου να παίρνει η Siemens όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της Πατρίδος μας!

Ούτε μάρτυρας ο Λεωνίδας Παπαδημάτος… 

Από τη λίστα μαρτύρων (;;;) λείπει επίσης και ο Λεωνίδας Παπαδημάτος. Υπήρξε Διευθυντής Προμηθειών του ΟΤΕ κατά την περίοδο 1994 – τέλη του 1997!

Έτσι, γεννάται το ερώτημα πως, είναι δυνατόν, να έχουν κληθεί όλοι οι προηγούμενοι Διευθυντές του ΟΤΕ και να μην έχει κληθεί ο κ. Λεωνίδας Παπαδημάτος!

Μήπως επειδή ήταν – σύμφωνα με τις κακές γλώσσες – κολλητός του “χωριού”;;
Δηλαδή, του Σωκράτη Κόκκαλη και της Intracom;;

Στο απυρόβλητο ο Σωκράτης Κόκκαλης… 

Ο ΟΤΕ πλέον δεν ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο! Το 95% του ΟΤΕ ανήκει στην Deutsche Telekom! Το τελευταίο μετοχικό κεφάλαιο του 5%, σύμφωνα με ασφαλέστατη πληροφορία μας, πρόκειται να πωληθεί και αυτό στην γερμανική κρατική εταιρεία! Έτσι, θα πραγματοποιηθεί το θάψιμο του μεγαλύτερου μεταπολεμικού πολιτικοοικονομικού σκανδάλου της Siemens, που μέσω των «μαύρων ταμείων» της, δωροδοκούσε πολιτικά πρόσωπα, τα οποία βρίσκονταν σε υψηλότατες κυβερνητικές θέσεις,  εκχωρώντας όλα τα έργα του ΟΤΕ στη Siemens και την Intracom του Σωκράτη Κόκκαλη!

Ο οποίος, Σωκράτης Κόκκαλης, δεν είναι, όχι κατηγορούμενος αλλά ούτε καν μάρτυρας στη γενόμενη δίκη στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων!

Γιατί, πως είναι δυνατόν να είναι κατηγορούμενη η Siemens και να μην είναι κατηγορούμενη η Intracom η οποία αναλάμβανε τα έργα του ΟΤΕ κατά το 50% (το άλλο 50% η Siemens);;

Ποιο είναι εκείνο τα αόρατο χέρι που προστατεύει τον Σωκράτη Κόκκαλη;;
Όπως, ο Σήφης Βαλυράκης, ο οποίος ως Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη Siemens, προστάτεψε υπέρ του δέοντος, προφανώς με άνωθεν εντολές, τον επιχειρηματία και πρώην μεγαλο-παράγοντα του Ολυμπιακού;

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Γιάννης Εμίρης: Δυναμική ανταπόκριση της Alpha Bank στην ενσωμάτωση των κριτηρίων ESG

Στην ενεργό ανταπόκριση της Alpha Bank απέναντι στη μεγάλη ευκαιρία που δημιουργεί για την Ελλάδα το Ταμείο Ανάκαμψης καθώς και στις στρατηγικές που εφαρμόζει...

Μητσοτάκης: Πάσχα στο σπίτι – Ανοίγουν εστίαση, σχολεία,Τουρισμός – Εμβολιασμοί για τους άνω των 30 από τη Μεγάλη Εβδομάδα

Οι εμβολιασμοί τα self test και ο καλύτερος καιρός μας κάνουν αισιόδοξους ότι η περιπέτεια τελειώνει, είπε αρχικά ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του για τη...

ΝΔ: Ο Τσίπρας περιφρονεί τους κανόνες της Δημοκρατίας

Βαθύτατα προσβλητικές για τους 2.251.618 ψηφοφόρους της ΝΔ που εξέλεξαν πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη χαρακτηρίζει η ΝΔ τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα στο πολιτικό συμβούλιο του...

ΝΔ: Ο Τσίπρας περιφρονεί τους κανόνες της Δημοκρατίας

Βαθύτατα προσβλητικές για τους 2.251.618 ψηφοφόρους της ΝΔ που εξέλεξαν πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη χαρακτηρίζει η ΝΔ τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα στο πολιτικό συμβούλιο του...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!