Αρχική Απόψεις Κρας τεστ για όλους

Κρας τεστ για όλους

Ενώ οι άλλες περιέγραφαν μέτρα, φόρους και ρυθμίσεις που είχαν είτε άμεση, είτε ακόμη και αναδρομική ισχύ, τα μέτρα και τα αντίμετρα της νέας συμφωνίας θα εφαρμοστούν δύο χρόνια μετά την υπογραφή της.

Η συμφωνία στην οποία κατέληξαν έπειτα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις Αθήνα και δανειστές, πέρα από τα μέτρα και τα αντίμετρα, που δικαίως έχει πέσει πολύ μελάνι για την ανάλυσή τους, έχει ορισμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τη διαφοροποιούν από τις προηγούμενες συμφωνίες.

Ενώ οι άλλες περιέγραφαν μέτρα, φόρους και ρυθμίσεις που είχαν είτε άμεση, είτε ακόμη και αναδρομική ισχύ, τα μέτρα και τα αντίμετρα της νέας συμφωνίας θα εφαρμοστούν δύο χρόνια μετά την υπογραφή της. Οι πολίτες θα γνωρίσουν σε μελλοντικό χρόνο τι πραγματικά σημαίνει για τους ίδιους, είτε ως αρνητικός είτε ως θετικός αντίκτυπος. Το κενό αυτό δεν θα πρέπει να καλυφθεί ούτε από την προπαγάνδα του φόβου, αλλά ούτε και από της υπεραισιοδοξίας.

Και εδώ είναι πάρα πολύ κρίσιμο η κυβέρνηση να ενημερώσει το επόμενο διάστημα για τις πραγματικές συνέπειες. Να πει τα πράγματα με ψυχραιμία, όπως ακριβώς έχουν και με εξαντλητικό τρόπο να δώσει την πλήρη εικόνα και για τα μέτρα και για τα αντίμετρα.

Το δεύτερο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της τελικής συμφωνίας είναι ότι δρομολογεί σειρά από σημαντικές εξελίξεις, αφού ανοίγει η ουσιαστική συζήτηση για την απομείωση του χρέους και την πιθανή όσο ποτέ άλλοτε ένταξη της χώρας μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Η διευθέτηση αυτών των των βασικών παραμέτρων ανοίγει τον δρόμο προς τις αγορές και την έξοδο από την πολυετή επιτροπεία. Εκεί θα γίνει το πρώτο μεγάλο κρας τεστ και μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, θα είναι σύντομα και όχι στο απώτερο μέλλον.

Αυτή η συμφωνία θα κριθεί πρωτίστως στις διεθνείς αγορές και στην πραγματική οικονομία της χώρας.

Ο συνδυασμός μέτρων και αντίμετρων δίνει μια πρώτη εικόνα ότι μπορεί να λειτουργήσει και επειδή η οικονομία είναι κυρίως κλίμα, η κυβέρνηση έχει την κύρια ευθύνη να δρομολογήσει και μια σειρά άλλες συμπληρωματικές διαδικασίες κινήτρων και αναπτυξιακών εργαλείων που θα λειτουργήσουν συνδυαστικά ως μοχλός για νέες επενδύσεις, βιώσιμες, ενταγμένες σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ώστε να δημιουργούν σταθερά νέες θέσεις εργασίας.

Πηγή:http://www.avgi.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

‘Ex-gay’ counselor presumably discovered soliciting ‘hookups’ on gay a relationship software

'Ex-gay' counselor presumably discovered soliciting 'hookups' on gay a relationship software a Florida psychiatrist having when compared homosexuality to obsessive-compulsive dysfunction and advertised which he...

Alpha Bank: Σε μία ώρα καλύφθηκε το ομόλογο – Iσχυρή ζήτηση από μεγάλα ξένα χαρτοφυλάκια

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η νέα έκδοση ομολόγου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred) από την Alpha Bank, ύψους 500 εκατ. ευρώ ,καταγράφοντας ισχυρή ζήτηση από...

Υπόθεση Μπογδάνου: Παρέμβαση εισαγγελέα για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων νηπίων μεταναστών

Την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου προκάλεσε η δημοσιοποίηση λίστας με ονόματα παιδιών και δασκάλας σε νηπιαγωγείο της Αθήνας, την οποία αναδημοσίευσε ο...

Σταϊκούρας: Ο δημοσιονομικός χώρος που θα δημιουργηθεί θα πάει σε μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών

Την εκτίμηση ότι από το 2022 και μετά θα υπάρξει στην Ελλάδα δημοσιονομικός χώρος, ο οποίος θα αξιοποιηθεί κυρίως «για μειώσεις, ακόμα περισσότερο, των...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!