Αρχική Οικονομία Κουμπαράς 5,49 δισ. ευρώ για κοινωνικές και αναπτυξιακές δράσεις

Κουμπαράς 5,49 δισ. ευρώ για κοινωνικές και αναπτυξιακές δράσεις

Σε δράσεις που συνδυάζουν κοινωνικά και αναπτυξιακά χαρακτηριστικά θα διατεθεί το 50% από το 1,5 δισ. ευρώ που κέρδισε η Ελλάδα από τις πρόσθετες χρηματοδοτήσεις του νέου ΕΣΠΑ.

Η ανακοίνωση έγινε από τον Αλέξη Χαρίτση στη χθεσινή εκδήλωση για τα 60 χρόνια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, που διαθέτει έναν «κουμπαρά» με 5,49 δισ. ευρώ για δράσεις σε αυτούς τους τομείς.

Φιλοξενήθηκε σε ένα ιστορικό κτίριο της πεζοδρομημένης οδού Κοραή, πάνω από τον διατηρητέο κινηματογράφο «Αστυ» και συνοδεύτηκε από μια ξεχωριστή πρωτοβουλία που υλοποιείται σε συνεργασία με τη Σχολή Καλών Τεχνών: έργα τελειοφοίτων που έμεναν αναξιοποίητα σε υπόγειους χώρους κοσμούν τους κοινόχρηστους χώρους των γραφείων των αρμόδιων υπηρεσιών. Χαρίζουν μοναδικές πινελιές και κυρίως φως στην καθημερινότητα των εργαζομένων, αλλά κυρίως δίνουν μια νέα διάσταση στον δημόσιο χώρο, όπως επισήμανε ο πρύτανης της σχολής Πάνος Χαραλάμπους.

«Είναι βασικό εργαλείο που βοηθά στην ευρωπαϊκή σύγκλιση» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, που έδωσε έμφαση στη γενικότερη συζήτηση για το μέλλον της Ε.Ε., κατακρίνοντας αυτούς που προωθούν την ιδέα της «Ευρώπης των πολλών ταχυτήτων». Για τις επιλογές της κυβέρνησης σημείωσε: «Η πολιτική μας βρίσκεται στον αντίποδα σε σχέση με όσα συνέβαιναν στο παρελθόν, τότε που τα ευρωπαϊκά κονδύλια αναλώνονταν σε ευκαιριακές παρεμβάσεις χωρίς να αφήνουν κάτι πίσω τους, δίχως προστιθέμενη αξία για την οικονομία και την κοινωνία».

Δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι τα κονδύλια του Κοινωνικού Ταμείου για τρίτη χρονιά είναι πρώτα σε απορροφήσεις και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο brain drain, τη φυγή επιστημόνων στο εξωτερικό που εντάθηκε στα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Το πρόγραμμα εξασφάλισε αυξημένα κονδύλια κατά 244% σε σχέση με το προηγούμενο ΕΣΠΑ και θα καλύψει 17.300 θέσεις νέων επιστημόνων και ερευνητών.

Ενίσχυση απασχόλησης

«Στη δική μας λογική ο αναπτυξιακός και κοινωνικός τομέας δεν διαχωρίζονται» επισήμανε ο Αλέξης Χαρίτσης και πρόσθεσε ότι τα κονδύλια του Κοινωνικού Ταμείου διανέμονται σε πολλές δράσεις και σε συνεργασία με διαφορετικά υπουργεία.

Η μερίδα του λέοντος, που ανέρχεται σε 1,83 δισ. ευρώ, δίνεται για την απασχόληση και την αναβάθμιση δεξιοτήτων ανέργων, για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα.

Μόνον τη φετινή χρονιά έχουν διασφαλιστεί 57 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, για την οποία είπε ότι σε άλλες χώρες αποτελεί βασικό στοιχείο ανάπτυξης αλλά στην Ελλάδα, παρά τα βήματα που έχουν γίνει την τελευταία τριετία, βρίσκεται ακόμη σε «βρεφικό στάδιο».

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Absolutely free Get Together Event Testimonial: Its Don’t Totally free, Sorry To Say.

Absolutely free Get Together Event Testimonial: Its Don't Totally free, Sorry To Say. Ive discussed more than enough web pages that are especially catered helping...

Movie stars Noticed To Use Romance Apps Like Tinder and OkCupid. These 19 a-listers Swipe good and positioned just like you and my self

Movie stars Noticed To Use Romance Apps Like Tinder and OkCupid. These 19 a-listers Swipe good and positioned just like you and my self Over...

legality to obtain nonpayment consideration on challenging dollars lending options

legality to obtain nonpayment consideration on challenging dollars lending options Exactly what may legality of having nonpayment eyes on difficult funds lending products? The explanation when...

A rightly est ished connections can transform your enterprise Like anybody else hard dollars

A rightly est ished connections can transform your enterprise Like anybody else hard dollars Prob y typically the most popular methods of locating economic budget...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!