Παρασκευή 24/2/2017,  6:45 τα χαράματα.
 
    Πιστοί έχουν συγκεντρωθεί έξω από τον Ιερό Ναό του Αγ. Σπυρίδωνα, για να συμμετέχουν στην 1η Θεία Λειτουργία του π. Νικολάου Μανώλη, όπου ΔΕΝ θα μνημονεύσει τον μητροπολίτη Άνθιμο.
 
Ο ναός δείχνει ερμητικά κλειστός. 
1-2 ελέγχουν αν είναι ξεκλείδωτες οι πόρτες. Όλες καλά κλειδωμένες. Απόλυτο σκοτάδι μέσα στον ναό. Παραδίπλα και 3-4 άντρες και γυναίκες,είναι οι “επίτροποι” του ναού (προφανώς ειδοποιημένοι).
 
Φθάνει ο π.Νικόλαος Μανώλης, οι πιστοί τον χαιρετούν και αναμένουν τον προϊστάμενο του ναού να έρθει να ξεκλειδώσει τον ναό.
Μετά από λίγη ώρα φτάνει ένα αυτοκίνητο. Κατεβαίνει ο αρχιμανδρίτης προϊστάμενος του ναού με 3-4 “φουσκωτούς”! Ανεβαίνουν τα σκαλοπάτια. 
 
Ως εκ θαύματος τα φώτα και οι πόρτες της εκκλησίας ανοίγουν
ΑΠΟ ΜΕΣΑ ενώ ακούγεται η ψαλμωδία του όρθρου, με τον ψάλτη να βρίσκεται ήδη εντός του ναού (ήταν ήδη μέσα, όπως και ο νεοκόρος), και να ψέλνει!!!
Σύντομη διαβούλευση π. Νικολάου – προϊσταμένου π. Αντωνίου. Πληροφορούμαστε ότι έδωσαν υποχρεωτική άδεια 1 εβδομάδος στον π. Νικόλαο από την μητρόπολη (φυσικά για να περάσει η εφημερία του στον ναό χωρίς να λειτουργήσει).
Αποχώρηση πιστών:
Ο π. Νικόλαος για να μην διαταράξει την “ακολουθία” (του ψάλτη, του νεοκόρου και των επιτρόπων…), παρακαλεί τους πιστούς που έχουν συγκεντρωθεί να αποχωρήσουν και αποχωρεί.
Ο κόσμος έχει αποχωρήσει.
Έξω από τον ναό, δύο-τρεις ασφαλίτες (που ήταν ήδη μέσα) ρωτούν τι έγινε.
Λίγο παρακάτω, στην στροφή Τριανδρίας (έξω από το Plaisir), αρκετές δικάβαλες μηχανέςΔΙΑΣ σε ετοιμότητα!!!
Ορθόδοξε πιστέ, Έλληνα πατριώτη:
Η Νέα Τάξη ΤΡΕΜΕΙ μήπως ξεσηκωθούν οι πιστοί. Κινούν θεούς και “δαίμονες” για να σε σταματήσουν. γι αυτό στέλνουν τα τσιράκια τους (αναρχικούς) στο Ωραιόκαστρο για να σε σταματήσουν.
Την απάντηση στα σχέδια του Οικουμενισμού και της Παγκοσμιοποίησης θα δώσεις ΕΣΥ.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.
Ομάδα Εκπαιδευτικών “Ο Παιδαγωγός”