Στο νησί της Χίου βρίσκεται απο χθες το βράδυ ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος  Αλκιβιάδης Στεφανής και σήμερα το πρωί παρακολούθησε την Θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό ναό και έστειλε Ηχηρό μήνυμα στους «Συμμάχους μας» της απέναντι όχθης του Αιγαίου!

Το πρωί  ο Α/ΓΕΣ παραβρέθηκε στον μητροπολιτικό Ναό και παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία και το Μνημόσυνο για τα θύματα του βομβαρδισμού του πλοίου του Σουηδικού Ερυθρού Σταυρού Wiril στις 7 Φεβρουαρίου 1944.

O Μητροπολίτης Χίου Μάρκος του απένειμε τον Χρυσό Σταυρό του Αγίου Ισιδώρου προσκαλώντας τον στις 31 Μαρτίου στην Νήσο Παναγιά για την ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου .markos_ges_19feb17

Ακολούθως ο Αρχηγός ΓΕΣ  Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Χίου για την τιμή που του έκανε τόνισε….

Είμαι Χιώτης και ότι «οι Χιώτες μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι γιατί ο Ελληνικός Στρατός κάνει καλά την δουλεία του.

Ο Ελληνικός Στρατός είναι δυνατός, ισχυρός και δεν είναι σε κρίση φυλάσσοντας από την μία άκρη της Ελλάδας στην άλλη». Ακολούθως  Λαός και κλήρος  έψαλαν  μαζί τον Εθνικό Ύμνο εν μέσω συγκίνησης !

Παρόντες στο Ναό ήταν ο Δήμαρχος Χίου κ. Βουρνούς ο Αντιπεριφεριάρχης κ. Κάρμαντζης και πλήθος πιστών. Μετά την λειτουργία ο Αρχηγός  κατευθύνθηκε στο σημείο του βομβαρδισμού καταθέτοντας στεφάνι και ανηφόρισε προς την Λαγκάδα.

Τι Είπε ο Αρχηγός του ΓΕΣ στο ΝΑΟ!

Πηγή: http://veteranos.gr