Αρχική Οικονομία ΚΕΑΟ : 3.600 κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών κάθε μέρα !!!

ΚΕΑΟ : 3.600 κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών κάθε μέρα !!!

ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ 120 ΔΟΣΕΩΝ
Το ΚΕΑΟ προχωρά σε 3600 κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών κάθε μέρα !!!


Tου Δημήτρη Κατσαγάνη

Έως 3600 ηλεκτρονικές κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς “μη συνεργάσιμων οφειλετών” θα μπορεί να “τρέχει” κάθε μέρα το Κέντρο Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών (ΚΕΑΟ) από εδώ και στο εξής.

Ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν πως οι τράπεζες δέχτηκαν –μετά από αίτημα από ΚΕΑΟ- μία μικρή αύξηση του μέγιστου ημερήσιου ορίου των ηλεκτρονικών κατασχέσεων για χρέη προς τα ταμεία ανά πιστωτικό ίδρυμα από τα 600 στα 900.

Δεδομένου του πλήθους των συστημικών τραπεζών, το μέγιστο συνολικό πλήθος των κατασχέσεων θα μπορεί να φτάσει πλέον από τις 2400 στις 3600.

Υπενθυμίζεται πως το ΚΕΑΟ είχε ζητήσει να αυξηθεί το σχετικό ημερήσιο όριο από τα 600 στα 1500, λόγω της ένταξης όλων των οφειλετών ανεξαρτήτως ύψους οφειλής στο ΚΕΑΟ από 30/12/2016,λόγω της ενοποίησης των ταμείων κύριας ασφάλισης από 1/1/2017 υπό τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ωστόσο,οι τράπεζες δεν έκαναν δεκτό το σχετικό αίτημα του ΚΕΑΟ. Αντ΄αυτού, δέχτηκαν να αυξηθεί το σχετικό ημερήσιο όριο ανά τράπεζα στα 900 (και όχι στα 1500).

Για να προβεί το ΚΕΑΟ σε αυτή την ενέργεια είσπραξης των χρεών από ένα οφειλέτη, θα πρέπει ο οφειλέτης να έχει αρνηθεί να ανταποκριθεί στις ειδοποιήσεις του παραπάνω φορέα για να εξοφλήσει τα χρέη του εφάπαξ ή τμηματικά, δηλαδή σε έως 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Επίσης ο οφειλέτης για να υποστεί μία τέτοια διαδικασία θα πρέπει να χρωστά στον τέως ΟΑΕΕ ή το τέως ΕΤΑΑ ή τον τέως ΟΓΑ πάνω από 5.000 ευρώ και να μην τα έχει ρυθμίσεις.

Την ίδια διαδικασία μπορεί να υποστεί ένας εργοδότης με χρέη προς το τέως ΙΚΑ ακόμα και κάτω από 5.000 ευρώ.

Και στην περίπτωση της κατάσχεσης σε τραπεζικό λογαριασμό για χρέη προς τα ταμεία ισχύει το “ακατάσχετο” των 1250 ευρώ.

Αυτό σημαίνει πως το ΚΕΑΟ μπορεί να κατασχέσει κάθε ευρώ πάνω από τα 1.250 ευρώ που είναι κατατεθειμένα σε οποιοδήποτε τραπεζικό λογαριασμό του οφειλέτη μέχρι να καλυφθεί η οφειλή προς τα ταμεία.

Για παράδειγμα, έστω ένας οφειλέτης ότι χρωστά 6.000 στον τέως ΟΑΕΕ και έχει τραπεζικές καταθέσεις ύψους 2.250 ευρώ σε μία τράπεζα. Το ΚΕΑΟ μπορεί να κατασχέσει 1000 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό του οφειλέτη. Έτσι θα μειωθεί το χρέος του κατά αντίστοιχο ποσό, πέφτοντας στα 5.000 ευρώ.

Η διαδικασία αυτή θα ενεργοποιείται κάθε φορά που θα πιστώνεται το παραμικρό ποσό πάνω από τα 1250 ευρώ μέχρι της πλήρους εξόφλησης των χρεών του οφειλέτη.

Ο οφειλέτης από τη στιγμή που ενεργοποιηθεί κατασχετήριο στο λογαριασμό του δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τις αποταμιεύσεις του (κάτω από το ποσό των 1250 ευρώ) μέσω ΑΤΜ ή με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας του.

Μπορεί να αντλήσει καταθέσεις μόνο πηγαίνοντας στο γκισέ της τράπεζας και αφού επικοινωνήσει με το τραπεζικό κατάστημα στο οποίο έχει ανοίξει το λογαριασμό του. Ο οφειλέτης μπορεί να ρυθμίσει τα χρέη του ακόμα και μετά το κατασχετήριο.

ΠΗΓΗ
http://www.capital.gr/oikonomia/3238688/to-keao-proxora-se-3600-katasxeseis-trapezikon-logariasmon-kathe-mera

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

ΕΚΤ: Τα τεστ προσομοίωσης σε ακραίες καταστάσεις έδειξαν ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες παραμένουν ανθεκτικές

Ανθεκτικές παραμένουν οι τράπεζες της Ευρωζώνης όπως έδειξαν τα αποτελέσματα του τεστ αντοχής (stress test) στο δυσμενές μακροοικονομικό σενάριο, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική...

Alpha Bank: Ολοκλήρωσε με επιτυχία το stress test του 2021 – Δείκτης CET 1 στο 17,3% στο βασικό και 8,4% στο δυσμενές σενάριο

Η Alpha Services and Holdings ολοκλήρωσε με επιτυχία την Άσκηση Προσομοίωσης Ακραίων  Καταστάσεων 2021 (EU-wide Stress Test), όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου της. Η Άσκηση...

Alpha Bank: Αναζητά στρατηγικό επενδυτή για τον σχηματισμό κοινοπραξίας στην ελληνική αγορά ακινήτων

Η Alpha Bank Α.Ε. (εφεξής η «Alpha Bank»), στο πλαίσιο του επικαιροποιημένου επιχειρηματικού της σχεδίου, Project Tomorrow, και ειδικότερα, στο πλαίσιο της ανάπτυξης εργασιών...

Σκυλακάκης: Ιστορική ευκαιρία το σχέδιο «Ελλάδα 2.0» – Ίσως την άλλη Παρασκευή τα πρώτα 4 δισ. ευρώ

Την πεποίθηση ότι το Σχέδιο Ελλάδα 2.0 θα αποδειχθεί μια ιστορική ευκαιρία και θα διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο για την ανάπτυξη και την πορεία της...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!