Αρχική Κοινωνία Καταγγελίες των Παμμακεδονικών οργανώσεων για το Συλλαλητήριο: Αυτοί το καπηλεύτηκαν!!!!

Καταγγελίες των Παμμακεδονικών οργανώσεων για το Συλλαλητήριο: Αυτοί το καπηλεύτηκαν!!!!

Του Γιώργου Φαρμάκη

Αυτό που πολλοί υπέθεσαν για το συλλαλητήριο, επιβεβαιώθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση των Παμμακεδονικών Οργανώσεων, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.

Η ανακοίνωση:

«Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες διαδήλωσαν ειρηνικά και δημοκρατικά, υψώνοντας την φωνή πέρα από κάθε σκοπιμότητα και με ενότητα, αρνούμενοι κάθε υποχώρηση στα ζωτικά εθνικά θέματα και ιδιαίτερα στην εκχώρηση του Ονόματος της Μακεδονίας. Το Συλλαλητήριο πέρα από την τεράστια συμμετοχή του κόσμου διεξήχθη σε κλίμα πανηγυρικό, χαράς και νίκης. Όλοι οι ομιλητές και οι παρουσιαστές, με αποκορύφωμα την συμμετοχή και την ομιλία του Μίκη Θοδωράκη έδωσα τον καλύτερό τους εαυτό και κράτησαν τον παλμό και το ενδιαφέρον στα ύψη. Δυστυχώς, σε κάθε ιστορική στιγμή του Έθνους μας υπάρχουν εκείνοι, οι οποίοι εξυπηρετώντας τις σκοπιμότητές τους προσπαθούν να καπηλευθούν τον υγιή και πηγαίο πατριωτισμό. Ευτυχώς δεν τα καταφέρνουν.

Στην εξέδρα του συλλαλητηρίου, παρεισέφρησαν διά της βίας και μεθοδευμένα στοιχεία αλλότρια, τα οποία συνοδευόμενα από «μπράβους» εκτόπισαν τους παρουσιαστές και τους προγραμματισμένους ομιλητές, από την συντονιστική επιτροπή και πήραν για ένα χρονικό διάστημα τα μικρόφωνα. Πρόκειται για την Γεωργία Μπιτάκου και τον αντικανονικό ηγούμενο της Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους. Η συντονιστική επιτροπή, τα μέλη των Παμμακεδονικών Οργανώσεων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων δηλώνουν απερίφραστα και κάθετα την αντίθεσή τους στην απαράδεκτη αυτή πράξη! Δηλώνουν επίσης ότι ουδεμία σχέση έχουν ούτε με την μεθόδευση και την βίαιη υφαρπαγή του λόγου, καθώς και με το περιεχόμενο των όσων ελέχθησαν από τους δύο, οι οποίοι ήταν εκτός προγράμματος.

Εντωμεταξύ τα γεγονότα που σας περιγράφουμε είναι από επίσημα χείλη κι έχουν ως εξής:

Όλα στο συλλαλητήριο κύλησαν ομαλά και σύμφωνα με το πρόγραμμα μέχρι και τον τέταρτο επίσημο ομιλητή. Μίλησε πρώτος ο Θοδωράκης, μετά ο Μητροπολίτης Σύρου, τρίτος ο Αγιορείτης και Τέταρτος ο Κασιμάτης. Μετά τον Κασιμάτη άρχισαν οι ομιλίες των Ομογενών με πρώτη την Νίνα Γκατζούλη. Μόλις τελείωσε αυτή εισέβαλαν μπράβοι (φουσκωτοί) γύρω στους 10 και εκτόπισαν δια της βίας όλους από το μικρόφωνο επιβάλλοντας την Γεωργία Μπιτάκου. Υπεύθυνοι της εκδήλωσης και της εξέδρας έτρεξαν στην κονσόλα να κόψουν τον ήχο. Εκεί ήταν άλλοι 4 ή 5 φουσκωτοί από αυτούς και τους έδιωξαν με απειλές. Την ώρα που γίνονταν όλα αυτά και μιλούσε η Γεωργία Μπιτάκου μία άλλη ομάδα μπράβων φέρνει στο μικρόφωνο τον Μεθόδιο τον αντικανονικό ηγούμενο της Μονής Εσφιγμένου.

Μέσα στον περίβολο ήταν αστυνομική ομάδα της ΟΠΚΕ. Ο επικεφαλής όταν κατάλαβε ότι συμβαίνει κάτι έκτροπο και εκτός προγράμματος θέλησε να επέμβει στην εξέδρα και να τους κατεβάσει όλους κάτω. Η εξέδρα είχε γύρω στα 30 άτομα, εισβολείς και εντός προγράμματος. Θα γινόταν μάχη επάνω αν ανέβαινε η αστυνομία και αυτό θα το μετέδιδαν τα κανάλια στην μέση ακριβώς του συλλαλητηρίου κάτι το οποίο δεν ήθελε η οργανωτική επιτροπή οπότε αναγκάστηκε να αφήσει να περάσει.Τότε επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι από την εξέδρα και επικράτησε η άποψη ότι αυτοί ακριβώς αυτό θέλουν, να χαλάσουν το κλίμα του συλλαλητηρίου, οπότε ας τους αφήσουν να φύγουν για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Αυτό φάνηκε ότι ήταν οργανωμένο από την αρχή. Αποφασίστηκε από όλα τα σωματεία να βγει κοινό δελτίο τύπου τέτοιο που να διαχωρίζει την θέση τους. Εξυπηρετήθηκαν από ό,τι φαίνεται σκοπιμότητες της Μπιτάκου και του Μεθοδίου. Οι οποίοι ενήργησαν αφού έφυγαν από το συλλαλητήριο οι Μητροπολίτες, οι Αγιορείτες και ο Θοδωράκης, ώστε να μην έλθουν σε σύγκρουση μαζί τους.

Η εκπρόσωποι της Εκκλησίας και του Αγίου Όρους δεν είχαν καμία ανάμειξη ούτε ήταν παρόντες στο συμβάν!

Η Γεωργία Μπιτάκου κατάφερε να μπει στην συντονιστική επιτροπή αρκετές μέρες πριν το συλλαλητήριο. Επειδή έκανε στην τηλεόραση αντισημιτικές δηλώσεις, οι ομογενείς της απαγόρευσαν να λάβει ενεργό μέρος στην εξέδρα. Για να μην δημιουργήσουν περισσότερη ένταση, της επέτρεψαν να βοηθά backstage στην ροή του προγράμματος. Εκεί αυτή εκμεταλλεύτηκε την θέση της να μπάσει τους δικούς της μέσα. Παραπλάνησαν και την αστυνομία σε αυτό. Δεν το περίμενε κανείς, ήταν πολύ οργανωμένο. Σύμφωνα με πληροφορίες στις 20 Φεβρουαρίου ο Μεθόδιος δικάζεται δευτεροδίκως για κακουργήματα για το οποία πρωτοδίκως εισέπραξε 20 χρόνια κάθειρξη. Η ενέργεια αυτή μάλλον αποσκοπεί στο να του παρέχει λαϊκή υποστήριξη. Ο κόσμος όμως από κάτω δεν κατάλαβε ποιός ήταν και πέρασε μάλλον ελαφρά η παρουσία του».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που διαβάσατε  οι χειρότεροι φόβοι κάποιων επιβεβαιώνονται με τον πιο επίσημο τρόπο.

Να λοιπόν γιατί τα Συλλαλητήρια είναι ελεγχόμενες αντιδράσεις και όχι αυθόρμητες.

Βέβαια κανείς από εμάς δεν μπορεί να κατηγορήσει κανέναν, απλά έγιναν γνωστά κάποια δεδομένα μέσα από την παραπάνω ανακοίνωση. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε όλοι ότι ζούμε σε έναν κόσμο στον οποίο ελάχιστα μπορούμε να κάνουμε χωρίς να υπάρχει χειραγώγηση. Να σημειωθεί ότι η παραπάνω ανακοίνωση είναι ορισμένων ανθρώπων οι οποίοι είναι αυτοί που ξεκίνησαν τις διαδικασίες ώστε να πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο. Βέβαια καλό είναι να έχουμε κατά νου το εξής:

Το ότι κάποιοι έχουν περίεργο παρελθόν όπως διαβάσατε, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να έχουν φωτεινό παρόν!

«Όπως είναι λογικό και αυτονόητο το παρόν άρθρο δεν καταδικάζει κανένα άνθρωπο αλλά κάποια γεγονότα πρέπει να γίνονται γνωστά.»

με πληροφορίες από το iellada

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Σταϊκούρας: Εξετάζουμε το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας από τις 22 Μαρτίου

Το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας από τις 22 Μαρτίου, με πρώτα απ' όλα το λιανικό εμπόριο, εξετάζει η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών...

Στο τραπέζι το «κούρεμα» 5 φόρων – Οι παρεμβάσεις που θα δώσουν ανάσες στους πολίτες

Σε αναδιάταξη κινήσεων στο φορολογικό μέτωπο προχωρά το οικονομικό επιτελείο με το τρίτο lockdown να ανατρέπει τους σχεδιασμούς, να ανεβάζει στα 11,6 δισ. ευρώ...

Σχοινάς : Τις επόμενες ημέρες η παρουσίαση των πιστοποιητικών εμβολιασμού – Να μη χαθεί το καλοκαίρι

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνέχεια της ελληνικής πρωτοβουλίας, εργάζεται με ταχείς ρυθμούς για την υιοθέτηση ενός κοινού ευρωπαϊκού πλαισίου για τα πιστοποιητικά εμβολιασμών, που...

ΝΔ: Η Δημοκρατία δεν εκδικείται

Στις επιθέσεις υποστηρικτών του Δημήτρη Κουφοντίνα αναφέρεται με ανακοίνωσή της η ΝΔ, επισημαίνοντας: «Συνεχίστηκε και χθες το μπαράζ επιθέσεων των θρασύδειλων υποστηρικτών του κατά...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!