Αρχική Uncategorized Καταγγελία: Τηλε-γιατρός «μαϊμού» κάνει διαλέξεις υπό την αιγίδα Δημοσίων Αρχών

Καταγγελία: Τηλε-γιατρός «μαϊμού» κάνει διαλέξεις υπό την αιγίδα Δημοσίων Αρχών

Ένας γνωστός τηλε-απατεώνας διατροφολόγος που πουλάει κι αυτός βιβλία και DVD για την κατάκτηση της ευτυχίας… μπαίνει …επιτέλους …στο στόχαστρο των αρχών. Τρέμουν ακόμα να αναφέρουν το όνομά του… γιατί με την Ελληνική «Δικαιοσύνη» οι μόνοι που δεν φοβούνται είναι οι μαφιόζοι.

Έχει πολλά πτυχία …από ανύπαρκτα πανεπιστήμια, αλλά ποιος θα ασχοληθεί; Ο τρόπος που μιλάει είναι ενδεικτικός της αμορφωσιάς του, αλλά επειδή υπάρχουν ακόμα πιο αμόρφωτοι άνθρωποι… καταφέρνει να βρίσκει πελατεία και να πείθει για τις «γνώσεις» που δεν έχει.
Μέχρι και την Αντιπεριφέρεια Χανίων φαίνεται να έπεισε για την αυθεντία του… Αποκλείεται να είναι ο Μουρούτης Κωνσταντίνος… αυτός είναι δόκτωρ, με πολλά πτυχία από πολλές επιστήμες… Τι να λέμε τώρα; Να σέβεστε!

Πηγή: newpost.gr
Ο Μ.Κ. εμφανίζεται, αυτόκλητα ως γιατρός με δραστηριότητα στην εναλλακτική ιατρική, εδώ και αρκετό καιρό σε μέσα μαζικής ενημέρωσης δίνοντας συνεντεύξεις (π.χ. για το ρόλο των παιδικών εμβολίων), κάνοντας σεμινάρια ή δίνοντας διαλέξεις σε διάφορες πόλεις της χώρας υπό την αιγίδα μάλιστα δημοσίων αρχών, όπως η Αντιπεριφέρεια Χανίων.
Ωστόσο, ενδελεχής έρευνα που διεξήχθη από κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας (ΣΕΥΥΠ) έδειξε ότι πρόκειται για τηλε-γιατρό “μαϊμού” ο οποίος, σύμφωνα με πόρισμα που αποκαλύπτει το newpost, δεν έχει ούτε τους σπουδαστικούς τίτλους τους σχετικούς με την ιατρική επιστήμη, αλλά ούτε και άδεια άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος.
Οι επιθεωρητές υγείας παρενέβησαν ερευνώντας το ποιόν του εμφανιζόμενου ως γιατρού Μ.Κ., μετά πληροφοριακό δελτίο της διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο ανέφερε, ότι “πραγματοποιεί εκπομπές σε ΜΜΕ παριστάνοντας τον γιατρό, ενώ στην πραγματικότητα δεν έχει πτυχίο”. Το γεγονός αυτό ότι πρόκειται για γιατρό “μαϊμού”, επιβεβαίωσαν με έγγραφά τους στους Επιθεωρητές Υγείας, στην πορεία της έρευνας, οι Ιατρικοί Σύλλογοι Πιερίας (στην περιφέρεια αρμοδιότητας του οποίου κατοικεί), και ο Ιατρικός Σύλλογος Λασιθίου. Οι δύο ιατρικοί σύλλογοι απάντησαν ότι δεν υφίσταται μέλος του συλλόγου τους με αυτό το όνομα και όταν ζήτησαν από τον Μ.Κ. να τους προσκομίσει τίτλους σπουδών που σχετίζονται με την ιατρική επιστήμη, το αρνήθηκε ή απάντησε αόριστα με ένα απλό e-mail. Ανάλογα στοιχεία ζήτησαν κατά την έρευνά τους από τον Μ.Κ. και οι Επιθεωρητές Υγείας.
Ο Μ.Κ. στην επιστολή του προς το ΣΕΥΥΠ (Σώμα Επιθεωρητών Υγείας) αναγνώρισε εμμέσως ότι δεν είναι γιατρός, παρουσιάζοντας ωστόσο αμφισβητούμενους σπουδαστικούς τίτλους Πανεπιστήμονα που φέρεται να απέκτησε στο εξωτερικό (θα ελεγχθούν από τον Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης) όπως δόκτορας Φιλοσοφίας, πτυχίο Θεολογίας, Μάστερ στη Γνωστική Νευροεπιστήμη, πτυχίο Φυσικών Επιστημών και Μάστερ Αστροβιολογίας.
Στην επιστολή του προς το ΣΕΥΥΠ ο Μ.Κ. αναγνωρίζει  πως «ουδέποτε είχα την πρόθεση ή πολύ περισσότερο άσκησα με οποιοδήποτε τρόπο κατ’ επάγγελμα την Ιατρική ή άλλο συναφές παραϊατρικό επάγγελμα, δεν είχα άλλωστε ουδέποτε τέτοιου είδους επαγγελματική εγκατάσταση και ούτε βέβαια προέβην σε εκτέλεση οποιασδήποτε ιατρικής υπηρεσίας-πράξης, ιδιωτικά ή δημόσια, με αντιμισθία η όχι».
Ωστόσο παρά τα παραπάνω στην επιστολή του στους Επιθεωρητές Υγείας ο Μ.Κ. στο βιογραφικό του εμφανίζει σπουδαστικούς τίτλους που παραπέμπουν στην ιατρική επιστήμη, σε ομιλίες του αυτοχαρακτηρίζεται ως γιατρός, όπως και στις αναγγελίες του στο διαδίκτυο.
Στο πόρισμά τους οι Επιθεωρητές Υγείας υποστηρίζουν ότι ο Μ.Κ. δεν ασκεί το ιατρικό λειτούργημα αλλά ωστόσο μέσω ομιλιών του, αναφορών, εκπομπών σε ΜΜΕ και δημοσιεύσεων στο διαδίκτυο, διεισδύει σε θέματα που άπτονται της ιατρικής επιστήμης, αναπτύσσοντας ιδιόμορφες απόψεις (ακόμη και για το ρόλο των εμβολίων) που μπορεί να επηρεάσουν το κοινό.
Πηγή: drmouroutis.com

Παρακάτω ολόκληρη η έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας – Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π.):

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Τις ανακοινώσεις Λαγκάρντ, την Πέμπτη, αναμένει η αγορά ομολόγων

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφονται σήμερα στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, ενώ η συναλλακτική δραστηριότητα παρέμεινε υποτονική. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής...

Σταϊκούρας στο Eurogroup: Στον κατάλληλο χρόνο η άρση των μέτρων στήριξης

Την ανάγκη αντιμετώπισης των οικονομικών ανισορροπιών της πανδημίας, αλλά και την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη σημερινή...

Reuters: Ανεπαρκή τα μέτρα στήριξης της ΕΚΤ για την οικονομία της Ευρωζώνης

Οι νέες προσπάθειες στήριξης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την οικονομία της Ευρωζώνης η οποία ακόμη δεν έχει καταφέρει να διαφύγει από τον πολιορκητικό...

Μητσοτάκης σε ΚΟ ΝΔ: Σιγουριά για τις διερευνητικές με Τουρκία – Τι είπε για τον εμβολιασμό

Η έναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, η πορεία του εμβολιασμού και η διαχείριση της πανδημίας, η εισροή κεφαλαίων από το Ταμείο Ανάκαμψης...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!