Αρχική Uncategorized Κατά τα άλλα, συμβουλεύετε τους πιστούς να εκκλησιάζονται, όπου μνημονεύεται ο κ....

Κατά τα άλλα, συμβουλεύετε τους πιστούς να εκκλησιάζονται, όπου μνημονεύεται ο κ. Άνθιμος, π. Νικόλαε!

Ξαναπροκαλεί ξεδιάντροπα ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος με το Οικουμενιστικό του Κήρυγμα
[ΒΙΝΤΕΟ 2017]

Ο Οικουμενιστής μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, για μια ακόμα φορά, προκαλεί το Ορθόδοξο αισθητήριο των πιστών. Κηρύττει εκ νέου, “γυμνή τη κεφαλή” την παναίρεση του Οικουμενισμού, μέσα στον Ιερό Ναό του μεγαλυτέρου πολεμίου των αιρέσεων, του αγίου Γρηγορίου Παλαμά. Και δεν αισχύνεται. Μεγαλοβδομαδιάτικα μολύνει τους ευλαβείς χριστιανούς, με την ανείπωτη βλασφημία. Αναγνωρίζει Ορθοδοξία στους αιρετικούς Μονοφυσίτες.


Με την ευκαιρία της τραγικής δολοφονίας των συμπαθών
συνανθρώπων μας, πιστών της Κοπτικής αιρέσεως στην Αίγυπτο, που έπεσαν θύματα τρομοκρατικής επίθεσης μέσα σε Κοπτικό Ναό, ο κ. Άνθιμος, αντί απλά να εκφράσει την βαθύτατη λύπη του και τον αποτροπιασμό του, δράττει την ευκαιρία και αναγνωρίζει τους αιρετικούς ως Ορθοδόξους. Βρίσκει τη στιγμή του πόνου, να περάσει την οικουμενιστική του γραμμή, υπηρετώντας τα σχέδια της Πανθρησκείας, Χρησιμοποιεί την ανθρώπινη θλίψη για να προπαγανδίσει την αίρεση. Αυτό είναι δόλιο και απαράδεκτο. Ξεδιάντροπος και εσκεμμένος ο λόγος του · ο κ. Άνθιμος, επικυρώνει την πολιτική του απέναντι στην αίρεση του Μονοφυσιτισμού. Επανέρχεται δηλώνοντας στο ποίμνιό του ότι γι αυτόν Ορθοδοξία και Μονοφυσιτισμός είναι ένα. Το έκανε κατά το πρόσφατο παρελθόν και το ξανακάνει. Τί σημασία έχει αν παραβιάζει και καταλύει ιερούς κανόνες Οικουμενικών Συνόδων. Το αποτέλεσμα μετράει γι αυτόν. Και αυτό είναι η άλωση της Θεσσαλονίκης από την Παναίρεση.
Εδώ μπορείτε να διαβάσετε για το τραγικό συμβάν στην Αίγυπτο και να πληροφορηθείτε μερικά για την Κοπτική αίρεση.

Παρακολουθείστε το Βίντεο με το συγκεκριμένο απόσπασμα από το κήρυγμα του κ. Ανθίμου. Πρόκειται για επεξεργασμένο απόσπασμα από βίντεο του καναλιού της Ι.Μ.Θ:

Κήρυγμα 10/4/2017 Ι. Μητροπολιτικός Ναός Αγ. Γρηγορίου Παλαμά Θεσσαλονίκης. Μεγάλη Δευτέρα Εσπέρας. Κήρυγμα του μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου.
ΠΗΓΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Είναι σοβαροί στο ιστολόγιο κατάνυξις (και στο αδελφό ιστολόγιο κατήχησις) ;

  Είναι σαφές πως ο Επίσκοπος κ. Άνθιμος μπερδεύει λεκτικά τους Κόπτες με τους Ορθοδόξους.
  Αμφιβάλλω αν γνωρίζει τις διαφορές μας.
  Δικαιολογημένα; Όχι.
  Τις ξέρει και το κάνει επίτηδες; Λάθος του.
  Έχει βάλει παλαιότερα στο ιερό σε μη ώρα Λειτουργίας Μονοφυσίτη; Ναί.
  Αντικανονικά όλα αυτά (εσκεμμένα ή μή); Ναί.
  Μέχρι εκεί.

  Όλα τα παραπάνω, όμως, δεν τον κάνουν “οικουμενιστή”!
  Ούτε “υπηρέτη” της Πανθρησκείας (δηλαδή όλων των αιρέσεων και θρησκειών του κόσμου)!
  Ούτε κάν αιρετικό δεν τον κάνουν, διότι πρέπει να διδάσκει και να κηρύττει συνεχόμενα στο ποίμνιο τις μονοφυσιτικές, ή όποιες άλλες αιρετικές και οικουμενιστικές διδασκαλίες, σύμφωνα με την προϋπόθεση για εκκοπή μνημοσύνου του Επισκόπου πού θέτει ο 15ος Ιερός Κανόνας, προκειμένου να του αποδώσουμε τέτοιους χαρακτηρισμούς με ασφάλεια.
  Τι αυθαιρεσίες είναι αυτές;
  Αν μήτι άλλο είναι συκοφαντία και αμάρτημα στο πρόσωπο του Επισκόπου!

  Προς το παρόν πέφτει σε λεκτικό ατόπημα (εσκεμμένο ή κατά λάθος). Πείτε το και αντικανονικό.
  Όλα τα άλλα είναι υπερβολές, σκόπιμες εκ μέρους του ιστολογίου κατάνυξις που προωθεί τις αποτειχίσεις.

  Λένε:
  “Κηρύττει εκ νέου, “γυμνή τη κεφαλή” την παναίρεση του Οικουμενισμού, μέσα στον Ιερό Ναό του μεγαλυτέρου πολεμίου των αιρέσεων, του αγίου Γρηγορίου Παλαμά”.
  Τι είπε;
  Εγώ δεν άκουσα καμιά αιρετική (μονοφυσίτικη ή οικουμενιστική) τοποθέτηση, πλην της εσφαλμένης αναφοράς στους Κόπτες με τον όρο “ορθοδόξους”.
  Λάθος όρος; Ναι.

  Όλα τα υπόλοιπα που γράφονται στο ιστολόγιο κατάνυξις, οι υπερβολές, οι χαρακτηρισμοί και η παλαιοημερολογητικού τύπου σκηνοθεσία του βίντεο με τα βαριά λόγια και την βαριά μουσική, είναι μία δική τους μανία να δικαιολογήσουν την διακοπή μνημοσύνου, ψάχνοντας εκ των υστέρων αφορμή για να δείξουν πως οι αποτειχισμένοι πατέρες υπάκουσαν στην προϋπόθεση του 15ου Ιερού Κανόνος περί συνεχόμενου κηρύγματος και διδασκαλίας αιρέσεως, ενώ δεν το έπραξαν όταν αποτειχίσθηκαν!

  Ντροπή. Μόνο εμπάθεια αποπνέεται από το εν λόγῳ άρθρο.

  Κι επειδή το παρόν σχόλιο, όπως και άλλα σχόλια διαφόρων σχολιαστών που ελέγχουν τους αρθρογράφους της κατάνυξις, έπαψαν να αναρτώνται, τους καλώ να αναρωτηθούν πως εκτός από την αίρεση του μονοφυσιτισμού, μήπως έχουν δημιουργήσει μία δική τους “αίρεση”, αυτήν του “μονολογιτισμού”…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

We have to be in advance on your mass media and find the chances to speak about the facts of the goals going on....

We have to be in advance on your mass media and find the chances to speak about the facts of the goals going on....

At the present time it appears that people fascinated moving a in addition to their awareness seems

At the present time it appears that people fascinated moving a in addition to their awareness seems I assumed just as if your abdomen had...

Τρίτη δόση για ηλικιωμένους σε μονάδες φροντίδας, πολίτες άνω των 60, υγειονομικούς

Σε ομάδες πληθυσμού υψηλού κινδύνου για λοίμωξη, όπως είναι τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, οι ηλικιωμένοι σε μονάδες φροντίδας, καθώς και οι υγειονομικοί συνιστάται η χορήγηση...

Στα 3,170 δις. ευρώ οι απλήρωτοι φόροι στο 7μηνο του 2021

Χαμήλωσε ταχύτητα ο ρυθμός αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών τον Ιούλιο ενώ το σύνολο των οφειλετών της Εφορίας βρέθηκε κάτω από τα 3,5 εκατομμύρια. Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!