Καλός και ζεστός θα είναι ο καιρός και το Σάββατο σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες και σποραδικές μπόρες στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες νεφώσεις από το απόγευμα και σποραδικές μπόρες ή καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 17 έως 38 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, ήλιος με τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα και σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Το θερμόμετρο από 23 έως 36 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, καλοκαιρία με τοπική συννεφιά στα ηπειρωτικά το απόγευμα και σποραδικές βροχές στα βόρεια, βορειοδυτικοί άνεμοι 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 18 έως 36 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο, γενικά αίθριος καιρός και ο υδράργυρος από 18 έως 39 βαθμούς.

Στα Κύθηρα, καλοκαιρία και η θερμοκρασία έως 33 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, αίθριος καιρός, βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ και το θερμόμετρο από 24 έως 35 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, ηλιοφάνεια, άνεμοι βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση και θερμοκρασία έως 36 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, ήλιος με παροδικές νεφώσεις το απόγευμα στα βόρεια και ο υδράργυρος από 21 έως 39 και τοπικά 40 βαθμούς.

Στην Αττική, γενικά αίθριος καιρός, βόρειοι άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 27 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

ΠΗΓΗ