Αρχική Κοινωνία Καλωσήρθατε στην εποχή της αποβλάκωσης - "Έξυπνες συσκευές" για...χαζούς ανθρώπους

Καλωσήρθατε στην εποχή της αποβλάκωσης – “Έξυπνες συσκευές” για…χαζούς ανθρώπους

Έχει επικρατήσει, ήδη από τις απαρχές τις “βιομηχανικής επανάστασης”, πως οι σύγχρονοι άνθρωποι διακατέχονται από ένα πολύ πιο υψηλό IQ, όντας ικανοί να αποκαλούνται “πιο έξυπνοι” σε σχέση με τους αρχαίους προγόνους τους.

Η άποψη αυτή που αγγίζει τα όρια της νοοτροπίας, έρχεται στη σημερινή εποχή της αλματώδους αύξησης της τεχνολογίας να συνταράσσεται, γεννώντας το πολύ φυσιολογικό ερώτημα:

“Μήπως οι σύγχρονοι άνθρωποι είναι στην πραγματικότητα πιο…χαζοί από τους προγόνους τους;”

Την απάντηση προσπαθεί να δώσει ο επιστημονικός κόσμος, επιβεβαιώνοντας κάτι που οι λάτρεις της “προόδου του σύγχρονου πολιτισμού” δεν θέλουν καν να σκέφτονται. Ότι δηλαδή οι σύγχρονοι άνθρωποι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία ζουν αποβλακωμένοι!

“Ο εθισμός στις ψηφιακές συσκευές και στο διαδίκτυο είναι παρόμοιος με άλλους εθισμούς, ενώ μάλιστα πολλές φορές εκδηλώνεται με πολύ χειρότερους τρόπους. Όπως κάθε εξάρτηση, έτσι και η υφιστάμενη υπερβολική χρήση του διαδικτύου από μεγάλη μερίδα ανθρώπων έχει μια εντυπωσιακά αρνητική επίδραση στο νευρικό κύκλωμα ενός ατόμου”.

Τα παραπάνω δήλωσε ο ψυχολόγος και ειδικός στην εξάρτηση του διαδικτύου, Phil Reed, συμπληρώνοντας πως η υπερβολική χρήση του διαδικτύου και των “έξυπνων συσκευών”, επηρεάζει ακόμη και τον τρόπο που σκέφτονται πλέον οι άνθρωποι.

“Υπάρχει ένας τομέας ιδιαίτερα που φαίνεται να υφίσταται την μεγαλύτερη ζημιά από την έντονη χρήση του διαδικτύου και αυτός είναι ο προμετωπικός φλοιός, μια περιοχή προς το μπροστινό μέρος του εγκεφάλου. Η περιοχή αυτή συνδέεται με πολλές υψηλότερες λειτουργίες – πράγματα όπως η η ικανότητά μας να σχεδιάζουμε, να επιχειρηματολογούμε, η επιλογή και κωδικοποίηση των αναμνήσεων και η ικανότητά μας να ελέγξουμε τις παρορμήσεις μας”.

Το μεγάλο πρόβλημα για τον ίδιο -κάτι στο οποίο συμφωνεί μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας- είναι πως ο υπερβολικά μεγάλος όγκος πληροφοριών επί της ουσίας “μπλοκάρει” τον ανθρώπινο εγκέφαλο των μειωμένων λειτουργικών ικανοτήτων, συμβάλλοντας έτσι σε μεγάλο βαθμό στην λεγόμενη “αποβλάκωση” των σύγχρονων ανθρώπων.

Φυσικά τα μεγαλύτερα θύματα είναι οι μικρότερες ηλικίες (κάτω των 30), με τους επιστήμονες να προειδοποιούν για την δημιουργία μίας ολόκληρης γενιάς που θα είναι πλήρως εξαρτημένη από το διαδίκτυο και τις προσφιλείς συσκευές του. 

Του Άρη Δημόπουλου

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Whenever you understand the different tricks that making the lady want you, overlook you, then you certainly’ve had gotten the answer to generate the...

Whenever you understand the different tricks that making the lady want you, overlook you, then you certainly’ve had gotten the answer to generate the...

Nous etes Juif et vous souhaitez rencontrer d’autres personnes de ce communaute

Nous etes Juif et vous souhaitez rencontrer d’autres personnes de ce communaute parmi une grande communaute Les membres vous attendent pres de i  votre logis! Mon grand...

‘I Know Narcissists. Listed Below Are Four Evidence You Are Relationship One’

'I Know Narcissists. Listed Below Are Four Evidence You Are Relationship One' We grew up with narcissists around myself, and my personal struggles working with...

RESPONSIBLE LENDING – MAKING CERTAIN YOU ARE ABLE TO AFFORD THE MORTGAGE

RESPONSIBLE LENDING – MAKING CERTAIN YOU ARE ABLE TO AFFORD THE MORTGAGE Since 2010, brand new lending that is responsible came into force for...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!