Αρχική Uncategorized Καλογήρου: την ώρα που η εταιρεία πτώχευε...οι ιδιοκτήτες μοιράζονταν 12.000.000 ευρώ αμοιβές...

Καλογήρου: την ώρα που η εταιρεία πτώχευε…οι ιδιοκτήτες μοιράζονταν 12.000.000 ευρώ αμοιβές !!!

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;
Και παρόλα αυτά οι τραπεζίτες ετοιμάζουν σχέδιο αναδιάρθρωσης με διαγραφή χρεών, την ώρα που για δανειολήπτες που έχουν πληγεί από τα μνημόνια και έχουν πραγματική αδυναμία αποπληρωμής ετοιμάζονται να τους αρπάξουν τα σπίτια !!!

Την ώρα που οι τραπεζίτες θεωρούν ότι το deal μεταξύ οικογένειας Λεμονή (Καλογήρου) και Φάις έχει 50% πιθανότητες να ευοδωθεί και 50% να ναυαγήσει αποκαλύπτεται ότι η εταιρεία Λεμονή έχει «σοβαρά θέματα κακοδιαχείρισης». Μάλιστα οι ίδιοι οι τραπεζίτες δεν κρύβουν την δυσαρέσκεια τους ότι οι ιδιοκτήτες και μέτοχοι της εταιρείας, την ώρα που η Καλογήρου «βούλιαζε» και χρειάζονταν επειγόντως ένεση μετρητών -αύξηση μετοχικού κεφαλαίου- εκείνοι λάμβαναν ως αμοιβές μέσα σε μία διετία το ποσό των 12 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ….

Τα παραδείγματα κακοδιαχείρισης είναι πλήθος και οι τράπεζες για να δώσουν μία τελευταία ευκαιρία την ιστορική αλυσίδα υποδημάτων, θέλουν να είναι όσο το δυνατόν εξασφαλισμένες ότι το πάρτι κακοδιαχείρισης δεν θα επαναληφθεί.

Οι τράπεζες αρχικά χαρακτηρίζουν ως «σοβαρή» την πρόταση του επιχειρηματία Σάμι Φάις να μπει ως επενδυτής στον Όμιλο Λεμονή. Η πρόταση του κ. Φάις έχει κατατεθεί στις τράπεζες Alpha και Eurobank.

Όμως τίποτα δεν έχει «κλειδώσει» ακόμα, αφού οι τράπεζες -πριν δώσουν το «πράσινο φως»- θέλουν να γνωρίζουν και όλες τις παραμέτρους που περιλαμβάνει το κομμάτι της συμφωνίας Φάις με Λεμονή.

Όπως είχε αποκαλύψει το mononews.gr τα αδέλφια Λεμονή παρότι η εταιρεία τους βούλιαζε στα χρέη συνέχιζαν να κάνουν την ακριβή ζωή τους και να αυξάνουν τα χρέη τους προς τις τράπεζες, στις οποίες έδιναν μόνο υποσχέσεις για τακτοποίηση των υποχρεώσεων τους.

Τα παραδείγματα πολλά: οι απλήρωτες δόσεις χρόνων για το ιδιωτικό τους αεροπλάνο, για το οποίο τους έκαναν αγωγή . Ή όπως έκαναν με το ακίνητο στο Μιλάνο, καθώς η οικογένεια είχε δεσμευθεί απέναντι στις τράπεζες ότι το συνολικό ποσό από την πώληση του θα πήγαινε για την εξυπηρέτηση κάποιων οφειλών. Το ακίνητο πωλήθηκε αντί 6 εκατομμυρίων ευρώ, όμως οι τράπεζες δεν είδαν ποτέ το χρώμα του χρήματος. Και η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή καθώς δεσμεύθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί της οικογένειας.

Σημειώνουμε ότι η «κάτω βόλτα» για τον όμιλο άρχισε το 2010 και η κατάσταση επιδεινώθηκε την τελευταία 2ετία, λόγω της κακοδιαχείρισης των μετόχων, αφού οι τράπεζες έδωσαν επανειλημμένα ευκαιρίες για τη διάσωση της εταιρείας.

Σύμφωνα με τους δημοσιευμένους ισολογισμούς, το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων έχει καταστεί αρνητικό, και οι χρήσεις είναι ζημιογόνες. Η εταιρεία έχει πάψει προ πολλού να εξυπηρετεί το ομολογιακό δάνειο που έχει συνάψει με τις Alpha Bank και Eurobank ύψους 49,85εκατ. ευρώ, για το οποίο έχουν προσημειωθεί έξι ακίνητα του ομίλου. Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία έχει συσσωρεύσει συνολικά ζημιές 50εκατ. ευρώ, ενώ οι υποχρεώσεις αγγίζουν τα 80 εκατ. ευρώ.

Τα πραγματικά στοιχεία

Η Φ&Κ Λεμονής τα τελευταία οικονομικά στοιχεία που έχει δημοσιεύει είναι της χρήσης του 2015 αλλά και αυτά είναι ικανά για να γίνει αντιληπτός και ο τρόπος διαχείρισης.

Στις συμμετοχές και άλλες μακροπρόθεσμες απαιτήσεις εμφανίζεται συμμετοχή ύψους 4.099.500 Ευρώ στην εταιρία LEMGREG LTD η οποία εδρεύει στην Κύπρο και φέρεται να έχει υπό την ιδιοκτησία της τα καταστήματα HARALAS στην Κύπρο.

Από τα στοιχεία της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Κύπρου προκύπτει ότι το 2010 «η εταιρεία Lemgreg δεν ανήκει σε όμιλο εταιρειών και σύμφωνα με το πιστοποιητικό μετόχων, ελέγχεται από τους κους. Αλέξανδρο, Κωνσταντίνο και Φραγκίσκο Λεμονή και την εταιρεία Άγγελος Γρηγορίου & Σια Λτδ.

Τα τρία φυσικά πρόσωπα της οικογένειας Λεμονή καθώς και η εταιρεία Άγγελος Γρηγορίου & Σια Λτδ δεν ελέγχουν οποιεσδήποτε εταιρείες στην Κύπρο εκτός από την Lemgreg».

Όμως αυτά αλλάζουν την 1/11/2013 όπου η ελληνική Φ&Κ Λεμονής απέκτησε το 90% έναντι 4.099.500 Ευρώ. Τη συγκεκριμένη περίοδο στην Κύπρο είχαν επιβληθεί capital controls και συγκεκριμένα από τα τέλη Μαρτίου του 2013.

Αυτό ίσως είναι το λιγότερο καθώς το 2013 που γίνεται η εξαγορά στην Κύπρο η Λεμονής καταγράφει τεράστιες ζημίες ύψους 12,5 εκ Ευρώ που αντιστοιχούν σε περίπου στο 25% του τζίρου της και η καθαρή της θέση καθίσταται αρνητική κατά το ποσό των 3,9 εκ Ευρώ και σε επίπεδο ομίλου επίσης αρνητική κατά το ποσό των 6,9 εκ Ευρώ.

Από τότε μέχρι σήμερα και παρά το γεγονός ότι η καθαρή της θέση επιδεινωνόταν δεν έγινε καμία αύξηση κεφαλαίου παρά τις προβλέψεις του νόμου 2190 περί ανωνύμων εταιριών.

Οι μέτοχοι της Λεμονής μάλιστα αντί να κάνουν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αποφάσιζαν και έδιναν πλουσιοπάροχες αμοιβές ΔΣ οι οποίες το 2014 χρονιά που η εταιρία είχε ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τις τράπεζες οι μέτοχοι σε επίπεδο ομίλου εισέπραξαν 4 εκ Ευρώ ενώ και το 2015 οι αμοιβές ΔΣ προσεγγίζουν τα 3,9 εκ Ευρώ.

Ουσιαστικά σε δύο χρόνια περίπου οι διοικούντες και βασικοί μέτοχοι της εταιρίας άντλησαν άμεσα και έμμεσα από την εταιρία ποσό της τάξεως των 12 εκ Ευρώ!!!

Πρόκειται να μη τι άλλο για ποσά πρόκληση και πρακτικές που δείχνουν ότι οι επιχειρήσεις γίνονταν με τα λεφτά των άλλων δηλαδή τραπεζών και προμηθευτών.

Όπως λένε οι τραπεζίτες “Η εταιρία πτώχευε και οι μέτοχοι γίνονταν ακόμα πλουσιότεροι”

Σημειωτέον ότι από τη σύγκριση των δημοσιευμένων οικονομικών στοιχείων των χρήσεων 2014 και 2015 υπάρχει αναντιστοιχία των μεγεθών που έλαβαν οι μέτοχοι αποκλίσεις γεγονός που δημιουργεί και σοβαρά ερωτήματα γα την ακρίβεια του περιεχομένου των οικονομικών καταστάσεων;

πηγη: mononews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Σοσιαλδημοκράτες: Δύσκολη προσπάθεια για να ηγηθούν τρικομματικής κυβέρνησης- Ιστορική ήττα των Χριστιανοδημοκρατών

Άνγκελα Μέρκελ θα ήθελε το τέλος της πολιτικής σταδιοδρομίας της να ήταν κάπως διαφορετικό. Και αυτό γιατί στις τελευταίες εκλογές που έγιναν με αυτήν...

Searching for a glucose Ma Partnership? Here’s Steer Clear Of The Scammers.

Searching for a glucose Ma Partnership? Here's Steer Clear Of The Scammers. On the lookout for a sugars Ma Relationship? Suggestions Prevent The Frauds Even...

Institution Hookup Heritage and Christian Ethics. The Lives and Longings of Growing Older People

Institution Hookup Heritage and Christian Ethics. The Lives and Longings of Growing Older People The Physical Lives and Longings of Rising Adults Supplies a new method...

Σκληρή ανακοίνωση των δικηγορικών συλλόγων – Θα διερευνούνται πειθαρχικά όσοι αναλαμβάνουν υποθέσεις αρνητών

Να τηρούν τις διατάξεις του Κώδικα Δικηγόρων  και του Κώδικα Δεοντολογίας του δικηγορικού λειτουργήματος ζητάει η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας από...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!