Αρχική Απόψεις Καλεντερίδης … Πάει, αυτή η χώρα δεν έχει σωτηρία – Δώρο οι...

Καλεντερίδης … Πάει, αυτή η χώρα δεν έχει σωτηρία – Δώρο οι μουφτήδες στον Ερντογάν!!!

Του Σάββα Καλεντερίδη

Όταν παρακολουθούσα τις μέρες, τις βδομάδες και του μήνες εκείνης της δραματικής περιόδου, που οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί της κυβέρνησης ονόμασαν διαπραγμάτευση, μέχρι και την προκήρυξη εκείνου του άθλιου πράγματος, που το ονόμασαν δημοψήφισμα, διακρίνοντας στην πολιτική που

ακολουθούνταν ξεκάθαρα σημάδια παράνοιας και σχιζοφρένειας, είχα γράψει σ’ αυτήν εδώ τη στήλη ότι όσοι αποφασίζουν να ασχοληθούν ενεργά με την πολιτική, θα πρέπει να περνούν υποχρεωτικά και να λαμβάνουν πιστοποιητικό «καταλληλότητας» από επιτροπή εγκρίτων ψυχολόγων και ψυχιάτρων.Χωρίς να έχω καμία διάθεση διακωμώδησης ή αστεϊσμού, αυτό είναι εθνική ανάγκη, λόγω του ότι το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα είναι απολύτως προσωποκεντρικό, πρωθυπουργοκεντρικό και υπουργοκεντρικό και στην ουσία το άτομο που κατέχει μια από τις παραπάνω θέσεις, μπορεί να υπογράψει ότιδήποτε καταστροφικό ακόμα και προδοτικό για την Ελλάδα, χωρίς να υπάρχει κανένας θεσμικός μηχανισμός να τον σταματήσει και να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα.

Η αντιπολίτευση είναι εκ των πραγμάτων θεσμικά ευνουχισμένη, οι πολίτες σε ρόλο «γλάστρας» και η Δικαιοσύνη επίσης ευνουχισμένη αφ’ ενός μεν λόγω του ότι ελέγχεται ασφυκτικά από την εκτελεστική εξουσία, η οποία διορίζει και ελέγχει πειθαρχικά την ηγεσία της, και αφ’ ετέρου είναι και πρακτικά «δεμένα» τα χέρια της, λόγω της ασυλίας των βουλευτών και του περίφημου νόμου «Περί Ευθύνης Υπουργών». Έτσι, λόγω αυτού του καταστροφικού πολιτικού συστήματος, που επιτρέπει σε κάθε ένα «τσογλάνι» να αποφασίζει και υπογράφει ότι του καπνίσει, χωρίς να έχει το φόβο της λογοδοσίας και της επιβολής ποινής, η Ελλάδα είναι μια χώρα «χωρίς δίχτυ ασφαλείας», όπως είχα γράψει στο άρθρο για την ανάγκη ψυχιάτρων.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές (Παρασκευή μεσημέρι) διαβάζουμε ότι ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου, σε συνέντευξη που θα μεταδοθεί το βράδυ, είπε ότι «Θα πρέπει να ξεκινήσει μια πολύ σοβαρή συζήτηση με την ίδια τη μειονότητα ως προς το θέμα της ορθολογικοποίησης της εκλογής μουφτήδων»!

Και σαν να μην έφτανε αυτή η απίστευτη πρόκληση, συνέδεσε το θέμα με την εκλογή του Οικουμενικού Πατριάρχη και μάλιστα με όρους αμοιβαιότητας, τονίζοντας ότι τον Πατριάρχη δεν τον εκλέγει η ρωμαίικη* κοινότητα αλλά τα μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Και συμπλήρωσε ότι πάντα στην εκλογή θρησκευτικών ηγετών υπάρχει ένα ειδικό εκλεκτορικό σώμα, και το ίδιο θα πρέπει να προσδιοριστεί και σε αυτή την περίπτωση. «Το σοβαρό ζήτημα που πρέπει να συζητηθεί, και νομίζω πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει για συζητήσεις, είναι ο προσδιορισμός του εκλεκτορικού σώματος», εξήγησε.

Είναι προφανές ότι ο Γαβρόγλου δεν λέει ούτε κάνει του κεφαλιού του και ότι η ανακίνηση του θέματος τώρα, είναι απότοκο της «επιτυχημένης» επίσκεψης Ερντογάν, όπως έχουν το απίστευτο θράσος να ονομάζουν αυτήν την κωμικοτραγική επίσκεψη τα στελέχη της κυβέρνησης και οι προπαγανδιστές τους. Εδώ λοιπόν τίθενται ορισμένα ζητήματα, που ζητούν απαντήσεις. Το πρώτο έχει να κάνει με την εκλογή του Οικουμενικού Πατριάρχη από την Ιερά Σύνοδο.

Κατ’ αρχάς αυτό είναι μια διαδικασία που φέρεται να έχει ξεκινήσει ως θεσμός από το 330 μ.Χ., σύμφωνα με μια πρόχειρη έρευνα που έκανα στο διαδίκτυο. Δηλαδή πριν γεννηθεί ο Μωάμεθ και η θρησκεία του, το Ισλάμ. Το δεύτερο έχει να κάνει με τη φύση του Ισλάμ, στο οποίο δεν υπάρχει εκκλησιαστική ιεραρχία και φυσικά δεν υπάρχει κάτι που να υποκαθιστά την ιερά σύνοδο. Το τρίτο, έχει να κάνει με το γεγονός ότι τουλάχιστον στην Τουρκία, κανένας μουφτής δεν εκλέγεται από κανένα εκλεκτορικό σώμα.

Οι μουφτήδες στην Τουρκία διορίζονται από το κράτος και συγκεκριμένα από την πανίσχυρη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων. Με ποια λογική λοιπόν η ελληνική κυβέρνηση κάνει αυτά τα δυο άλματα λογικής. Πρώτον, για ποιο λόγο στην κυριολεξία εφευρίσκει την αρχή της αμοιβαιότητας για το θέμα, αφού κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στη Συνθήκη της Λοζάνης.

Και δεύτερον, γιατί «καινοτομεί» και δέχεται να εκλέγονται οι μουφτήδες, κάτι που δεν γίνεται στην Τουρκία ή οπουδήποτε αλλού, συγκρίνοντας μάλιστα ανόμοια και ανισοβαρή πράγματα, δηλαδή το Οικουμενικό Πατριαρχείο, που ως ανεξάρτητος θεσμός μετρά 1700 χρόνια ζωής και εκφράζει το σύνολο της Ορθοδοξίας, με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης!

Μήπως δεν φτάνει το μυαλό τους να αντιληφθούν ότι με τον τρόπο αυτό, η τουρκική κυβέρνηση στην ουσία θα είναι αυτή που θα διορίζει τους μουφτήδες στη Θράκη, δηλαδή μέσα στο ελληνικό έδαφος, μέσω στημένων διαδικασιών και των εγκαθέτων της που πληρώνονται αδρά απ’ αυτήν; Γρήγορα στο λεξικό και στο λήμμα «προδοσία»!

*Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει περιπέσει η χώρα.  Οι χριστιανοί της Κωνσταντινούπολης στη Συνθήκη της Λοζάνης, αναφέρονται ως Έλληνες και οι μουσουλμάνοι της Θράκης, μουσουλμάνοι. Οι Τούρκοι αξιωματούχοι αποκαλούν τους μουσουλμάνους Τούρκους και οι Έλληνες υπουργοί τους Έλληνες τους αποκαλούν Ρωμιούς. Σημειώνεται ότι οι Τούρκοι δεν θέλουν να ακούν για Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, ενοχλούνται και ζητούν να λέγονται Ρωμιοί!!!

Μετά τη συγγραφή του άρθρου ο Τσίπρας έκανε την εξής δήλωση: «Είναι τυχαίο που θέτουμε τώρα το ζήτημα της εκλογής των μουφτήδων», λίγες μέρες μετά την αποχώρηση Ερντογάν, ο οποίος έθεσε το θέμα επιτακτικά και δημοσίως. Τελικά ομολογώ ότι έκανα λάθος όταν έλεγα ότι δεν ήταν καλά προετοιμασμένη η επίσκεψη Ερντογάν. Φαίνεται ότι όλα ήταν πολύ καλά προετοιμασμένα και κατά τα φαινόμενα όλα πηγαίνουν ρολόι, όπως προγραμματίστηκαν και όπως συμφωνήθηκαν…

infognomonpolitics

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

ΔΣ ΕΒΕΑ παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη – Κάλεσμα για επενδύσεις

Παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών για το 2022. Κατά την ομιλία του, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Γιάννης Μπρατάκος, στάθηκε στον νέο Αναπτυξιακό νόμο και τη σημασία του στη διαμόρφωση ενός ορθολογικού θεσμικού πλαισίου για τα νέα επενδυτικά σχέδια. «Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, ως θεσμικός φορέας και εκπρόσωπος του επιχειρηματικού κόσμου, μελέτησε με

Alpha Bank: Αύξηση επενδύσεων κατά 16,3% το 9μηνο του 2021 – Περαιτέρω άνοδος την επόμενη 3ετία

Οι επενδύσεις στην Ελλάδα αυξήθηκαν στο πρώτο εννεάμηνο του 2021, κατά 16,3% σε ετήσια βάση ενώ εκτιμάται ότι θα ενισχύσουν περαιτέρω τη δυναμική τους την επόμενη τριετία, υποστηριζόμενες, σε μεγάλο βαθμό, από τη χρηματοδότηση που αναμένεται να λάβει η χώρα μας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης, οι οποίες αποσκοπούν στην εμπέδωση ενός φιλικού, προς την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, περιβάλλοντος όπως σημειώνουν οι

ΤτΕ: Μείωση στο έλλειμμα του ισοζυγίου πληρωμών – Καταλύτης ο τουρισμός

Το Νοέμβριο του 2021, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών αυξήθηκε σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020, λόγω της επιδείνωσης του ισοζυγίου αγαθών και των ισοζυγίων πρωτογενών και δευτερογενών εισοδημάτων, η οποία αντισταθμίστηκε μερικώς από τη βελτίωση του ισοζυγίου υπηρεσιών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος. Την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2021, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών μειώθηκε σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020, λόγω της αύξησης του πλεονάσματος

Νέα φορολοταρία: Πώς θα λειτουργήσει το 2022 – Τα χρηματικά έπαθλα και τα «μπόνους»

Με διπλάσιους, τριπλάσιους ή ακόμη και τετραπλάσιους λαχνούς θα συμμετέχουν κάθε μήνα στη φορολοταρία οι  φορολογούμενοι που καταναλώνουν και πληρώνουν με ηλεκτρονικό χρήμα ποσά που υπερβαίνουν το 30%, το 50% ή το 70% του μηνιαίου εισοδήματός τους. Η νέα φορολοταρία, η οποία θα κάνει πρεμιέρα το Φεβρουάριο θα μοιράζει από 1.000 έως 50.000 ευρώ κάθε μήνα σε  556  τυχερούς φορολογούμενους ενώ κάθε Χριστούγεννα θα διενεργείται μια σούπερ κλήρωση που θα μοιράζει σε 12 υπερ-τυχερούς φορολογούμενους 100.000 ευρώ στον καθένα.  Το έπαθλο είναι αφορολόγητο, δεν

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!