Το απόλυτο φαγητό της νηστείας και όχι μόνο. Τηγανίζουμε τα καλαμαράκια SAFCOL για να φτιάξουμε τον πιο νόστιμο μεζέ για τσιπουράκι και ούζο.
Υλικά
- 2 κονσέρβες ALTURA Καλαμάρι Καλιφόρνιας
- 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
- 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- 1 κ.γ. αλάτι
- σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Αδειάζετε τα καλαμάρια σε ένα πιάτο και αφαιρείτε το κόκαλο. Τα στραγγίζετε από τον ζωμό τους αλλά δεν τα ταμπονάρετε σε χαρτί κουζίνας.
Βάζετε σε δυνατή φωτιά μπόλικο σπορέλαιο να κάψει. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το σιμιγδάλι, την πάπρικα και το αλάτι. Ρίχνετε μέσα τα καλαμάρια και τα ανακατεύετε ώστε να καλυφθούν καλά. Τα τινάζετε να φύγει η περίσσεια από αλεύρι και σιμιγδάλι.
Ρίχνετε τα καλαμάρια στο λάδι και τα τηγανίζετε σε δόσεις, μέχρι να γίνουν τραγανά απέξω και να χρυσίσουν. Τα ακουμπάτε σε ένα πιάτο στο οποίο έχετε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Τα σερβίρετε ζεστά, συνοδεύοντας με φρέσκια πράσινη σαλάτα ανακατεμένη με φύλλα παντζαριού baby & φέτες παντζαριού.