Αρχική Κοινωνία ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ: ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΦΕΥΓΩ ΑΒΑΡΗΣ – ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ!

ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ: ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΦΕΥΓΩ ΑΒΑΡΗΣ – ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ!

Έπειτα από είκοσι (20) τόσα χρόνια σιωπής, κατά τη διάκεια των οποίων απέφυγα να εορτάσω τα ονομαστήριά μου δια λόγους καί σεμνότητος και λιτότητος, εφέτος απεφάσισα να εορτάσω τα ονομαστήριά μου σαν μια ευκαιρία χαιρετισμού και αποχαιρετισμού των ευσεβών χριστιανών της κληρωθείσης μοι Επαρχίας, καθώς πλησιάζει πλέον ή ώρα της εξόδου μου από την ενεργόν διακονίαν. Σαράντα χρόνια ολοκληρωτικής αναλώσεως των ψυχικών και των σωματικών μου δυνάμεων, εν συνδυασμώ και με την το πεπερασμένον της ηλικίας μου, καθώς συνεπλήρωσα ήδη το ογδοεικοστό (80) έτος της ηλικίας μου, είναι αρκετά για να δημιουργήσεις κάτι σε μια Εκκλησιαστική Επαρχία!

Έτσι, λοιπόν, η ευκαιρία της εορτής του Προστάτου μου Αγίου Αμβροσίου μου έδωσε την δυνατότητα νά προσκαλέσω τους χριστιανούς μου να προσέλθουν, για να σφίξουμε τα χέρια μας και να ανταλλάξουμε τον ασπασμό της εν Χριστώ αγάπης.

________Το πρωΐ της Κυριακής 9ης Δεκεμβρίου λήγ. έτους τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, με προεξάρχοντα τον Σεβ, Μητροπολίτην Πατρών κ. Χρυσόστομον και συλλειτουργόν τόν Σεβ. Μητροπολίτην Βρεσθένης κ. Θεόκλητον, πρός τους οποίους απο τη θέση αυτή απευθύνω τα ολοκαρδίους ευχαριστίας μου. Ο Μητροπολιτικός Ναός της Φανερωμένης Αιγίου ήτο κατάμεστος! Πρωτοφανής η προσέλευσις των πιστών.

________Στη συνέχεια εδέχθην τις ευχές των πιστών στην Αίθουσα Τελετών της Ιεράς Μητροπόλεως. Η προσέλευσις των Αιδεσιμωτάτων Εφημερίων και των χριστιανών μας απο διάφορα τμήματα της Μητροπολιτικής μας Επαρχίας, όπως π.χ. από την Κλειτορίαν των Καλαβρύτων, τα Καλάβρυτα, το Σκεπαστό, την Κερπινήν κλπ., όπως επίσης και από την Ανατολική Αιγιάλεια ήτο όχι μόνον εκλπηκτική, αλλά και βαθύτατα συγκινητική!

_________Δοξάζομεν το όνομα του Κυρίου μας διά την παρασχεθείσαν αυτήν μεγάλην ευλογίαν εις την αναξιότητα μας.

________Τό απόγευμα της Κυριακής, με πρωτοβουλίαν των εκλεκτών Συνεργατών μας και με πρωτεργάτην τον Πανοσιολο-γιώτατο Αρχιμ. π. Ιωακείμ Βενιανάκην, τον Πρωτοσύγκελλοτης Ι.Μ., διωργανώθηκε μια εξαιρετική καλλιτεχνική εκδήλωσις εις το Πολιτιστικόν Κέντρον του Δήμου της Αιγιάλειας «ΑΛΕΚΟΣ ΜΕΓΑΡΗΣ», με πλούσιο καλλιτεχνικό Πρόγραμμα!

________Συμμετείχον:

Η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. υπό την διεύθυνση του κ. Βασιλείου Μπίκου.

Η Γυνακεία Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής υπό την διεύθυνση του κ Σάκη Παπαδημητρίου.

Η ιστορική καί φημισμένη Χορωδία Αιγίου, υπό την διεύθυνση του κ. Λεωνίδα Χαραλαμποπούλου, και

Η Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Βυζαντικής Μουσικής «ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ», υπό την διεύθυνση του κ. Βασιλείου Μπίκου.
________Την εκδήλωση κατεπλούτισαν οι ομιλίες των εκλεκτών Συνεργατών μας:

Του Αιδεσιμολογιωτάτου π. Χρήσου Τσάκαλου, Πρωτοπρεσβυτέρου-Αρχιερατικού Επιτρόπου Αιγίου, μέ θέμα: «Περί της ονομαστικής εορτής των χριστιανών».

Του Αιδεσιμολογιωτάτου π. Βασιλείου Πετροπούλου, Πρωτοπρεσβυτέρου, μέ θέμα: «Αναφορά στον Άγιο Αμβρόσιο Μεδιολάνων».

Του Αιδεσιμολογιωτάτου π. Κωνσταντίνου Μητροπούλου, Πρωτοπρεσβυτέρου από τα Καλάβρυτα, μέ θέμα: «Η θέσις του Επισκόπυ στην Εκκλησία».

________Την εκδήλωση ετίμησαν διά της παορουσίας των ο κ. Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Αθανάσιος Παναγόπουλος και Καλαβρύτων κ. Γεώργιος Λαζουράς, οι οποίοι και προέβησαν σε κατάλληλες – πολύ δε συγκινητικές- προσφωνήσεις προς τον εορτάζοντα Ποιμενάρχην των.

________Την εορταστική αυτή εκδήλωση φυσικά έκλεισε η ελαχιστότης μου.

________Από τη θέση αυτή εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου προς τον θείον Δομήτορα της Εκκλησίας και Σωτήρα των ψυχών ημών, τον Νυμφίον Ιησούν Χριστόν δια την πολύτιμη αυτή δωρέαν Του πρός την αναξιότητά μου!

_________Ευχαριστίες εκ βάθους ψυχής εκφράζω προς τους συντελεστάς αυτής της εορταστικής Εκδηλώσεως, Κληρικούς καί Λαϊκούς, οι οποίοι αναλώθησαν και κατά την προετοιμασίαν και κατά την εκτέλεσιν της απολύτως επιτυχημένης Καλλιτεχνικής αυτής Εκδηλώσεως.

________Τέλος την βαθυτάτην ευγνωμοσύνην μου εκφράζω προς τα πλήθη τόσον των ευλαβεστάτων Κληρικών μας, όσον και των ευσεβών χριστιανών μας, οι οποίοι έσπευσαν και το πρωΐ και το απόγευμα της Κυριακής 9ης Δεκεμβρίου 2018 γιά να τιμήσουν με την παρουσίαν των και με τις εκδηλώσεις σεβασμού και αγάπης των τις ευχαριστίες των πρός τον Μητροπολίτην των για την τεσσαρακονταετή εκδαπάνησίν του προς δόξαν Κυρίου και επ’ αγαθώ των Μελών της Τοπικής μας Εκκλησίας.

_______Ο Δικηγόρος και φίλτατός μας κ. Ιωάννης Σ. Μεντζελό- πουλος έσπευσε όχι μόνον να καταγράψει τις εντυπώσεις του, αλλά και να μας παρακαλέσει εμείς να τις δημοσιοποιήσουμε. Με ταπείνωση, λοιπόν, δημοσσιεύουμε παρακάτω το κείμενο του, ως μιαν φωνήν εκ του πλήθους.

+ ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Αίγιον, 10 Δεκεμβρίου 2018
*****************
ΣΗΜΕΙΩΣΙΣ:

_______Κατά την διάρκεια των τεσσαράκοντα ετών της ταπεινής μου διακονίας ως Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας συνεκέντρωσα διάφορα αξιόλογα αντικείμενα – δώρα προς την ελαχιστότητά μου α) από την Επαρχία μας, β) από τήν Ελλάδα μας και γ) από το Εξωτερικό! Πολλά ήσαν αναμνηστικά δώρα Πατριαρχών, Ηγετικών Προσωπικοτήτων, Συλλόγων κλπ.

_______Με την Χάρη του Κυρίου μας ουδέποτε έδωσα σημασίαν σε υλικά αγαθά! Όλα, λοιπόν, αυτά τα δώρα συγκεντρωμένα σε είκοσι (20) βαλίτσες μεγάλου μεγέθους, τα διένειμα ως ευλογίαν στους χριστιανούς μας, ήτοι σε όσους είχαν την καλωσύνην να προσέλθουν στην Αίθουσα Τελετών δια να με επισκεφθούν και να μου ευχηθούν. Περισσότερα από ΕΞΑΚΟΣΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑ (650) τεμάχια-δώρα διενεμήθησαν χωρίς να έχει προαναγγελθή το γεγονός. ‘

Οποιος, λοιπόν, χριστιανός ερχόταν και μου εξέφραζε τις ευχές του, κατλα την αποχώρησίν του, εκτός από το καθιερωμένο γλυκό, διήρχετο από ένα συνεργείο Κληρικών και Λαϊκών Συνεργατών μας, όπου εκαλείτο να επιλέξη ένα μικρό σε μέγεθος αριθμημένο φάκελλο με τους αριθμούς από το 1 έως το 650, ο οποίος μέσα περιείχε σε φωτογραφία το αντικείμενο, το οποίον είχε επιλέξει ως προσωπικό από εμέ δώρο πρός αυτόν!

Η παράδοση των δώρων στους τυχερούς (λέγω τους τυχερούς, διότι τελικά οι προσελθόντες χριστιανοί ήσαν πολύ περισσότεροι, αλλά είχαν τελειώσει πλέον οι φάκελλοι) θα γίνει την Παρασκευήν 14.12.2018 και το Σάββατον 16.12.2018.

______Έτσι, λοιπόν, «εμοίρασα τα υπάρχοντά μου» ως ευλογίαν και εις ανάμνησιν αγαθήν!

Τώρα πλέον φεύγω αβαρής! Δόξα τω Θεώ!

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Μητσοτάκης στους Αγίους Αναργύρους: Πάρκο τεχνολογίας το παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΕ

Στην υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού και της ΟΣΕ - ΓΑΙΑΟΣΕ για την παραχώρηση του οικοπέδου του παλιού αμαξοστασίου...

Θ. Σκυλακάκης: H αγορά ενδέχεται να ανοίξει στις 16 Μαρτίου

H αγορά ενδέχεται να ανοίξει στις 16 Μαρτίου ανέφερε μεταξύ των άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ενώ...

Μητσοτάκης για τον ένα χρόνο πανδημίας: «Ορατή η νίκη, απομένουν λίγα βήματα εφόσον προσέξουμε»

Το μήνυμα ότι η νίκη κατά της πανδημίας του κοροναϊού είναι ορατή στον ορίζοντα και θα έρθει νωρίτερα εφόσον φανούμε προσεκτικοί στέλνει ο πρωθυπυοργός...

ΚΙΝΑΛ: Η ΝΔ και τα στελέχη της θεωρούν ότι βρίσκονται υπεράνω του νόμου και των κανόνων

«Η ΝΔ και τα στελέχη της θεωρούν ότι βρίσκονται υπεράνω του νόμου και των κανόνων και ότι νομίζουν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, ακόμη...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!