Αρχική Διάφορα Καλάβρυτα: Ποτέ δεν διδαχτήκαμε τα πραγματικά αίτια του ολοκαυτώματος

Καλάβρυτα: Ποτέ δεν διδαχτήκαμε τα πραγματικά αίτια του ολοκαυτώματος

Το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων από τους Γερμανούς …είχε αίτιο …κι αυτό το αίτιο ήταν ότι οι αντάρτες είχαν συλλάβει 80 Γερμανούς αιχμαλώτους κι επειδή δεν ήξεραν τι να τους κάνουν και πως να τους μεταφέρουν και να τους ταΐζουν στα βουνά όπου κρυβόντουσαν …αποφάσισαν να τους σφάξουν.

Αυτό που ήξεραν οι αντάρτες όμως ήταν ότι οι Γερμανοί από την 1η μέρα που έβαλαν πόδι στην Ελλάδα είχαν ανακοινώσει κι εφαρμόσει την τακτική των αυστηρών αντιποίνων. Για κάθε έναν Γερμανό δολοφονημένο ή θα παραδιδόταν ο δολοφόνος του ή θα σκότωναν 50–100 άμαχους. Ο «ήρωας»-αντάρτης λοιπόν είχε δύο επιλογές… Ή να παραδοθεί και να σώσει 100 ζωές ή να σώσει τη ζωούλα του και να αφήσει να εκτελεστούν 100 άμαχοι νέοι και γέροι. Θυμάται κανείς την περίπτωση κάποιου «ήρωα» που να ανέλαβε το κόστος της «αντιστασιακής» του δράσης …γλιτώνοντας τη ζωή δεκάδων αμάχων;

Όλες οι εκτελέσεις που έκαναν οι Γερμανοί ήταν αντίποινα τέτοιων δράσεων. Αν ψάξει κανείς για τη στρατηγική αξία αυτών των αντιστασιακών δράσεων …δεν θα βρει τίποτα το αξιόλογο.

Καμία τέτοια δράση δεν άξιζε να χυθεί τόσο αίμα αθώων. Κι όμως οι αντάρτες με την χρηματοδότηση των τοκογλύφων δεν σταμάτησαν ποτέ να προκαλούν τέτοιες μαζικές κι αχρείαστες εκτελέσεις που μοναδικό σκοπό είχαν να δημιουργήσουν μίσος εναντίον των Γερμανών …ενώ τα επίσης αχρείαστα στρατηγικά αλλά πολύ σκληρά αντίποινα των Γερμανών γινόντουσαν στην ίδια βάση …για να αποδείξουν στους άμαχους την αθλιότητα των ανταρτών που για να σώσουν τη ζωή τη δική τους επέτρεπαν την εκτέλεση εκατοντάδων αμάχων. Δηλαδή «Έλληνες» αντάρτες και Γερμανοί κατακτητές προκαλούσαν τους θανάτους ΧΙΛΙΑΔΩΝ αθώων για λόγους …marketing. Για να πείσει η κάθε πλευρά το διεκδικούμενο κοπάδι, ότι οι μεν είναι χειρότεροι από τους δε.

Οι συγγενείς των εκτελεσμένων έμαθαν ποιοι Γερμανοί ευθύνονταν για τις μαζικές εκτελέσεις …αλλά δεν έμαθαν ποτέ …ποιοι ήταν αυτοί οι «ήρωες» …που όταν ερχόταν η ώρα της απόδοσης ευθυνών …«εξατμιζόντουσαν». Δεν έμαθαν ποιοι ήταν αυτοί οι «ήρωες» που η ζωή τους μετρούσε όσο οι ζωές 100 άλλων που δεν έφταιγαν στο παραμικρό. Αυτοί οι «ήρωες» πράκτορες προφανώς όταν ο Ανδρέας άρχισε να μοιράζει «αντιστασιακές» συντάξεις …ήταν πρώτοι στην ουρά στο ταμείο …αλλά κανείς και ποτέ δεν βγήκε να πει… «Εμείς σφάξαμε 80 Γερμανούς αιχμαλώτους …και προκαλέσαμε 1100 κηδείες αμάχων».

Τρέχουν οι πράκτορες των Δυτικών στις επετείους των μαζικών εκτελέσεων, παίρνουν τα μικρόφωνα και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να στρέψει την προσοχή των πολιτών …στα αίτια των εκτελέσεων. Για να δημιουργηθεί η πεποίθηση …ότι οι Γερμανοί …κάθε τόσο πάθαιναν αμόκ, τους τσιμπούσε μία μύγα τσε-τσε …και σκότωναν άμαχους για πλάκα…

Από την Ιστορία που μας διδάσκουν οι καθεστωτικοί Ιστορικοί …σχεδόν πάντα λείπουν τα πραγματικά αίτια των γεγονότων. Ή δεν αναφέρονται ή παραποιούνται ή δίνονται σκόπιμα εντελώς αποπροσανατολιστικές εξηγήσεις.

Κανείς δεν αναφέρει τα πραγματικά αίτια της ανόδου του Χίτλερ στην εξουσία.

Κανείς δεν αναφέρει πως πέθαναν από πείνα χιλιάδες κρατούμενοι στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης.

Κανείς δεν αναφέρει ποιος γέμισε πλαστά χαρτονομίσματα την Ελλάδα της κατοχής, ποιος απέκλεισε την προμήθεια τροφίμων με εμπάργκο και προκάλεσε τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων από πείνα.

Τα ίδια ακριβώς έκαναν οι καλοί μας σύμμαχοι στο Ιράκ προκαλώντας τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών και τα ίδια έκαναν στη Συρία και τα ίδια κάνουν τώρα στην Υεμένη και στη Βενεζουέλα. Προκαλούν θανάτους από πείνα κι έλλειψη φαρμάκων για να στρέψουν τους πολίτες ενάντια στην κυβέρνησή τους …και να εμφανιστούν οι πραγματικοί δολοφόνοι ως σωτήρες τους. Τέτοιοι «σωτήρες» μας «έσωσαν» από τους Γερμανούς.

Για να αποτρέψουν τη στήριξη των πολιτών σε ανεπιθύμητες κυβερνήσεις …προκαλούν συνεχώς τον θάνατο αθώων ανθρώπων και με τη βοήθεια των πρακτόρων της δημοσιογραφίας προσπαθούν να επιρρίψουν την ευθύνη γι’ αυτούς τους θανάτους …στις ίδιες στοχοποιημένες κυβερνήσεις.

Και σκοτώνουν αθώους και ρίχνουν την ευθύνη σε αθώους. Αυτή είναι η πάγια τακτική των πεφωτισμένων τοκογλύφων …που οι πράκτορες-Ιστορικοί φροντίζουν να μην αναφέρουν στα βιβλία της Ιστορίας.

Κανείς δεν αναφέρει τα πραγματικά αίτια της έχθρας των Γερμανών κατά των Εβραίων.

Κανείς δεν αναφέρει τα πραγματικά αίτια για την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Κανείς δεν αναφέρει ποιοι χρηματοδότησαν και κερδοσκόπησαν από την γενοκτονία των Αφρικανών στο Κονγκό. Για όλα δημιουργείται η πεποίθηση ότι ήταν αποτέλεσμα …ανεξήγητης τρέλας κι αμόκ.

Κανείς δεν μας αναφέρει αν έπεσε ποτέ μία σφαίρα χωρίς την άδεια και τα σχετικά δάνεια των τοκογλύφων κι αν υπογράφηκε ποτέ σύμφωνο Ειρήνης χωρίς την έγκριση των τοκογλύφων.

Κανείς δεν αναφέρει ποιοι χρηματοδότησαν την ανατροπή του Τσάρου στη Ρωσία …όπως και στις μέρες μας …κανείς δεν αναφέρει τον ρόλο των ξένων μυστικών υπηρεσιών σε όλες τις δήθεν «αυθόρμητες» επαναστάσεις στη Σερβία, στη Βενεζουέλα, την Ουκρανία, τη Λιβύη, τη Συρία κ.λπ. Τα μεγαλύτερα εγκλήματα της Δύσης …δεν αναφέρονται ποτέ στα βιβλία της Ιστορίας των χωρών της Δύσης κι όσοι παριστάνουν τους ήρωες αυτής της πλαστής Ιστορίας είναι φυσικά οι μεγαλύτεροι προδότες.

Μερικά στατιστικά για να καταλάβουμε πόσο στοίχισε σ’ εμάς να παραμείνουμε Αγγλική Αποικία για να μην γίνουμε Δανία… και πόσο στοίχισε στους Δανούς όπου δεν «έβρεχε» χρυσές αντιστασιακές λίρες Αγγλίας.

Ελλάδα: 
Νεκροί Στρατιώτες 35.000 
Νεκροί Πολίτες από εκτελέσεις και στρατιωτικές επιχειρήσεις: 171.800
Νεκροί Πολίτες από πείνα κλπ 300.000 έως 600.000

Δανία:
Νεκροί Στρατιώτες: 0
Νεκροί Πολίτες από στρατιωτικές επιχειρήσεις: 6.000
Νεκροί Πολίτες από πείνα κλπ: 0

Ένα κλασικό παράδειγμα της συμβατικής αρθρογραφίας — ιστορικής ανασκόπησης για το γεγονός μπορείτε να δείτε στο παρακάτω άρθρο, στο οποίο μπορείτε να μεταφερθείτε κλικάροντας επάνω στο σύνδεσμο στη λεζάντα της φωτογραφίας.

http://newpost.gr/ellada/709801/olokaytwma-kalabrytwn-75-xronia-apo-to-apokoryfwma-ths-nazistikhs-thhriwdias-sthn-ellada
Πηγή: newpost.gr

Στο βιβλίο του Γερμανού ιστορικού ερευνητή Χέρμαν Μάγερ «Από τη Βιέννη στα Καλάβρυτα» γίνεται αναφορά σε μια φωτογραφία η οποία βρίσκεται και στο παραπάνω απεικονιζόμενο άρθρο.

«Καθώς δεν υπάρχει φωτογραφικό υλικό από την εκτέλεση των ανδρών στα Καλάβρυτα και την καταστροφή της πόλης, δείχνεται πάντα μια φωτογραφία με Γερμανούς στρατιώτες που χαμογελούν ικανοποιημένοι μπροστά από καπνίζοντα ερείπια. Η φωτογραφία αυτή δημοσιεύτηκε σε αναρίθμητες μελέτες, πάντα με την παρατήρηση ότι πρόκειται για μέλη της 117ης μεραρχίας καταδρομών μπροστά στα φλεγόμενα Καλάβρυτα. Πρόσφατα δημοσιεύτηκε και πάλι σε μεγάλο μέγεθος στο εξώφυλλο ενός βιβλίου σχετικά με τα Καλάβρυτα.

Πρωτότυπη φωτογραφία που απεικονίζει ορεινούς καταδρομείς μπροστά σε φλεγόμενα κτίρια

Ο Δημήτριος Κανελλόπουλος, που συγκέντρωσε καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, έγγραφα της Βέρμαχτ, φωτογραφίες κ.λπ. σχετικά με την επιχείρηση ‘Καλάβρυτα’, παρουσίασε πρόσφατα στην εφημερίδα ‘Η φωνή των Καλαβρύτων’ μια φωτογραφία από το λεγόμενο Ιστορικό Αρχείο Κανελλόπουλου (ΙΑΚ), η οποία αποτελεί προφανώς αποτέλεσμα φωτομοντάζ. Εμφανίζονται στρατιώτες όχι πλέον με καπνίζοντα ερείπια στο βάθος, αλλά με τα κατεστραμμένα Καλάβρυτα. Χωρίς να γίνεται κάποια ιδιαίτερη αναφορά στην εφημερίδα, τοποθετήθηκε μια φωτογραφία της κατεστραμμένης πόλης, που τραβήχτηκε πολύ αργότερα, ως φόντο στη φωτογραφία με τους στρατιώτες. Εξάλλου, ο ειδικός θα διαπιστώσει ότι οι στρατιώτες είναι ορεινοί καταδρομείς και όχι μέλη της 117ης μεραρχίας καταδρομών. Ορεινοί καταδρομείς δρούσαν στην Ήπειρο και όχι στην Πελοπόννησο. Εκτός αυτού, οι στρατιώτες φορούν θερινές στολές. Στις 13 Δεκεμβρίου 1943 επικρατούσαν στα Καλάβρυτα χειμερινές θερμοκρασίες. Δίπλα στους στρατιώτες διακρίνεται ένας όλμος. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των επιζησάντων και την τελική αναφορά του Έμπερσμπεργκερ, δεν χρησιμοποιήθηκαν όλμοι στα Καλάβρυτα». 

Σύμφωνα με διάφορα ντοκιμαντέρ αλλά και άλλες πηγές δεν προκύπτει εμπλοκή των κατοίκων στο μακελειό αλλά μόνο ανταρτών.

«Ο γερμανός στρατηγός με τις αριστοκρατικές ρίζες, έχοντας πληροφορηθεί την εκτέλεση των 78 γερμανών αιχμαλώτων από τους αντάρτες, διέταξε τους άνδρες του να μην διστάσουν να λάβουν τα πιο σκληρά αντίποινα εναντίον του άμαχου πληθυσμού της περιοχής. Ήταν, άλλωστε, πρακτική των αρχών κατοχής να εκτελούν για κάθε σκοτωμένο γερμανό στρατιωτικό πολλαπλάσιους έλληνες αμάχους». Πηγή: sansimera.gr

Κι εδώ ένα χαρακτηριστικό άρθρο του Ριζοσπάστη… όπου απουσιάζει πλήρως η αιτία του Ολακαυτώματος…

https://www.rizospastis.gr/story.do?id=1060972
Πηγή: rizospastis.gr

Είναι χαρακτηριστικό επίσης που ΚΑΝΕΙΣ δεν ξέρει ΠΟΙΟΣ εκτέλεσε τους 80 Γερμανούς. Γράφουν για μία …«άλλη» ομάδα με αρχηγό …«κάποιον» Κάραλη… αλλά όχι η ομάδα που τους κρατούσε αιχμαλώτους και που είχε την ΓΡΑΠΤΗ εντολή να τους εκτελέσει. Η ομάδα που τους κρατούσε …σκόρπισε ξαφνικά και ήρθε μία άγνωστη ομάδα από το «υπερπέραν» και ανέλαβε αυτή να σκοτώσει 80 αιχμαλώτους ώστε να ακολουθήσει αυτονόητα και απόλυτα αναμενόμενα …το Ολοκαύτωμα. 

«Στις 5 Δεκεμβρίου 1943, έφτασε στα Μαζέικα, όπου κρατούνταν οι Γερμανοί, η είδηση για τη μάχη στο Παγκράτι, την εκτέλεση αγροτών στο χωριό Δάρα και την πυρπόληση του χωριού αυτού. Οι Γερμανοί πλησίαζαν στα Μαζέικα. Οι απειλητικές αυτές ειδήσεις ανάγκασαν τον αρχηγό του αποσπάσματος των ανταρτών, Σωτήρη Θεοδωρακόπουλο (“Κριαρά”) να εγκαταλείψει τα Μαζέικα, μαζί με τους 77 αιχμαλώτους και να καταφύγει στο Πλανητέρο. Η φυγή τους ήταν μάλιστα τόσο εσπευσμένη που ξέχασαν στο χωριό έναν Γερμανό τραυματία. Στη συνέχεια κατέφυγαν στο χωριό Μάζι. Το τι επακολούθησε δεν είναι ξεκάθαρο αλλά φαίνεται πως στην ομάδα Θεοδωρόπουλου έφτασε γραπτή εντολή να εκτελέσει τους αιχμαλώτους. Τα μέλη της ομάδας αρνήθηκαν να εκτελέσουν τη διαταγή, όπως και ο αρχηγός τους, ο οποίος την ίδια ημέρα επέστρεψε στο χωριό του. Την εκτέλεση των αιχμαλώτων ανέλαβε άλλη ανταρτική ομάδα, με επικεφαλής κάποιον Κάραλη από τη νότια Μάνη.

Τελικά οι Γερμανοί αιχμάλωτοι εκτελέστηκαν ομαδικά στην άκρη μιας χαράδρας βάθους 80μ., δύο ώρες βορειοανατολικά από το Μάζι. Τα πτώματά τους ρίχτηκαν στη χαράδρα, όμως δύο αιχμάλωτοι επέζησαν. Ο ένας, μάλιστα, κατάφερε να φτάσει μόνος στη μονάδα του».

Και τα παραπάνω δεν τα μάθαμε από τους «ήρωες» αλλά από κάποιον ιστορικό με το όνομα Meyer.  Βλέπε wikipedia

Η ιστορία κάθε πολέμου είναι πολύ βρώμικη …και οι νικητές είναι συνήθως οι χειρότεροι που εμφανίζονται ως οι καλύτεροι και δικαιότεροι. Έτσι δεν μας πλασάρονται πάντα οι Δυτικοί σε όλους τους απρόκλητους πολέμους που ξεκίνησαν;

http://efimeris.nlg.gr/ns/pdfwin_ftr.asp?c=108&pageid=-1&id=51321&s=0&STEMTYPE=0&STEM_WORD_PHONETIC_IDS&CropPDF=0&fbclid=IwAR1J5-0vNP52oS7uzFPy14iXhQWvsu73QWAjneM-RhiP0x3_CD4Vzvg5cZg
Πηγή: Εφημερίδα «Εμπρός» της Κυριακής 18 Μαρτίου 1945

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Χρυσοχοΐδης – Δύσκολο να ελεγχθεί η φωτιά στην Αχαΐα – Μάχη με τις φλόγες υπό αντίξοες συνθήκες

Η πολιτεία κάνει το καλύτερο δυνατό για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Αχαΐα επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε έκτακτες δηλώσεις του το απόγευμα...

Κορωνοϊός: 2.760 νέα κρούσματα και 17 θάνατοι – Στους 172 οι διασωληνωμένοι

Σε 2.760 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 17 θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την...

Αχαΐα: Aνεξέλεγκτη φωτιά στη Ζήρια – Εκκενώνονται τέσσερις οικισμοί, απομακρύνθηκαν λουόμενοι

Νέα φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στη Ζήρια Αχαΐας, ενώ δόθηκε εντολή να εκκενωθούν τέσσερις οικισμοί και συγκεκριμένα η Ζήρια η Άνω Ζήρια, και τα χωριά...

Γυναικοκτονία στη Δάφνη – Σοκάρει το πόρισμα των ιατροδικαστών – Την έσφαξε με μαχαίρι 28 εκατοστών

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία από την ιατροδικαστική εξέταση της 31χρονης γυναίκας που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της στη Δάφνη. Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές η γυναίκα...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!