Αρχική Υγεία Και νοσηλευτές με “μπλοκάκι” στο ΕΣΥ!

Και νοσηλευτές με “μπλοκάκι” στο ΕΣΥ!

Μπορεί οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να επαίρονται για τις μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία μετά το 2015, αλλά η διακυβέρνησή τους στη χώρα αφήνει μία ακόμα “παρακαταθήκη”: τη διεύρυνση των “ελαστικών” σχέσεων εργασίας. Οι διατάξεις του Νόμου 4486/2017, με τις οποίες φορείς αλλά και δομές που βρίσκονται υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας δύνανται να απασχολούν προσωπικό όλων των κλάδων με δελτίο απόδειξης παροχής υπηρεσιών, είναι ενδεικτικές.

Βεβαίως, το μπλοκάκι δεν είναι πρώτη φορά που το βλέπουμε στην Υγεία. Το ΚΕΕΛΠΝΟ, για παράδειγμα, πολλές φορές στο παρελθόν έχει προσλάβει νοσηλευτικό προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου και το έχει διαθέσει σε νοσοκομεία για τις ανάγκες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Είναι, όμως, η πρώτη φορά που τα ίδια τα νοσοκομεία -με απόφαση του διοικητικού τους συμβουλίου- και τα κέντρα υγείας νησιωτικών, ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών -με απόφαση της αρμόδιας υγειονομικής περιφέρειας- θα μπορούν να καλύπτουν τις λειτουργικές τους ανάγκες με αυτό τον τρόπο.

Για την Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του ΕΣΥ, οι κυβερνητικές ρυθμίσεις ανοίγουν πανηγυρικά το δρόμο για τη μελλοντική εργασιακή ομηρία εκατοντάδων νοσηλευτών. “Θα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των δημόσιων νοσοκομείων, χωρίς ωστόσο να απολαμβάνουν της μονιμότητας ή των λοιπών ευεργετημάτων των δημοσίων υπαλλήλων, με τους οποίους όμως θα εργάζονται κάτω από τις ίδιες ακριβώς συνθήκες” σημειώνει.

Την αρχή έκανε το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, που αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη συνεργασία με 10 νοσηλευτές (ΤΕ) και 10 βοηθούς νοσηλευτών (ΔΕ), προκαλώντας τη σφοδρή αντίδραση του κλάδου.

“Ο διοικητής του ΓΝ Μεσσηνίας περνάει, πλέον, στην ιστορία, έχοντας ήδη επιλέξει την οδό της «συνεργασίας» με επιστήμονες νοσηλευτές, που θα εκδίδουν δελτίο παροχής υπηρεσιών και θα υπόκεινται στον πλήρη έλεγχό του, αυτοί και το εργασιακό μέλλον τους” σχολιάζει η ΠΑΣΥΝΟ, θεωρώντας παρήγορο το γεγονός ότι η σχετική απόφαση δεν ελήφθη ομόφωνα.  “Απομένει να περιμένουμε για την έγκριση των παραπάνω από τον Υπουργό Υγείας, που φέρει, κατά νόμο, και την τελική αρμοδιότητα για την έκδοση της σχετικής απόφασης…” προσθέτει με νόημα.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Συμβούλιο Ρευστότητας: 12,2 δισ. ευρώ το 2020 στην πραγματική οικονομία – Ρυθμίστηκαν 396.621 δάνεια

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, 20 Ιανουαρίου 2021, η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ρευστότητας με τη συμμετοχή του υπουργείου Οικονομικών, του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, της Ελληνικής...

Συμβούλιο Ρευστότητας: 12,2 δισ. ευρώ το 2020 στην πραγματική οικονομία – Ρυθμίστηκαν 396.621 δάνεια

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, 20 Ιανουαρίου 2021, η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ρευστότητας με τη συμμετοχή του υπουργείου Οικονομικών, του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, της Ελληνικής...

Μητσοτάκης: Επέκταση στα 12 νμ στην Κρήτη και αλλού όποτε επιλέξουμε – Η Ελλάδα μεγαλώνει ξανά

«Περισσότερο από δύο αιώνες μετά στην ίδια περιοχή η Ελλάδα μεγαλώνει ξανά», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή έχοντας κάνει αναφορά στο ηνωμένο...

Attica Economic Review: Οι επιδράσεις της πανδημίας στην Οικονομία και τις τράπεζες

Στις επιδράσεις της πανδημίας στην απασχόληση στην χώρα μας αναφέρεται μεταξύ άλλων το τελευταίο οικονομικό δελτίο της Attica Bank "Attica Economic Review" το οποίο...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!