Γράφει ο Πέτρος Χασάπης 
Το ΣτΕ αποφάσισε ότι δεν μπορεί το δημόσιο να ελέγξει φορολογικές παραβάσεις πλέον της πενταετίας προς τα πίσω στο παρελθόν. Προφανώς μέσα σ’ αυτές τις υποθέσεις είναι και τα εκατομμύρια υποθέσεις που είναι στις διάφορες λίστες, από τις οποίες προκύπτει ότι έχουν βγει στο εξωτερικό πιθανόν και εκατοντάδες δισεκατομμύρια. 
Θα αναρωτηθεί ενδεχομένως κάποιος, τι απόφαση θα εξέδιδε άραγε το ΣτΕ, αν το ελληνικό πολιτικό σύστημα είχε φροντίσει να ερευνήσει με πάθος αυτές τις λίστες (όπως έκανε το γερμανικό πολιτικό σύστημα) και αυτή η έρευνα έδινε στο κράτος το δικαίωμα να εισπράξει δεκάδες δισεκατομμύρια, που θα μας ξελάσπωναν. Και επιπλέον τι θα έκανε τότε και ο λαός σε περίπτωση μιας τέτοιας απόφασης του ΣτΕ;
Όμως, αφού οι πολιτικοί «σφύριξαν αδιάφορα» για αυτούς τους ελέγχους, με πενιχρά αποτελέσματα, τώρα φυσικά δεν ασχολείται κανείς και με την απόφαση του ΣτΕ.
Τουλάχιστον μαζί με τους “λιστούχους”, ας τη γλιτώσει και κανένας φουκαράς τέλος πάντων.
ΥΓ. Να δούμε τι θα κάνει η Δικαιοσύνη τώρα, που, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές θα ζητήσουν από την κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι τα δικαστήρια δεν θα εκδώσουν αποφάσεις αντίθετες με το μνημόνιο.