Αρχική Κοινωνία Κάντο όπως στην Ισπανία..πετάξτε στο δρόμο τους δανειολήπτες. Στη Cepal πακέτο κόκκινων...

Κάντο όπως στην Ισπανία..πετάξτε στο δρόμο τους δανειολήπτες. Στη Cepal πακέτο κόκκινων δανείων 500 εκατ. ευρώ της Alpha bank

Το πρώτο πακέτο μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 500 εκατ. ευρώ αναμένεται εντός των επόμενων δύο εβδομάδων να δοθεί από την Alpha Bank στη Cepal Hellas, με στόχο την ενεργή διαχείρισή του.
Πρόκειται κυρίως για στεγαστικά και «λίγα» καταναλωτικά δάνεια, με τα πρώτα να μην εξυπηρετούνται από 6 μήνες και πάνω και χρήζουν, σύμφωνα με πηγές της τράπεζας, άμεσης διαχείρισης. Στόχος της τράπεζας είναι μέχρι το τέλος του 2017 να μεταφερθούν στη Cepal μη εξυπηρετούμενα δάνεια 1,5 δισ. ευρώ.
Ο αρχικός σχεδιασμός της τράπεζας προέβλεπε η έναρξη της μεταφοράς των καταναλωτικών να γινόταν αργότερα σε σχέση με τα στεγαστικά, ωστόσο υπήρξε μία γενικότερη καθυστέρηση της διαδικασίας, εξαιτίας κυρίως των παρατεταμένων -χρονικά- διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών.

Απώτερος στόχος της Alpha Bank είναι να μεταφερθούν στη Cepal Hellas μη εξυπηρετούμενα δάνεια 10-12 δισ. ευρώ από το κομμάτι της λιανικής, ενώ τα στελέχη της δηλώνουν ότι η εταιρεία διαχείρισης είναι «ανοικτή» να αναλάβει τη διαχείριση δανείων και άλλων πιστωτικών ιδρυμάτων.

Η Cepal Hellas είναι η πρώτη εταιρεία διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων καθώς πήρε άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος στις αρχές Δεκεμβρίου 2016. Στο μετοχικό της κεφάλαιο η Alpha Βank κατέχει ποσοστό 55% και το υπόλοιπο 49% ανήκει στον ισπανικό όμιλο Aktua.
Σύμφωνα με πηγές, η Cepal αναμένεται να προχωρήσει σε επιθετικές ρυθμίσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων και να παράσχει εναλλακτικές λύσεις προς τους δανειολήπτες, κυρίως στα στεγαστικά. «Υπάρχουν λύσεις όπως μακροχρόνιες ρυθμίσεις αλλά και σκληρότερες, αν αποδειχθεί ότι ο δανειολήπτης δεν έχει πραγματική αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων», αναφέρει πηγή στο Euro2day.gr και προσθέτει: «Πολλές από τις λύσεις εφαρμόσθηκαν στην Ισπανία, ωστόσο πρέπει να προσαρμοσθούν στα ελληνικά δεδομένα και στην ελληνική κουλτούρα».
Τις μαζικές, μακροχρόνιου χαρακτήρα, ρυθμίσεις είχαν προαναγγείλει τα στελέχη τηςAlpha Bank κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των αναλυτών μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της οικονομικής χρήσης του 2016.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

It may be a determined experience if you’re not regularly online dating.

It may be a determined experience if you're not regularly online dating. Determining the right online dating services software are a tough job since there...

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Αντιμέτωπη με casus belli η Ελλάδα – Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία μας

Η τουρκική παραβατικότητα έναντι της Ελλάδας, το κυπριακό και η κλιματική κρίση βρέθηκαν στο επίκεντρο της ομιλίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 76η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ...

Swipe Good For . a Sperm Donor? New Tinder-Style Software Fights Potential People

Swipe Good For . a Sperm Donor? New Tinder-Style Software Fights Potential People Swipe directly on. a sperm contributor? An egg giver? Tie in with...

Telephone internet dating software hook up pupils Yenta and Grindr have actually just recently achieved popul

Telephone internet dating software hook up pupils Yenta and Grindr have actually just recently achieved popul Apps such Blendr, Yenta and Grindr posses lately become...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!