Αρχική Διάφορα «Θρησκευτική παγκοσμιοποίηση»: Πως θα χαρακτηρίζονται όσοι επιμένουν στον Χριστό

«Θρησκευτική παγκοσμιοποίηση»: Πως θα χαρακτηρίζονται όσοι επιμένουν στον Χριστό

Ως γνωστόν, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει ταχθεί υπέρ του διαλόγου των θρησκειών, ο οποίος, ωστόσο, δεν θα συμβάλλει εν τέλει στην ειρηνική συνύπαρξή τους ή στην ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων με το βλέμμα στην αλήθεια, κάτι που θα ήταν το υγιές.

Αντίθετα, θα οδηγήσει στην συγχώνευσή τους, προκειμένου στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και τους ενός κέντρου εξουσίας, να υπάρχει μία θρησκεία και κοινό τελετουργικό μεταξύ των πιστών.

Ο Χριστός πουθενά!

Η αρχή επιδιώκεται να γίνει στην Ιερουσαλήμ, όπου συνυπάρχουν οι τρεις μεγάλες μονοθεϊστικές θρησκείες,ωστόσο η πράξη του Τραμπ να την ανακηρύξει ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, με χώρες να ακολουθούν το παράδειγμα των ΗΠΑ, εμποδίζει την δημιουργία κατάλληλων συνθηκών προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Βαρθολομαίος αναφέρθηκε, τα Χριστούγεννα, στην απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής να αλλάξουν το καθεστώς της Ιερουσαλήμ, λέγοντας πως όλοι οι Χριστιανοί στην Ιερουσαλήμ τάσσονται υπέρ της διατήρησης του καθεστώτος.

Πως χαρακτηρίζονται όμως όσοι αντιδρούν ή στέκονται επιφυλακτικά απέναντι στον «διαθρησκειακό διάλογο» υπό την αιγίδα του Πάπα Φραγκίσκου;

Μιλώντας στο ekklisiaonline, o Βαρθολομαίος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων:

«Αυτό με το οποίο ασχολούμαστε τώρα είναι ο Διαθρησκειακός Διάλογος, αντικείμενο εξαιρετικά σημαντικό. Ο Διαθρησκειακός Διάλογος θα συμβάλλει τα πλείστα στο να μειωθούν οι διαμάχες και να επικρατήσει ειρήνη σε όλο το κόσμο. Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη»

Ερωτηθείς για την κριτική που ασκείται στο θέμα του Διαθρησκειακού Διαλόγου ανέφερε ότι γνωρίζει πως υφίσταται κριτική από ορισμένες πλευρές ακόμα και από κάποιους Έλληνες Αρχιερείς, ο Θρησκευτικός Φοντανενταλισμός όμως, τόνισε, δεν βοηθά σε τίποτα, βλέπουμε τα αποτελέσματα του θρησκευτικού Φονταμενταλισμού στο Ισλάμ.

Όσοι αντιδρούν λοιπόν στις «επιταγές» της θρησκευτικής παγκοσμιοποίησης είναι «φονταμενταλιστές», όμοιοι των ισλαμιστών.

«Φονταμενταλιστές» όσοι επιμένουν στον Χριστό και όχι στην παραγκώνιση της διδασκαλίας του, στα πλαίσια ενός νέο παγκόσμιου θρησκευτικού δόγματος.

Ποιος θα είναι ο βασικός στόχος της Πανθρησκείας;

Μα, η προστασία του κλίματος, σύμφωνα με τον Βαρθολομαίο, η οποία επιτυγχάνεται με «πράσινους φόρους» και πράσινη ανάπτυξη», η οποία οδηγεί επιχειρήσεις στα λουκέτα και πολίτες στην φτώχεια.

Όχι, η ανακάλυψη της Αλήθειας, η οποία σύμφωνα με τον Χριστό ελευθερώνει νου και ψυχή και οδηγεί στο Φως και στην απόδραση από τον Σκοταδισμό.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Going out with apps such as Tinder, Bumble, accommodate and Plenty of Fish have grown to be really prominent in great britan lately

Going out with apps such as Tinder, Bumble, accommodate and Plenty of Fish have grown to be really prominent in great britan lately Several of...

What’s alive chatting for lawyers and will attorneys as if you notice it?

What's alive chatting for lawyers and will attorneys as if you notice it? These days, a firm’s website would be the unique store. In the...

We got exactly the same communication from Lovefort and Latinfeels that claims in barely what circumstances could you be prepared to lay?

We got exactly the same communication from Lovefort and Latinfeels that claims in barely what circumstances could you be prepared to lay? Their unique team...

Whether you’re in the first flushes of a relationship, continue only texting, or realize

Whether you’re in the first flushes of a relationship, continue only texting, or realize it is always enjoyable to experience some concern games. Whether or not...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!