Θετικά εμφανίζονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης –ανάμεσά τους, αν και με αντίλογο, η Δημοκρατική Συμπαράταξη- στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για προκαταρκτική εξέταση για τα εξοπλιστικά προγράμματα της περιόδου του

Γιάννου Παπαντωνίου (Οκτώβριος 2001 – Μάρτιος 2004).


«Όλα στο φως» ήταν το λιτό σχόλιο από τη ΝΔ.

Η Χαριλάου Τρικούπη, δια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, Ανδρέα Λοβέρδου, εμφανίστηκε θετική στο αίτημα, αν και σχολιάσε πως υπάρχει υστεροβουλία του ΣΥΡΙΖΑ πίσω από αυτό, καθώς δεν την υποβάλει «για να χυθεί άπλετο φως, αλλά ως αντιπερισπασμό προς την πολιτική πραγματικότητα».

«Εμείς θα παλέψουμε για τη διαφάνεια και την αλήθεια. Λέμε ‘κανένας συμψηφισμός’, αλλά εσείς φέρνετε τώρα εδώ την πρόταση αυτή, γιατί δεν έχετε τι να πείτε για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά -που σας βάζουν και το λοκ άουτ στο τραπέζι- για το αφορολόγητο. 

» Πάτε στη διαφθορά, επειδή σας βόλεψε η έντεχνη φυλάκιση του Τσοχατζόπουλου για την ύφεση και νομίζετε ότι με αυτόν τον τρόπο θα ξαναγράψετε παλιές ιστορίες» τόνισε ο κ. Λοβέρδος στην Ολομέλεια, όπου συζητείται επερώτηση της ΝΔ για το ασφαλιστικό. 

Ακόμη, ανέφερε πως όταν πρόκειται για ξέπλυμα δεν χρειάζεται η Βουλή, λειτουργεί η Δικαιοσύνη αυτοτελώς και αυτονόμως, αλλά «εσείς θέλετε να ξαναστήσετε σκηνικό».

«Λέμε ‘ναι’ στην προανακριτική, ‘ναι’ στην πρόταση για την έρευνα στα εξοπλιστικά για όσα έτη θέλετε. Δεν έχουμε κανένα λόγο να υπερασπιστούμε κανέναν. Λέμε ‘ναι’, όπως είπαμε ‘ναι’ στην εξεταστική για τα ΜΜΕ και για τα κόμματα. Κι όπως λέγαμε ‘ναι’ να έρθουν κι άλλοι μάρτυρες. Όπως λέγαμε ‘ναι’ στην εξεταστική ή στην προανακριτική για τον Βαρουφάκη και για τους συμμετόχους. Λέμε ‘ναι’ στην προανακριτική και για την Τράπεζα Αττικής. Λέμε ‘ναι’ σε κάθε εξέταση για κάθε θέμα. 

» Είπατε ‘όχι’ στην εξεταστική για τον Βαρουφάκη και για τα γεγονότα του 2015, για τις ευθύνες σε ό,τι αφορά τα μνημόνια πριν το 2009 και σε ό,τι έχει κάνει με την πραγματική εξέταση και φέρνετε τώρα» υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεσμεύτηκε ότι το Ποτάμι στηρίζει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα εξοπλιστικά την περίοδο που ήταν υπουργός Άμυνας ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Με ανάρτηση στο Twitter σημειώνει: «Το Ποτάμι λέει ναι στην προανακριτική για τα εξοπλιστικά της περιόδου Παπαντωνίου. Η κοινωνία ζητάει απαντήσεις έστω και με καθυστέρηση».

Newsroom ΔΟΛ