Αρχική Απόψεις Θέλουμε Να Κάνουν Παιδιά Οι Ελληνες;

Θέλουμε Να Κάνουν Παιδιά Οι Ελληνες;

ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ καθυστέρηση, όπως και με τις διαρθρωτικές αδυναμίες που απέφεραν τη χρεοκοπία, αποφάσισε η ελληνική πολιτεία να ασχοληθεί με το δημογραφικό ζήτημα, το οποίο απειλεί να προκαλέσει στη χώρα πολύ μεγαλύτερη ζημιά από όση η οικονομική κρίση.
ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΗΓΟΡΟ ότι η πολιτική ηγεσία προσέγγισε το θέμα σε πνεύμα συναίνεσης. Δε χρειάζεται να μας διχάσει και γι’ αυτό, έστω και αν οι ρίζες του φαινομένου έχουν και πολιτική διάσταση.
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΕ το ζήτημα σε μεγάλο βαθμό ως απόρροια της οικονομικής δυσκολίας των νέων. Εχει ασφαλώς τη βάση του αυτό, αλλά υπήρχαν εποχές, όπου οι έλληνες τεκνοποιούσαν σε πολύ δυσκολότερες συνθήκες.
Η ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ είναι συρροή πολλών αιτιών. Οικονομική στενότητα, κοινωνικό πνεύμα, εγωκεντρισμός, ανασφάλεια απέναντι στις σοβαρές μακρόχρονιες δεσμεύσεις, κυνήγι καριέρας.
ΣΕ ΜΙΑ παλιότερη εποχή, όπου τα ήθη ήταν περιοριστικά, η δημιουργία οικογένειας ήταν υποχρεωτικός βηματισμός για τους νέους Ελληνες. Σχεδόν ήταν αδιανόητη κάθε άλλη επιλογή, που σε κατέτασσε στους δακτυλοδεικτούμενους.
ΑΝ ΣΗΜΕΡΑ θέλουμε- και πρέπει να θέλουμε- να αλλάξει η σημερινή κατάσταση, πρέπει να διερωτηθούμε, πέραν των οικονομικών, με ποιους τρόπους πραγματικά υποβοηθείται η τεκνοποίηση στη χώρα.
ΕΙΝΑΙ η εγκυμοσύνη και η ανατροφή των παιδιών μια επιθυμητή συνθήκη για την ελληνική επιχείρηση; Εχει ο εργαζόμενος σταθερή απασχόληση που να του επιτρέπει οικογενειακούς προγραμματισμούς και επιλογές ευθύνης; Εχει ανεκτές και βατές λύσεις το εργαζόμενο ζευγάρι στη φύλαξη των παιδιών; Εχουν φόντα οι ανιόντες στη στήριξη της οικογένειας των κατιόντων, κατά την ελληνική παράδοση;
ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ερώτημα είναι αν είμαστε μια χώρα που θέλει να έχουν παιδιά οι πολίτες τους και την απασχολεί πραγματικά πώς θα το ενθαρρύνει και θα το βοηθήσει αυτό.
ΑΛΛΑ όταν η προτεραιότητά μας είναι οι εκλογές, τα μέτωπα και οι συναλλαγές, δε μένει και μεγάλο ενδιαφέρον για τα δομικά προβλήματα του τόπου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

LGBT Teenagers and Worry. For lesbian, gay, bisexual, or transgender teens, anxiety is typical.

LGBT Teenagers and Worry. For lesbian, gay, bisexual, or transgender teens, anxiety is typical. But it does need to be. Getting an adolescent is tough....

Χρεωμένα με δάνεια το 28,4% των νοικοκυριών της χώρας – Πόσα καταναλώνουν, πόσα αποταμιεύουν

Χρεωμένα με δάνεια, εξαιρουμένων των ενυπόθηκων στεγαστικών για την αγορά της κύριας κατοικίας, ήταν πέρυσι το 28,4% των νοικοκυριών της χώρας, εκ των οποίων...

Guideline 4. maintain the organization of males. Indeed, yes, mingle with guys, make friends together, but don’t change in any situation.

Guideline 4. maintain the organization of males. Indeed, yes, mingle with guys, make friends together, but don't change in any situation. Any betrayal painfully recognized...

Νέα 24ωρη απεργία από τους διανομείς της efood

Νέα 24ώρη απεργία, για αύριο 24 Σεπτεμβρίου, στον κλάδο εστίασης και διανομέων στην efood προκήρυξε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ). Κύριο...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!