Αρχική Περιβάλλον Η ENEL και η αιολική Μαφία δεν είναι ευπρόσδεκτοι εδώ (ή οπουδήποτε)

Η ENEL και η αιολική Μαφία δεν είναι ευπρόσδεκτοι εδώ (ή οπουδήποτε)

Αυτή είναι η θέα από τις Γούρλες της Πάρου (η εικόνα μεγαλώνει με κλικ αν θέλετε …λεπτομέρειες)

Αυτές είναι οι θέσεις στον χάρτη (από εδώ, αν κάνετε κλικ στον σύνδεσμο, μεγαλώνει)

pdf1  Αυτά είναι τα σχέδια της αιολικής Μαφίας, μεταφορικά και κυριολεκτικά (αναφερόμενος στην λέξη Μαφία). Ο μεν Ιταλός το κάνει για να μαζέψει επιδοτήσεις που θα στείλει στην Ιταλία, ο δε Έλληνας για να πάρει την προμήθεια από την άδεια που έχει ήδη πουλήσει — είτε γίνει, είτε δεν γίνει το έργο (αναρωτιέμαι αν οι μέτοχοι της ENEL ξέρουν αυτήν την συμφωνία).

pdf2  Η προμήθεια (που μπορεί να παριστάνει ότι είναι τίμημα πώλησης μετοχών) πρέπει να είναι συνάρτηση της επιδότησης, μπροστά, με 40% του συνολικού κόστους.  ΑΥΤΟ είναι το πραγματικό κίνητρο. Το 90άρι απλά είναι για να φαινόμαστε. Κάποιος ντόπιος έχει βρει τις “θέσεις”.

pdf 3  Για τους Ιταλούς, η Πάρος (και τα άλλα νησιά, και η Εύβοια, και η Κρήτη) είναι μέρος με αέρα που παράγει πολλές ώρες με 90 ευρώ την μεγαβατώρα.  Για τους Γερμανούς, χώρος να χώσουν απούλητα.  Για τον Έλληνα, προμήθεια.  Τα τρία σχεδιαγράμματα (και τα pdf’s) τα πήρα από εδώ.  ΜΠΕ που είναι 95% σάλτσα, αλλά την ανέβασαν ολόκληρη!

Και όπως λέει το ίδιο blog, Τα αιολικά στην Πάρο, στην Τήνο, στην Άνδρο, στην Νάξο, οπουδήποτε, είναι μια ακριβή ενεργειακή απάτη. Και ενοχλούν. Και δεν τα θέλουμε. Η Τράτσα και οι υποβολείς της, που τα θέλουν, μπορεί να βάλει μερικά κάπου, να έχουν για σουβενίρ.

Ενοχλούν και δεν τα θέλουμε. Ούτε στην Πάρο, ούτε στην Πίνδο, ούτε στην Θάσο, ούτε στην Εύβοια, ούτε στην Κρήτη, ούτε στην Μάνη, ούτε στην Κεφαλλονιά, ούτε στην Ικαρία. Δεν τα θέλουμε.
Και είναι ενεργειακά και περιβαλλοντικά μούφες. Ή Μ.Α.Π.Ε.Σ. (για να χρησιμοποιήσω τον νέο όρο του Απόστολου Ε). Το κουτουρού μεταβλητό, διαλείπον, στοχαστικό ρεύμα τους είναι ένας μπελάς και μισός για να ενσωματωθεί.  Τόσος μπελάς που καταλήγει να μην εξοικονομεί καύσιμα.
Και οικονομικά, κάνουν ζημιά στην Εθνική Οικονομία.

Κάνουν καλό μόνο στην Μαφία και στους μεσάζοντές της.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Tο σχέδιο ανάπτυξης της οικονομίας της Επιτροπής Πισσαρίδη – Οι 20 δράσεις που θα αλλάξουν την Ελλάδα

«Υπάρχουν δύο δρόμοι για να γίνει διεθνώς ανταγωνιστική και ελκυστική στους επενδυτές μια χώρα. Η Ελλάδα δεν πρόκειται και δεν πρέπει ποτέ να γίνει...

Tο σχέδιο ανάπτυξης της οικονομίας της Επιτροπής Πισσαρίδη – Οι 20 δράσεις που θα αλλάξουν την Ελλάδα

«Υπάρχουν δύο δρόμοι για να γίνει διεθνώς ανταγωνιστική και ελκυστική στους επενδυτές μια χώρα. Η Ελλάδα δεν πρόκειται και δεν πρέπει ποτέ να γίνει...

Κ. Μίχαλος: Πρωταγωνίστριες στην ανάκαμψη οι επιχειρηματικές κοινότητες Ελλάδας-Κίνας

«Έχοντας εξασφαλίσει πόρους μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και των Διαρθρωτικών Ταμείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα θα έχει τη δυνατότητα να επενδύσει σημαντικά κεφάλαια...

Ολο το παρασκήνιο για τα ναυπηγία Ελευσίνας

Οι συγκρούσεις μετόχων, οι φρεγάτες και η εμπλοκή του Αμερικανικού ταμείου δημιουργούν πραγματικά εκρηκτική κατάσταση όπως αποκαλύπτει το radar.gr Η στροφή της κυβέρνησης να ρίξει...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!