Η καινοτόμος τεχνολογία που είναι συνηθισμένη στα tablets και στα smartphones για πληρωμές χωρίς επαφή – θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.

 Η Teslar επιστρέφει με ανανεωμένο σχεδιασμό 21ου αιώνα. Η θρυλική μπάλα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 1970 έρχεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο του επόμενου καλοκαιριού στη Ρωσία και θα έχει ενσωματωμένο μικροτσίπ.

Τα ενσωματωμένα μικροτσίπ, είτε πρόκειται για NFC, είτε για RFID, εμφανίζονται σχεδόν παντού. Είναι ήδη μέσα στα έξυπνα τηλέφωνά σας και τώρα μπορεί να αλληλεπιδράσουν με την καινούργια μπάλα ποδοσφαίρου της Adidas, που έρχεται με ενσωματωμένο τσιπ, το οποίο υπόσχεται μια “βελτιωμένη και μοναδική εμπειρία” για τους πελάτες της.

Που αλλού πια θα βάλουν τσιπ; Μια καλύτερη ερώτηση θα μπορούσε να είναι: πού δεν θα βάλουν τσιπ;!

Η αθλητική εταιρεία έχει ενσωματώσει το τσιπ NFC (επικοινωνίας κοντινού πεδίου) για πρώτη φορά σε μπάλα. Η ιδέα πίσω από αυτό, είναι ότι οι οπαδοί θα μπορούν να αλληλεπιδρούν με την μπάλα χρησιμοποιώντας τα smartphones τους. Όπως λέει η εταιρία, κάθε μπάλα θα παράγει ένα μοναδικό αναγνωριστικό για το ξεκλείδωμα αποκλειστικού περιεχομένου.

“Η νέα δομή των πάνελ και η συμπερίληψη ενός τσιπ NFC έχει ανεβάσει την καινοτομία και τον σχεδιασμό του ποδοσφαίρου σε ένα νέο επίπεδο και προσφέρει στους καταναλωτές και στους παίκτες μια εντελώς νέα εμπειρία”, δήλωσε ο Roland Rommler, διευθυντής της κατηγορίας ποδοσφαιρικού εξοπλισμού της Αdidas.

 

Η νέα μπάλα συνδιάζει το παραδοσιακό στυλ με μαύρους πίνακες να κυριαρχούν στο σχεδιασμό, όπως έκανε στο Μεξικό το 1970, για να προβληθεί τότε στις οθόνες των τηλεοράσεων.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Ρεάλ Μαδρίτης συμμετείχαν ενεργά στη διαδικασία ελέγχου. “Η μπάλα πέρασε εκτεταμένες δοκιμές για να εξασφαλιστεί ότι ταιριάζει στις ανάγκες των καλύτερων παικτών στον κόσμο”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Adidas, μιλώντας στο Mirror Football.

“Μερικές από τις κορυφαίες εθνικές ομάδες έχουν συμμετάσχει στη διαδικασία, όπως η Αργεντινή, η Κολομβία, το Μεξικό κι ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Γιουβέντους, η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ajax.”

Η μπάλα Telstar θα στοιχίζει στη λιανική 100 λίρες Αγγλίας.

Το NFL ενσωματώνει ήδη ετικέτες RFID στα μαξιλαράκια των ώμων των παικτών, ώστε να μπορεί να εντοπίζει μετρήσεις όπως η διανυθείσα απόσταση και η ταχύτητα κίνησης.

ΠΗΓΗ