Αρχική Οικονομία Η χαμένη δεκαετία

Η χαμένη δεκαετία

Όσο εμείς επιλέγουμε ξανά τα κόμματα που κατέστρεψαν μεθοδικά την Ελλάδα, όπως το ΠΑΣΟΚ, το ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ που δολοφόνησε κυριολεκτικά την Ελλάδα το 2012 με το PSI, παραδίδοντας αμαχητί τα κλειδιά της χώρας, ενώ η ίδια είναι χρεοκοπημένη οφείλοντας πάνω από 250 εκ. € οπότε μπορεί να εκβιάζεται από τους Γερμανούς, οι άλλοι κάνουν απλά τη δουλειά τους – με τελικό αποτέλεσμα να χάσουμε εντελώς ανόητα την πατρίδα μας, χωρίς ούτε καν να το καταλάβουμε.

.

«Οι αριθμοί φανερώνουν μία βίαιη λιτότητα στην Ελλάδα ενώ, παρά την ανάκαμψη των τελευταίων ετών η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να είναι 20% μικρότερη από ότι ήταν πριν από δώδεκα χρόνια. Ακόμη και αν αναπτύσσεται με ρυθμούς 2% ετησίως, δεν θα επιστρέψει στα προ κρίσεως επίπεδα πριν από τις αρχές της δεκαετίας του 2030. Αυτό θα ισοδυναμεί με μία χαμένη 25ετία, ενώ η χαμένη δεκαετία είναι ήδη πραγματικότητα.

Πριν από την κρίση το ελληνικό πραγματικό κατά κεφαλήν ΑΕΠ ήταν στο 80% του γερμανικού (σε όρους αγοραστικής δύναμης), ενώ πέρυσι ήταν στο 55%. Η ανεργία είχε εκτιναχθεί στο 28% το 2013, αυξανόμενη σχεδόν κατά 21 μονάδες – ενώ, παρά την πτώση, παραμένει στο 18%.

Η μοίρα της Ελλάδας ήταν χειρότερη από εκείνη της Αργεντινής του 2000, της Ινδονησίας του 1997 ή των Η.Π.Α. του 1929. Οι εξωτερικές δυνάμεις αρνήθηκαν να δώσουν στη χώρα την ελάφρυνση χρέους που είχε ανάγκη, με μεγάλο μέρος των χρημάτων να πηγαίνει στη στήριξη των τραπεζών. Το πολιτικό και διοικητικό σύστημα, καθώς επίσης οι σχέσεις ανάμεσα στους πολίτες, τους πολιτικούς και το κράτους ήταν δυσλειτουργικές. Η καλύτερη περιγραφή της κατάστασης είναι αυτή του πελατειακού συστήματος» (Financial Times).

.

Η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί κατά περίπου 20% τα προηγούμενα χρόνια, αλλά η απόσταση της με το μέσο όρο της Ευρωζώνης έχει διευρυνθεί πάνω από 30% – αφού όλες οι άλλες χώρες αναπτύχθηκαν με μέσο ρυθμό της τάξης του 10%. Όσον αφορά την ανεργία, παραμένει ουσιαστικά στα ίδια επίπεδα, αφού οι ώρες απασχόλησης με τις οποίες θα έπρεπε να μετρείται δεν έχουν αλλάξει καθόλου – απλά αυξήθηκε η μερική απασχόληση, ενώ ένας μεγάλος αριθμός Ελλήνων μετανάστευσε στο εξωτερικό.

Ακόμη χειρότερα, ο παραγωγικός ιστός της χώρας μας έχει εξαϋλωθεί, δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν χρεοκοπήσει, πολλές άλλες μετέφεραν την έδρα τους στο εξωτερικό, οι τράπεζες έχουν αφελληνισθεί είτε άμεσα, είτε έμμεσα μέσω του ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ (ανήκουν πλέον σε ξένους, μαζί με εγγυήσεις ιδιωτικών περιουσιακών στοιχείων άνω των 300 δις € που κατέχουν), ανεξάρτητα από το εάν άλλαξαν ή όχι τα διοικητικά τους συμβούλια (φωτογραφία), μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει εξαθλιωθεί, ενώ δρομολογείται η υφαρπαγή της – η μεταφορά δηλαδή των περιουσιακών της στοιχείων στους νέους ιδιοκτήτες της.

Μπορεί λοιπόν οι Financial Times να θεωρούν πως η κρίση τελείωσε, αφού τα οικονομικά στοιχεία της πατρίδας μας έχουν εξομαλυνθεί, μη λαμβάνοντας βέβαια υπ’ όψιν τυχόν νέα παγκόσμια κρίση που θα μας έβρισκε εντελώς ανοχύρωτους, αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική – υπενθυμίζοντας τα εξής:

Είναι δεδομένο το ότι, η Ελλάδα μετατρέπεται σταδιακά σε μία γερμανική οικονομική αποικία – όχι σε προτεκτοράτο, όπως εσφαλμένα γράφαμε στο παρελθόν, αφού δεν προστατεύεται καν από τη μητρόπολη της, τη Γερμανία (η λέξη προτεκτοράτο προέρχεται από το «protect» που σημαίνει «προστασία»). Ο τρόπος τώρα, με τον οποίο θα μετατραπεί σε μία άβουλη αποικία, με εξαθλιωμένους σκλάβους χρέους, δεν είναι άλλος από την αλλαγή του ιδιοκτησιακού της καθεστώτος – όπου συμβαίνουν ήδη τα παρακάτω:

(α) τα κρατικά περιουσιακά της στοιχεία, όπως οι δημόσιες επιχειρήσεις της, ξεπουλιούνται σε ξένους με σκανδαλώδεις συμβάσεις και με τη χρηματοδότηση των αγοραστών εκ μέρους των ελληνικών τραπεζών – με δικά μας χρήματα δηλαδή, όπως στο παράδειγμα των αεροδρομίων που εκποιήθηκαν στην κρατική γερμανική εταιρεία FRAPORT, τα οποία στη συνέχεια οδηγούνται στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ και από εκεί στο εξωτερικό, για την εξόφληση του δημοσίου χρέους μας που όμως συνεχίζει να αυξάνεται.

(β) τα ιδιωτικά της περιουσιακά στοιχεία κατάσχονται, αφού προηγουμένως οι Έλληνες χρεοκόπησαν ή θα χρεοκοπήσουν, μέσω της υπερβολικής αύξησης των φόρων ή της μείωσης των μισθών/συντάξεων/κερδών, από το δημόσιο ή/και από τις αφελληνισμένες τράπεζες – ενώ στη συνέχεια πλειστηριάζονται με τοκογλυφικές μεθόδους σε εξευτελιστικές τιμές, όπου αγοραστές τους είναι συχνά οι ίδιες οι τράπεζες μέσω των θυγατρικών τους.

Εν προκειμένω το μεγάλο τραπεζικό κόλπο συνίσταται στο ότι οι τράπεζες, ζημιώνοντας από το σκόπιμο ξεπούλημα των ακινήτων στις θυγατρικές τους, σε τιμές της τάξης του 20% σε σχέση με την αξία τους, καλύπτουν τις ζημίες τους μέσω των αυξήσεων των κεφαλαίων τους εκ μέρους του κράτους ή των εγγυήσεων που τους δίνονται – οπότε με τη βοήθεια των φορολογουμένων Πολιτών, όπως έχει τεκμηριωθεί στο παρελθόν (ανάλυση), τις οποίες οι ίδιοι διασώζουν για να τους κλέψουν τα σπίτια τους!

(γ) το τρίτο και πλέον θανατηφόρο «χτύπημα» θα προέλθει από το περιουσιολόγιο που δρομολογείται, σε συνδυασμό με το κτηματολόγιο – όπου πλέον θα κατασχεθούν όλα τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων (αδήλωτα χρήματα, τιμαλφή, οικόπεδα κλπ.), εντός και εκτός της χώρας και θυσιαστούν στο βωμό της εξυπηρέτησης των χρεών τους.

Εκτός αυτού θα δίνεται εκ των πραγμάτων η εξουσιοδότηση στην υπηρεσία που θα καταγράψει τα ιδιωτικά περιουσιακά στοιχεία (ΑΑΔΕ), να εισβάλλει στα σπίτια των Ελλήνων – με το πρόσχημα του ελέγχου εάν έχουν δηλωθεί όλα, αφού διαφορετικά δεν είναι δυνατός.

Περαιτέρω, όλα τα παραπάνω έχουν σχέση με την «προστασία» της Ελλάδας, έτσι ώστε να μη χρεοκοπήσει ως κράτος επίσημα – οπότε να μην έλθει σε διαπραγμάτευση με τους πιστωτές της, για τη διαγραφή μέρους των δημοσίων χρεών της. Υπενθυμίζοντας εδώ πως όταν δεν χρεοκοπεί ένα κράτος επίσημα, χρεοκοπούν οι Πολίτες του, ενώ έχουμε ήδη αναφερθεί στις συζητήσεις που γίνονται στο «Euro Group», σχετικά με ένα πτωχευτικό δίκαιο για κράτη (ανάλυση) – με πρώτη όμως προτεραιότητα όχι αυτού καθεαυτού το δίκαιο της κρατικής χρεοκοπίας, αλλά τα κριτήρια, σύμφωνα με τα οποία θα χαρακτηρίζεται ή μη χρεοκοπημένο.

Ειδικότερα έχει προταθεί, υποθέτουμε από τους Γερμανούς, τα κριτήρια να μην είναι τα ίδια με αυτά των επιχειρήσεων – οι οποίες θεωρούνται ως χρεοκοπημένες όταν τα χρέη τους είναι υψηλότερα από τα περιουσιακά τους στοιχεία (όταν δηλαδή έχουν αρνητικά ίδια κεφάλαια). Αντί αυτού, η δυνατότητα εξυπηρέτησης των χρεών τους, η οποία όμως δεν εξαρτάται μόνο από το δημόσιο αλλά, επί πλέον, από τον ιδιωτικό τομέα – αρκεί βέβαια να επιμηκύνεται η διάρκεια αποπληρωμής των δημοσίων χρεών με βιώσιμα επιτόκια (έτσι ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται τα τοκοχρεολύσια και να υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για την υφαρπαγή της ιδιωτικής περιουσίας – η οποία θα χρησιμοποιείται σταδιακά για την εξόφληση των χρεών).

Με πολύ απλά λόγια, οι «δανειστές» (εννοούμε πάντοτε τη γερμανική κυβέρνηση), επιμήκυναν για παράδειγμα τα 96 δις € του δημοσίου χρέους μας τον Ιούνιο του 2018 που έτσι και αλλιώς δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε, έντοκα φυσικά και με υπέρογκα ανταλλάγματα, όπως την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας, για να θεωρηθεί πως μπορεί να εξυπηρετηθεί – οπότε να μη χρεοκοπήσει η Ελλάδα και να έχουν το χρόνο που είναι απαραίτητος, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η υφαρπαγή της κρατικής και ιδιωτικής της περιουσίας, σε εξευτελιστικές τιμές.

Με δεδομένο δε το ότι, παρά την υφαρπαγή συνεχίζει να αυξάνεται τόσο το δημόσιο (έφτασε ήδη στα 359 δις € αυξημένο κατά 30 δις € σε σχέση με το προηγούμενο έτος, παρά τα δήθεν πλεονάσματα και τις ιδιωτικοποιήσεις), όσο και το κόκκινο ιδιωτικό μας χρέος (παρά τους πλειστηριασμούς υπερβαίνει πλέον τα 335 δις €), είναι εύλογο πως κάποια στιγμή στο μέλλον οι «δανειστές» θα αναγκαστούν να χαρακτηρίσουν την Ελλάδα ως χρεοκοπημένη, επειδή θα αδυνατεί να εξυπηρετήσει τα χρέη της  – όπου όμως τότε θα εισπράξουν οι ίδιοι τα οφέλη της χρεοκοπίας, αφού η χώρα πλέον θα τους ανήκει.

Δυστυχώς έτσι παίζεται σήμερα το ύπουλο αποικιοκρατικό παιχνίδι και για αυτό συζητείται το πτωχευτικό δίκαιο για τα κράτη της Ευρωζώνης στο EuroGroup – χωρίς να το καταλαβαίνει ούτε η πολιτική μας ηγεσία που έτσι και αλλιώς εκβιάζεται με διάφορους τρόπους, ούτε οι Πολίτες που ευελπιστούν σε ένα καλύτερο μέλλον εντός της πολιτικής των μνημονίων, παρά το ότι έχει τεκμηριωθεί πως μας οδηγούν απ’ ευθείας στην κόλαση. Όποιος πιστεύει δε πως πραγματικά δόθηκε μία 13η σύνταξη, έστω και αν ληστεύθηκε από τους φόρους, δεν έχει παρά να διαπιστώσει το ύψος της μίας μηνιαίας σύνταξης στο γράφημα – κατανοώντας πως σίγουρα δεν είναι τα 800 εκ. € που μοίρασε προεκλογικά η κυβέρνηση.

Επίλογος

Ολοκληρώνοντας, όσο εμείς επιλέγουμε ξανά τα κόμματα που κατέστρεψαν μεθοδικά την Ελλάδα, όπως το ΠΑΣΟΚ, το ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ που δολοφόνησε κυριολεκτικά την Ελλάδα το 2012 με το PSI, παραδίδοντας αμαχητί τα κλειδιά της χώρας (κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στην παγκόσμια ιστορία), ενώ η ίδια είναι χρεοκοπημένη οφείλοντας πάνω από 250 εκ. € οπότε μπορεί να εκβιάζεται από τους Γερμανούς, παρά της θηριώδεις κρατικές επιχορηγήσεις (άρθρο), οι άλλοι κάνουν απλά τη δουλειά τους – με τελικό αποτέλεσμα να χάσουμε εντελώς ανόητα την πατρίδα μας, χωρίς ούτε καν να το καταλάβουμε.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Like it maintains obtain steadily, this numbers will continue to build

Like it maintains obtain steadily, this numbers will continue to build Their hotness achieve increases in the event that you posting information that that top...

Προκαλεί ξανά η Τουρκία με νέα Navtex – Έρευνες μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου

Την περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου δεσμεύει για έρευνες η Τουρκία, σύμφωνα με τη νέα Navtex που εξέδωσε, προκαλώντας νέες εστίες έντασης και προκλητικότητας...

Διασωληνωμένος στην εντατική του Ευαγγελισμού με κορωνοϊό ο Βασίλης Λεβέντης

O πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης νοσηλεύεται διασωληνωμένος με κοροναϊό και η κατάστασή του είναι κρίσιμη, ενώ νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό. Σύμφωνα με πηγές από το...

Γ. Στουρνάρας στα Νέα – Ερχεται δεκαετία με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης

Ταχύτερη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ακόμη κι από τις κυβερνητικές προβλέψεις, εκτιμά ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξη του προς...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!