Η Στέγη Πολιτισμού και Παράδοσης Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας << Αγία Λαύρα>> στα πλαίσια των διακρατικών ανταλλαγών πολιτισμού που συμμετέχει μέσω της Unesco, για δεύτερη φορά θα ταξιδέψει (έχει πάει και το 2017) στην Κίνα και το μακρινό  Πεκίνο στις 2/2/2019.

Η αλλαγή του χρόνου είναι η μεγαλύτερη γιορτή στην Κίνα και την κινέζικη διασπορά. Το 2019 γιορτάζεται στις 05 Φεβρουαρίου και οι απανταχού Κινέζοι εισέρχονται στο Έτος του Χοίρου ή το έτος 4717 από τη βασιλεία του Κίτρινου Αυτοκράτορα (3η χιλιετία π.Χ.)… Αναμένονται πάνω από 1 δισεκατομμύριο μετακινήσεις, προκειμένου οι Κινέζοι να βρεθούν κοντά στα αγαπημένα τους πρόσωπα.

 Η Στέγη <Αγία Λαύρα>  με 25μελή αποστολή θα λάβει μέρος στο International Spring Carnival -Beijing, που διοργανώνεται κάθε χρόνο με αφορμή την Κινέζικη Πρωτοχρονιά. Στο Φεστιβάλ αυτό συμμετέχουν χορευτικά συγκροτήματα από πολλές χώρες.

Η Στέγη πρέσβειρα του Ελληνικού Πολιτισμού θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας μας και θα κάνει γνωστή την ελληνική κουλτούρα στην άλλη άκρη της γης. Οι διαπροσωπικές σχέσεις και η φιλία που έχει αναπτυχτεί μεταξύ της Στέγης και των εκπροσώπων του υπουργείου πολιτισμού της Κίνας είναι πολύ στενές. Μη ξεχνάμε ότι και η Στέγη είχε καλέσει τους κινέζους στο 1ο διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών που είχε διοργανώσει τον Αύγουστο του 2018 στα Καλάβρυτα.

Τα μέλη της Στέγης που θα συμμετέχουν στην αποστολή θα ‘έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε αξιοθέατα όπως το Σινικό Τείχος ,την Απαγορευμένη Πόλη, τα Θερινά Ανάκτορα κλπ. και να παρακολουθήσουν ,να απολαύσουν την καταπληκτική θεατρική παράσταση – Mιούζικαλ   Golden Mask Dynasty  και άλλες  φαντασμαγορικές εκδηλώσεις που γίνονται στο Πεκίνο. Μια εμπειρία που πραγματικά θα τους μείνει αξέχαστη.

ΠΗΓΗ