Αρχική Uncategorized Η ΡΑΕ κρίνει τις οικονομικές απαιτήσεις της ΔΕΗ...ως μπακαλίστικες ;;;

Η ΡΑΕ κρίνει τις οικονομικές απαιτήσεις της ΔΕΗ…ως μπακαλίστικες ;;;

ΑΠΟ ΤΑ 735.000.000 ΕΥΡΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2012-2015 ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΝΗΣΙΑ ΜΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΜΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ, Η ΡΑΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΩΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ ΜΟΛΙΣ ΤΟ 50%
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;

«Η ΔΕΗ πάει για μαλλί και θα … βγει κουρεμένη», καθώς οι οικονομικές απαιτήσεις που έβαλε πάνω στο τραπέζι της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για τα έξοδα που έκανε την περίοδο 2012-2015 για την ηλεκτροδότηση των κατοίκων και των επιχειρήσεων σε νησιά μη διασυνδεδεμένα ηλεκτρικά με την ηπειρωτική χώρα, όπως όλα δείχνουν δεν υποστηρίζονται.
Αξιόπιστη πηγή από τη ΡΑΕ ανέφερε το bankingnews ότι είναι στο…αέρα, οι οικονομικές της απαιτήσεις.

Πιθανόν το επιτελείο της ΔΕΗ που έφτιαξε το φάκελο και πήρε έγκριση από τη διοίκηση της ΔΕΗ, να κινήθηκε με την παραδοσιακή ελληνική λογική « ζήτα ότι θες» και «ότι μας δώσουν».

Η ίδια πηγή ισχυρίζεται ότι οι απαιτήσεις της ΔΕΗ δεν είναι τεκμηριωμένες καθώς τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν τα πραγματικά έξοδα της ΔΕΗ, προέρχονται από τον ΑΔΜΗΕ και το ΔΕΔΔΗΕ.
Η ΔΕΗ «φόρτωσε» το λογαριασμό με μπακάλικο τρόπο χωρίς να είναι σε θέση να προσκομίσει τα απαραίτητα στοιχεία ενώ να σημειωθεί τα στοιχεία που έφεραν οι θυγατρικές εταιρείες της ΔΕΗ, δηλαδή ο ΑΔΜΗΕ και ο ΔΕΔΔΗΕ που μετρούν την κατανάλωση ενέργειας, είναι κατώτερες από αυτές που υπέβαλε η μητρική εταιρεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, με βάση τα στοιχεία που διαθέτει δεν μπορεί να τεκμηριωθεί η αρχική απαίτηση της ΔΕΗ.
Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι η ΔΕΗ πρέπει να αποζημιωθεί για τα έξοδα που έκανε και ανέρχονται σε σύμφωνα με πληροφορίες στο ποσό των 350 έως 400 εκατ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι η ΔΕΗ στις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις του 2015 δεν έχει κάνει πρόβλεψη ανάκτησης του ποσού των 735 εκατ. ευρώ.
Το ίδιο συμβαίνει και στον ετήσιο ισολογισμό του 2016.
Σύμφωνα με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα δεν μπορεί να εγγράψει πιθανόν έσοδα πριν την οριστικοποίηση της απόφασης της ΡΑΕ ενώ είναι σε θέση να καταγράψει τα κόστη που έκανε ανά έτος.
Σύμφωνα με έγκριτους λογιστές με την οριστικοποίηση της υπόθεσης ανάκτησης πρέπει να οριστικοποιήσει και τα κόστη της ως εισηγμένη εταιρεία.
Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού με πρόσφατο ενημερωτικό φυλλάδιο που έβαλε στους λογαριασμούς ρεύματος, ενημέρωνε τους καταναλωτές για το δίκαιο αίτημά της να ζητάει από τη ΡΑΕ το ποσό των 735 εκατ. ευρώ, ως οικονομική διαφορά που έχει προκύψει για την παροχή ρεύματος στα νησιά. Στελέχη της αγοράς υπερασπίζονται το ρυθμιστή της ηλεκτρικής αγοράς που είναι η ΡΑΕ και στην παρούσα φάση, εκτιμούν ότι προστατεύει τα συμφέροντα των καταναλωτών.
Οι απαιτήσεις της ΔΕΗ αλλά και η τελική έγκριση του ποσού που θα δοθεί στη ΔΕΗ θα πρέπει να ανακτηθεί μέσα από την αναπροσαρμογή των τιμολογίων ΥΚΩ μέχρι το 2022.
Η ΡΑΕ με την οριστικοποίηση της απόφασης θα στείλει την εισήγησή της στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για να ληφθεί από την πολιτική ηγεσία τον τρόπο ανάκτησης του τελικού ποσού.
Οι αναλυτές που παρακολουθούν τη ΔΕΗ ως εισηγμένη εταιρεία στο Χρηματιστήριο Αθηνών εκτιμούν ότι η επιχείρηση είναι έκθετη έναντι των επενδυτών καθώς δεν μπορεί να έχει οικονομικές απαιτήσεις 735 εκατ. ευρώ για την τετραετία 2012- 2015 και η ΡΑΕ να τις εγκρίνει σχεδόν το μισά κόστη.
πηγη: bankingnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Συμβούλιο Ρευστότητας: 12,2 δισ. ευρώ το 2020 στην πραγματική οικονομία – Ρυθμίστηκαν 396.621 δάνεια

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, 20 Ιανουαρίου 2021, η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ρευστότητας με τη συμμετοχή του υπουργείου Οικονομικών, του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, της Ελληνικής...

Συμβούλιο Ρευστότητας: 12,2 δισ. ευρώ το 2020 στην πραγματική οικονομία – Ρυθμίστηκαν 396.621 δάνεια

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, 20 Ιανουαρίου 2021, η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ρευστότητας με τη συμμετοχή του υπουργείου Οικονομικών, του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, της Ελληνικής...

Μητσοτάκης: Επέκταση στα 12 νμ στην Κρήτη και αλλού όποτε επιλέξουμε – Η Ελλάδα μεγαλώνει ξανά

«Περισσότερο από δύο αιώνες μετά στην ίδια περιοχή η Ελλάδα μεγαλώνει ξανά», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή έχοντας κάνει αναφορά στο ηνωμένο...

Attica Economic Review: Οι επιδράσεις της πανδημίας στην Οικονομία και τις τράπεζες

Στις επιδράσεις της πανδημίας στην απασχόληση στην χώρα μας αναφέρεται μεταξύ άλλων το τελευταίο οικονομικό δελτίο της Attica Bank "Attica Economic Review" το οποίο...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!