Αρχική Διάφορα Η Πόλις ουκ εάλω, αλλά εν αλώσει... - του Ι. Σ. Φριτζαλά

Η Πόλις ουκ εάλω, αλλά εν αλώσει… – του Ι. Σ. Φριτζαλά

Η μεγαλύτερη μας ψευδαίσθηση είναι ότι η Άλωση υπήρξε ένα στατικό γεγονός. Κι όμως… το ωστικό κύμα από την κατάρρευση της Αυτοκρατορίας ακόμα δεν μάς έχει πλήξει.

Για την ακρίβεια, η «Άλωση» είχε ήδη ξεκινήσει αιώνες πριν, για να συνεχιστεί επί αιώνες μετά.

Αυτοί είναι οι κυριότεροι σταθμοί μίας μακράς πορείας προς την οριστική μας (?) Άλωση:

  • 16 Ιουλίου 1054: Το «Μεγάλο Σχίσμα» μεταξύ Δυτικής και Ανατολικής Εκκλησίας σημαίνει την πνευματική αφετηρία της «Αλώσεως».
  • 26 Αυγούστου 1071 και 17 Σεπτεμβρίου 1176: Οι ήττες στο Μάντζικερτ και στο Μυριοκέφαλο «εγκαινιάζουν» το πρώτο «επιχειρησιακό στάδιο» της «Αλώσεως».
  • 13 Απριλίου 1204: Πέρας πρώτου «επιχειρησιακού σταδίου». Η Πόλις αλώνεται από τους «Σταυροφόρους».
  • 29 Μαΐου 1453: Η κατάλυση της χιλιόχρονης Αυτοκρατορίας του Ελληνισμού από τους Οθωμανούς Τούρκους ταυτίζεται με την έννοια «Άλωση».
  • 3 Φεβρουαρίου 1830: Το «σχέδιο της Αλώσεως» αναθεωρείται, με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου του Λονδίνου για την (δήθεν) ανεξαρτησία του (θνησιγενούς) Ελληνικού Κράτους.
  • 19 Μαΐου 1919: Το δεύτερο «επιχειρησιακό στάδιο» της «Αλώσεως» τίθεται σε εφαρμογή. Έως και την τελική επιχειρησιακή ενέργεια (21 Ιουλίου 1974:τουρκική εισβολή στην Κύπρο) θα μεσολαβήσουν η 13η Σεπτεμβρίου 1922 (μικρασιατική καταστροφή) η 7η Σεπτεμβρίου 1955 (πογκρόμ εις βάρος των Ελλήνων της Πόλεως) και η 13η Μαρτίου 1964 (διωγμός των Ελλήνων της Πόλεως). 55 χρόνια ήταν αρκετά για να επιταχύνουν την διαδικασία της «Αλώσεως».
  • 28 Μαΐου 1979 (συμφωνία ένταξης της Ελλάδος στην Ε.Ο.Κ.), 7 Φεβρουαρίου 1992 (Συνθήκη του Μάαστριχτ), 13 Δεκεμβρίου 2007 (Συνθήκη της Λισαβώνας) και 1 Μαΐου 2004 (ένταξη της Κύπριακής Δημοκρατίας στην Ε.Ε.) …και η «Άλωση» αποκτά την αναγκαία νομιμοποίησή της. Ο Ελληνισμός εγκλωβίζεται στον ιστό των «ευρωατλαντικών συμμάχων», των προαιωνίων ιστορικών και γεωπολιτικών του εχθρών.
  • 10 Δεκεμβρίου 2018 (υπογραφή Παγκοσμίου Συμφώνου Μετανάστευσης) και το τελευταίο «επιχειρησιακό στάδιο» της «Αλώσεως» επισφραγίζεται με την «νομιμοποίηση» της εν εξελίξει δημογραφικής εξόντωσης του Ελληνισμού.
  • 25 Ιανουαρίου 2019. Με την επικύρωση τηςΣυμφωνίας των Πρεσπώναπό το Ελληνικό Κοινοβούλιο, «νομιμοποιείται» και η επιχείρηση ολοκληρωτικής εξάλειψης της πνευματικής, ιστορικής και γεωπολιτισμικής ταυτότητος του Ελληνισμού. Στην προδοσία της Μακεδονίας συνοψίζονται 965 χρόνια μίας εν εξελίξει «Αλώσεως».

Η επόμενη ημερομηνία μπορεί να είναι και η τελευταία…

ΠΗΓΗ: Εκ της μελέτης: «Η Άλωση της Πόλης – Διαχρονικές συνέπειες και στρατηγική αποτροπής».

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Like it maintains obtain steadily, this numbers will continue to build

Like it maintains obtain steadily, this numbers will continue to build Their hotness achieve increases in the event that you posting information that that top...

Προκαλεί ξανά η Τουρκία με νέα Navtex – Έρευνες μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου

Την περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου δεσμεύει για έρευνες η Τουρκία, σύμφωνα με τη νέα Navtex που εξέδωσε, προκαλώντας νέες εστίες έντασης και προκλητικότητας...

Διασωληνωμένος στην εντατική του Ευαγγελισμού με κορωνοϊό ο Βασίλης Λεβέντης

O πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης νοσηλεύεται διασωληνωμένος με κοροναϊό και η κατάστασή του είναι κρίσιμη, ενώ νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό. Σύμφωνα με πηγές από το...

Γ. Στουρνάρας στα Νέα – Ερχεται δεκαετία με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης

Ταχύτερη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ακόμη κι από τις κυβερνητικές προβλέψεις, εκτιμά ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξη του προς...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!