Αρχική Παιδεία Η πολυτεχνική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών συντονιστής της νέας πανευρωπαϊκής Κοινότητας Καινοτομίας...

Η πολυτεχνική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών συντονιστής της νέας πανευρωπαϊκής Κοινότητας Καινοτομίας στον χώρο της βιομηχανίας

Μια σημαντική επιτυχία του ΑΕΙ της Πάτρας

Η προώθηση των τεχνολογικών και άλλων καινοτομιών στο πεδίο της βιομηχανίας και της μεταποίησης αποτελεί το στόχο μιας νέας πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας, της Κοινότητας Καινοτομίας (Innovation Community) «EIT Manufacturing» το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (European Institute of Innovation & Technology-EIT) και αποτελείται από 50 εταίρους από 17 χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα.

Μάλιστα η προετοιμασία και ο συντονισμός του όλου διεθνούς εγχειρήματος έχει αναληφθεί από Έλληνες ερευνητές και πανεπιστημιακούς, συγκεκριμένα από το Εργαστήριο Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού (LMS) του Τμήματος Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Συντονιστής είναι ο καθηγητής Γεώργιος Χρυσολούρης.

Όπως τονίσθηκε σε εκδήλωση στην Αθήνα, όπου έγινε η παρουσίαση του EIT Manufacturing, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Πανεπιστήμιο Πατρών και γενικότερα για τη χώρα μας το γεγονός ότι ένα έργο τέτοιας εμβέλειας, το οποίο συνδυάζει την καινοτομία, την εκπαίδευση και την επιχειρηματικότητα, συντονίζεται από ένα ελληνικό πανεπιστημιακό εργαστήριο. Το 2019 είναι η χρονιά προετοιμασίας της Κοινότητας Καινοτομίας (start-up phase), η οποία θα ξεκινήσει την υλοποίηση των προγραμμάτων της την 1 Ιανουαρίου 2020. Θα έχει διάρκεια επτά ετών με δυνατότητα επέκτασης για άλλα επτά έτη. Η συνολική χρηματοδότηση από την ΕΕ θα φθάσει το τεράστιο ποσό των 450 εκατομμυρίων ευρώ και σε αυτό θα πρέπει να προστεθεί η συνεισφορά των επιχειρήσεων και άλλων φορέων που θα συμμετάσχουν.

Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δρ Δημήτρης Μαυρίκιος, ερευνητής του Εργαστηρίου LMS και προσωρινός επιχειρησιακός υπεύθυνος, η νέα κοινότητα καινοτομίας θα είναι ανοιχτή σε συμμετοχές από ελληνικής πλευράς. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι Έλληνες φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευθούν και να εφαρμόσουν καινοτομίες σε ελληνικές και ξένες μεταποιητικές επιχειρήσεις.

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ) ιδρύθηκε το 2008 με βασικό στόχο την ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών-μελών της. Αποτελεί την πρώτη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που διασυνδέει την ανώτατη εκπαίδευση, την έρευνα και την επιχειρηματικότητα μέσα από την ίδρυση Κοινοτήτων Καινοτομίας (KICs), με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020».

Μέχρι σήμερα το ΕΙΤ έχει ιδρύσει έξι Κοινότητες Καινοτομίας που συγκροτούν ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο άνω των 1.000 εταίρων, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει πάνω από 6.000 θέσεις εργασίας και 640 νέα προϊόντα και υπηρεσίες. Τον Δεκέμβριο του 2018, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΙΤ ανακοίνωσε τη δημιουργία δύο ακόμα Κοινοτήτων Καινοτομίας στους τομείς της Μεταποίησης (EIT Manufacturing) και των Αστικών Μεταφορών (EIT Urban Mobility).

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Swipe Good For . a Sperm Donor? New Tinder-Style Software Fights Potential People

Swipe Good For . a Sperm Donor? New Tinder-Style Software Fights Potential People Swipe directly on. a sperm contributor? An egg giver? Tie in with...

Telephone internet dating software hook up pupils Yenta and Grindr have actually just recently achieved popul

Telephone internet dating software hook up pupils Yenta and Grindr have actually just recently achieved popul Apps such Blendr, Yenta and Grindr posses lately become...

requently need inquiries on dating apps in Milwaukee.Coffee accommodates Bagel.

requently need inquiries on dating apps in Milwaukee.Coffee accommodates Bagel. Hinge is the best relationships app for people who hang out for their bios, so...

Betwinner Рабочее Зеркало На Сегодня, Зеркало Официального Сайта Бк Бетвиннер

К примеру, если пользователь ставит в БК Bet Winner через мобильный телефон или планшет, то можно скачать официальное мобильное приложение. Букмекерская контора Бетвиннер пользуется определенной популярностью, поэтому найти информацию о ней в интернете не сложно.

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!