Αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο, ένδικο και αγωνιστικό, προκείμενου να μην πραγματοποιηθεί η επανεξεταστική διαδικασία για τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ-απόφοιτους ιδιωτικών σχολών ΤΕΕ δηλώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της Καθημερινής, η Ομοσπονδία αντιδρά στην πρόθεση υπουργείου Παιδείας να καθίσει ξανά στα «θρανία» για επαναληπτικές εξετάσεις εργαζόμενους που έχουν αποφοιτήσει από 18 ιδιωτικά ΤΕΕ, υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα θέσει σε αμφισβήτηση την εγκυρότητα των προσλήψεων και θα «τινάξει στον αέρα» τη λειτουργία των νοσοκομείων. Υπενθυμίζεται ότι στα 18 αυτά ιδιωτικά ΤΕΕ έχουν επιβληθεί κυρώσεις για σοβαρές παραβάσεις στη λειτουργία τους, μεταξύ των οποίων και χορήγηση παράνομων τίτλων σπουδών. Η ΠΟΕΔΗΝ επιτίθεται, δε, στην ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας), την οποία κατηγορεί για «περίεργα αιτήματα» που οδηγούν τον υπουργό Παιδείας στη σύνταξη σχετικής τροπολογίας.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, «στο ΕΣΥ προσλήφθηκαν από τις εν λόγω ιδιωτικές σχολές και υπηρετούν σήμερα πάνω από 5.000 μόνιμοι υπάλληλοι –κυρίως νοσηλευτικό προσωπικό». Αξίζει να σημειωθεί ότι, συμφωνάμε την ΟΙΕΛΕ, ο αριθμός των κατόχων παράνομων τίτλων είναι περίπου 2.450, εκ των οποίων οι μισοί έχουν διοριστεί στο Δημόσιο και ακόμη λιγότεροι σε υπηρεσίες Υγείας.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι υπάλληλοι αυτοί συμμετείχαν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, που έκρινε έγκυρα και γνήσια τα πτυχία τους καθώς και τη σχετική άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, ενώ επιπλέον τα πτυχία τους είναι νόμιμα, καθώς φέρουν σφραγίδα και υπογραφή από τις διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Κατά την ΠΟΕΔΗΝ, η γνησιότητά τους έχει ελεγχθεί και από τα γραφεία προσωπικού των νοσοκομείων και από τις διευθύνσεις υγείας νομαρχιών η περιφερειών που χορήγησαν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, αφού έλαβαν βεβαιώσεις ετήσιας πρακτικής άσκησης οπό νοσοκομεία.

Η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι η συμμετοχή των εργαζομένων στις επαναληπτικές εξετάσεις θα θέσεις υπό αμφισβήτηση τις προσλήψεις τους και τις έως σήμερα υπηρεσιακές και μισθολογικές μεταβολές. «Κινδυνεύουν τα νοσοκομεία να χάσουν 5.000 υπαλλήλους από τυχόν δικαστικές προσφυγές έστω ενός αποτυχόντος διαγωνισμού» σημειώνει η Ομοσπονδία.

Άμεση και σκληρή ήταν η απάντηση του προέδρου της ΟΙΕΛΕ, Μιχ. Κουρουτού: «Όνειδος: Η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ υπερασπίζεται τους κατόχους των παράνομων τίτλων, εκπροσωπώντας την πιο παρωχημένη και παρασιτική εκδοχή του συνδικαλισμού».

ΠΗΓΗ