Αρχική Διάφορα Η πιο επικίνδυνη πόλη της Γερμανίας

Η πιο επικίνδυνη πόλη της Γερμανίας

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες περίπου οι ευρωπαϊκές πόλεις άρχισαν σιγά-σιγά να γίνονται πολυπολιτισμικές, όταν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις άνοιξαν τα σύνορά τους στους ξένους πληθυσμούς. Ταυτόχρονα οι Αρχές κάλυπταν τα εγκλήματα που προκαλούταν από τις ξένες εθνικότητες, για να μην δημιουργηθούν ρατσιστικά συναισθήματα στους λαούς τους. Για παράδειγμα, η σουηδική αστυνομία (πηγή) δεν επιτρέπεται να αναφέρεται στην εθνική καταγωγή των εγκληματιών που συλλαμβάνει, ενώ η γερμανική κυβέρνηση προσπάθησε να καλύψει τις σεξουαλικές επιθέσεις που συνέβησαν στην Κολωνία το 2015.

Εν τούτοις, υπάρχουν ορισμένες στατιστικές που δεν μπορούν να κρατηθούν μυστικές. Για παράδειγμα, η γερμανική κυβέρνηση αποκάλυψε πρόσφατα ότι, περισσότερο από το 50% του πληθυσμού της Φρανκφούρτης έχει ξένη προέλευση, με αποτέλεσμα να θεωρείται η πιο πολυπολιτισμική πόλη της χώρας (πηγή). Για πρώτη φορά λοιπόν ο γηγενής πληθυσμός μίας πόλης είναι χαμηλότερος από τον ξένο, με μεγαλύτερο ποσοστό τους Τούρκους (13%).

Το 49% τώρα των κατοίκων της Φρανκφούρτης με ξένη προέλευση ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, σε σύγκριση με το 23% των Γερμανών, ενώ οι πιθανότητες να μείνουν άνεργοι οι ξένοι είναι πολύ μεγαλύτερες. Την ίδια στιγμή η εγκληματικότητα στη Φρανκφούρτη είναι σημαντικά υψηλότερη σε σχέση με τις άλλες πόλεις, με 16.292 εγκλήματα ανά 100.000 κατοίκους (πηγή), με τα συνολικά εγκλήματα να πλησιάζουν στη Γερμανία τα 6.000.000 το περασμένο έτος.

Λογικά λοιπόν υποθέτει κανείς πως υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ της εγκληματικότητας και των ξένων, αφού στη Φρανκφούρτη καταγράφονται τα περισσότερα εγκλήματα, ενώ έχει το μεγαλύτερο ποσοστό μεταναστών. Είναι λάθος όμως αυτή η σκέψη και μάλλον ρατσιστική, επειδή το μεγαλύτερο πρόβλημα της Γερμανίας είναι το ότι δεν έχει ελέγξει σωστά τις μεταναστευτικές εισροές, αδυνατώντας επί πλέον να αφομοιώσει τους ξένους στην κοινωνία της.

Φαίνεται δε πως έχει υποδεχθεί μετανάστες που δεν σέβονται καθόλου το γερμανικό νόμο και τη γερμανική κουλτούρα, ενώ ένα μεγάλο μέρος τους είναι νέοι και άνεργοι αφού δεν διαθέτουν την απαραίτητη εξειδίκευση για να εργαστούν σε μία βιομηχανική χώρα, οπότε είναι πιο επιρρεπείς σε εγκληματικές πράξεις.

Πολλοί βέβαια θεωρούν πως στη Φρανκφούρτη βλέπει κανείς το μέλλον της Ευρώπης, ως μίας πολυπολιτισμικής ηπείρου με ανοιχτά σύνορα. Κάτι ανάλογο δηλαδή με αυτό που παρατηρείται στη Σουηδία, η οποία πρόσφατα έχει κάνει τους νόμους πιο αυστηρούς όσον αφορά κυρίως την παράνομη μετανάστευση, όταν ένας ξένος που ζήτησε άσυλο σκότωσε πέντε ανθρώπους στη Στοκχόλμη (πηγή).

Η χώρα των 10 εκ. ανθρώπων που θεωρείται πρώτη όσον αφορά τη θετική αντιμετώπιση των μεταναστών άλλαξε σελίδα, σύμφωνα με μία πρόσφατη μελέτη του πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ (2017). Ειδικότερα, το 52% των Σουηδών απαιτεί την υποδοχή λιγότερων προσφύγων, με το 24% να έχουν αντίθετη άποψη, όταν πριν από δύο χρόνια το 40% ήθελε λιγότερους ξένους έναντι 37% που δεν απαιτούσε περιορισμούς. Παράλληλα το αντί-μεταναστευτικό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών υποστηρίζεται πια από το 20% περίπου του πληθυσμού, λαμβάνοντας τη δεύτερη εκλογική θέση.

Στην άλλη πλευρά της Ευρώπης τώρα, αφού η Αυστρία αποφάσισε να προστατεύσει με στρατιωτικές δυνάμεις τα σύνορα της με την Ιταλία για να εμποδίσει την είσοδο προσφύγων, οι Ιταλοί απείλησαν να στείλουν 200.000 μετανάστες στη βόρεια Ευρώπη (πηγή). Όσον αφορά δε την Ελλάδα υπάρχουν αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες η ΕΕ θα αγοράσει ή/και θα νοικιάσει σπίτια για να εγκατασταθούν πρόσφυγες, επειδή οι πλούσιες βόρειες χώρες έχουν πλέον κατανοήσει πως χρειάζονται μεν μετανάστες για τη βιομηχανία τους ή είναι αναγκασμένες να υποδεχτούν, αλλά μόνο εξειδικευμένους.

Εάν πράγματι συμβεί κάτι τέτοιο, τότε η Ελλάδα θα πλημμυρίσει με ανειδίκευτους ξένους που μάλλον θα δημιουργήσουν προβλήματα, ειδικά λόγω της ύφεσης και της τεράστιας ανεργίας που έχει, όταν την ίδια στιγμή το δικό της εξειδικευμένο και πανάκριβο εργατικό δυναμικό (γιατροί, μηχανικοί κλπ.) θα οδηγείται στις χώρες του κέντρου. Εδώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το κόστος εκπαίδευσης ενός νέου έως την αποφοίτηση του από κάποιο ΑΕΙ πλησιάζει τα 200.000 €, τα οποία δωρίζονται σήμερα μέσω της μετανάστευσης των νέων από τις φτωχές στις πλούσιες χώρες, αυξάνοντας τις ανισορροπίες μεταξύ τους.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

ECDC: 79 επιβεβαιωμένα κρούσματα της μετάλλαξης Ομικρον στην ΕΕ

Tο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) κατέγραψε συνολικά 79 επιβεβαιωμένα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην ΕΕ, μέχρι στιγμής όλα είτε ασυμπτωματικά είτε ήπια. Συγκεκριμένα, τα κρούσματα έχουν αναφερθεί από 15 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΕ/ΕΟΧ): Αυστρία (4), Βέλγιο (3), Τσεχία (1), Δανία (6), Γαλλία (2 εκ των οποίων 1 στη Ρεoυνιόν), Γερμανία (10), Ελλάδα (1), Ισλανδία (1), Ιρλανδία (1), Ιταλία (9), Ολλανδία (16), Νορβηγία (4), Πορτογαλία (14), Ισπανία (3) και Σουηδία (4). Τέσσ

Κορωνοϊός: 6.260 νέα κρούσματα και 89 θάνατοι – Στους 704 οι διασωληνωμένοι

Σε 6.260 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 89 θάνατοι, με τον αριθμό των νεκρών...

Κόκκινα δάνεια, χαμηλή κερδοφορία και αναβαλλόμενος φόρος οι προκλήσεις των ελληνικών τραπεζών – Οι προειδοποιήσεις της ΤτΕ

Τις προκλήσεις του τραπεζικού συστήματος απαριθμεί η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), η οποία μεταξύ άλλων εστιάζει στην περαιτέρω αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs)...

Autodia – Θα κάνει τη μεγαλύτερη διανομή δικαιωμάτων, ύψους 4,5 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο

«Ζεστό χρήμα» θα δουν στις τσέπες τους χιλιάδες Ελληνες συνθέτες, στιχουργοί και εκδότες μουσικής. Ο πρόωρος «μποναμάς» που ανακοινώνει ο πρώτος αυτοδιαχειριζόμενος Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης,...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!