Αρχική Uncategorized Η Πάτρα ανοίγει θαλάσσιους "δρόμους" ανάμεσα σε ΕΕ και Πεκίνο

Η Πάτρα ανοίγει θαλάσσιους “δρόμους” ανάμεσα σε ΕΕ και Πεκίνο

Ενδιαφέροντα νέα για την Πάτρα έρχονται… μέσω Πεκίνου. Φαίνεται ότι η πόλη συμπεριλαμβάνεται στο επενδυτικό μνημόνιο που ετοιμάζουν Ελλάδα-Κίνα, με έμφαση στον άξονα των μεταφορών, ο οποίος αναβαθμίζεται με την προσθήκη του σιδηροδρόμου στις εκσυγχρονισμένες λιμενικές υποδομές.
Οι ειδήσεις έχουν ως επίκεντρο το ταξίδι του Α. Τσίπρα στο Πεκίνο, στις 14-15 Μαΐου. Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να υπογράψει επενδυτική συμφωνία συνεργασία με την Κίνα, τριετούς διάρκειας μέχρι το 2020. Η συμφωνία εντάσσεται στην επενδυτική πρωτοβουλίας «One Belt – One Road» που θα συνδέσει εμπορικά την Κίνα με την Ευρώπη, στο πρότυπο του Δρόμου του Μεταξιού, με την Ελλάδα να αποτελεί κόμβο μιας μεγάλης γέφυρας.
Η επερχόμενη συμφωνία έρχεται ως συνέχεια των επαφών που είχε ο πρωθυπουργός στο Πεκίνο και στη Σαγκάη τον Ιούλιο του 2016, τόσο με την κορυφή της πολιτικής ηγεσίας της Κίνας όσο και με επικεφαλής κινεζικών κολοσσών.
Κατά τις πληροφορίες, για την υλοποίηση της συμφωνίας θα συσταθεί διμερής επιτροπή με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο Ning Jizhe της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της Κίνας και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης της Ελλάδας Στέργιο Πιτσιόρλα.
Σύμφωνα με το εν λόγω σχέδιο, τα πεδία αυτά εξειδικεύονται ως ακολούθως:
* Μεταφορές
Με αφετηρία «την επιτυχή ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά», τη δραστηριότητα της Cosco και την πρόσφατη ιδιωτικοποίηση της «TRAINOSE», οι δύο πλευρές θα αναζητήσουν συνεργασία στα έργα που αφορούν:
μεταξύ άλλων αναβάθμιση της σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης-Βαλκανικής Χερσονήσου-Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης καθώς και της σιδηροδρομικής σύνδεσης Αθήνας-Πάτρας, ώστε να αξιοποιηθούν στο ζενίθ τα λιμάνια της Ελευσίνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

 

ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (Από την έντυπη έκδοση της “Π”)

Πηγή: http://www.pelop.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Θετικό το ισοζύγιο εγγραφών / διαγραφών επιχειρήσεων στο ΓΕΜΗ το δ’ 3μηνο 2020

Θετικό είναι το ισοζύγιο ίδρυσης νέων επιχειρήσεων σε σχέση με αυτές που αναγκάστηκαν να διακόψουν τη λειτουργία τους το τελευταίο τρίμηνο του 2020, παρά...

Κ. Κόλλιας: Διπλά θετικό το μήνυμα από την επιτυχημένη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

Ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κόλλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η σημερινή, απόλυτα επιτυχημένη, έξοδος της Ελληνικής Δημοκρατίας στις αγορές, με τη...

ΟΔΔΗΧ: Στο -0,28% η απόδοση στα έντοκα γραμμάτια 26 εβδομάδων

Στο -0,28% διαμορφώθηκε η απόδοση εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων, ύψους 625 εκατομμυρίων ευρώ κατά τη δημοπρασία που διενεργήθηκε σήμερα. Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1,249...

Κ. Μίχαλος: Τα Επιμελητήρια αρωγός στην ανάπτυξη της οικονομίας

«Τα Επιμελητήρια, για πάνω από  έναν αιώνα, υπηρετούν τη ανάπτυξη του τόπου, εκφράζοντας ένα ξεκάθαρο όραμα: Το όραμα μιας χώρας που αντλεί δύναμη από τη...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!