Αρχική Πολιτική Η Ν.Δ. αρνείται σταθερά την αυτοκριτική...

Η Ν.Δ. αρνείται σταθερά την αυτοκριτική…

Ακόμα και μετά την παρέμβαση ακροδεξιών στην ομιλία Μητσοτάκη στη Βέροια – Αιχμή Δ. Τζανακόπουλου κατά Μητσοτάκη: “Το χειρότερο ήταν ότι δεν φάνηκε να στέκεται αυτοκριτικά απέναντι στο ζήτημα, μην κατανοώντας ότι, παίζοντας σε αυτό το ακραίο πεδίο, οι μόνοι που κερδίζουν είναι η Ακροδεξιά και ο εθνικισμός”

Ό,τι έσπειρε θερίζει η Ν.Δ. στον απόηχο της διακοπής της προχθεσινής ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βέροια από χρυσαυγίτες. «Γαλάζιες» πηγές, αποφεύγοντας την αυτοκριτική για την υιοθέτηση της ακροδεξιάς ατζέντας στο «Μακεδονικό ζήτημα», επισήμαναν ότι «η υπεύθυνη πατριωτική στάση της Ν.Δ. για το ‘Σκοπιανό’ είναι προφανές ότι ενοχλεί τις ακραίες δυνάμεις, προς θλίψη του ΣΥΡΙΖΑ που επενδύει στην άνοδό τους». «Όσο και να χαϊδεύεις τον εθνικισμό, στο τέλος θα υποστείς κι εσύ τις συνέπειες» υπογράμμισε ο Δ. Τζανακόπουλος. «Λένε ότι τον κ. Μητσοτάκη διέκοψαν ‘γνωστοί εθνικιστές’. Πριν δύο εβδομάδες έλεγαν ότι ήρθα αντιμέτωπος με ‘πατριώτες’» ανήρτησε με νόημα στο Twitter o Ν. Παππάς. «Στη Βέροια κάποιοι χρυσαυγίτες φώναζαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη προδότη. Είναι οι ίδιοι που πριν λίγες ημέρες φώναζαν τον Νίκο Παππά προδότη» επισήμανε, αντίστοιχα, ο Δ. Παπαδημούλης.

Επιμένει στην πατριδοκαπηλία

Κύκλοι της Ν.Δ. επιχείρησαν να διαμηνύσουν ότι οι αντιδράσεις των «ακραίων ενοχλούν βέβαια και την κυβέρνηση, γιατί γκρεμίζουν το αφήγημά της ότι οι διαμαρτυρίες σε βάρος της είναι δήθεν υποκινούμενες από τη Ν.Δ.»! Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου της Ν.Δ. στη Βέροια, κάποια ακροδεξιά στοιχεία αρχίσανε να φωνάζουν «Προδότες», «Πουλήσατε τη Μακεδονία» και «Χειρότερος από τον Τσίπρα είσαι», με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τους απαντά «Εμείς καταψηφίσαμε. Εσείς πού ήσασταν;». Παρ’ όλα αυτά, ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν απέφυγε τους πατριδοκάπηλους τόνους από την Ημαθία, λέγοντας πως «οι πολίτες θα θυμούνται τη Συμφωνία των Πρεσπών και τα αισθήματα απογοήτευσης, προδοσίας, ταπείνωσης τα οποία αισθάνθηκαν»…

“Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες”

Σε αυτό το φόντο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε (News 247) ότι «όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες», καθώς «ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μεγάλο χρονικό διάστημα ‘αγκάλιασε’ τις ακροδεξιές πρακτικές, τις κάλυψε και τις υιοθέτησε ως τρόπο πολιτική αντίδρασης». Ο Δ. Τζανακόπουλος πρόσθεσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης έπαιξε ένα πολιτικό χαρτί για να αξιοποιήσει πολιτικά τις αντιρρήσεις τμήματος της κοινωνίας και έχασε τον έλεγχο, υιοθετώντας πλήρως την Ακροδεξιά». Συμπλήρωσε δε ότι «το χειρότερο ήταν ότι δεν φάνηκε να στέκεται αυτοκριτικά απέναντι στο ζήτημα, μην κατανοώντας ότι, παίζοντας σε αυτό το ακραίο πεδίο, οι μόνοι που κερδίζουν είναι η Ακροδεξιά και ο εθνικισμός». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι «υπάρχουν πολίτες που εξακολουθούν να έχουν επιφυλάξεις, ακόμα και αντιρρήσεις», εκφράζοντας ωστόσο την εκτίμηση ότι οι «ακραίες ενέργειες διακοπής ομιλιών είναι μάλλον μειοψηφικές, για να μην πω περιθωριακές».

“Τότε ήταν δήθεν ευαίσθητοι πολίτες”

Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλης, αναφερόμενος στα πρόσφατα κρούσματα αποδοκιμασιών σε βάρος του Νίκου Παππά, υπογράμμισε (Real Fm) ότι «τότε η Ν.Δ. τους εμφάνιζε ως δήθεν ευαίσθητους πολίτες». Υπογράμμισε δε ότι «είναι ευκαιρία και στα θέματα της οικονομίας, και στην αντιμετώπιση των φασιστών να βάλουν λίγο μυαλό στη Ν.Δ., για να αντιμετωπίσουμε και τις υπερβολικές πιέσεις των δανειστών, όπου υπάρχουν, αλλά και το αυγό του φιδιού που εκκολάπτεται και κυριολεκτικά έχει σπάσει».

«Αγκάλιασαν την Ακροδεξιά, χάιδεψαν τον φασισμό, επένδυσαν στην πατριδοκαπηλία. Έχουν χρόνο να ανακρούσουν πρύμναν. Για το καλό της δημοκρατίας» ανέφερε στο tweet του για τη στάση της Ν.Δ. ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Κ. Παπακώστα: “Εκκόλαψε το αυγό του φιδιού”

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχτηκε επίθεση από ακραίους και το αποδοκιμάζω ως απεχθές έργο αυτό που συνέβη» τόνισε -μέσω ανακοίνωσης- η πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής και υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη. Η Κατερίνα Παπακώστα κατηγόρησε ωστόσο τον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι «το αυγό του φιδιού το εκκόλαψε ξεπλένοντας τους ακραίους και τις πρακτικές τους, οι οποίες ευθέως χτυπούν τη δημοκρατία και τις αξίες της, επειδή πίστεψε ότι το φίδι του φανατισμού και του λαϊκισμού θα εξοντώσει τους αντιπάλους του. Αντ’ αυτού, δάγκωσε τον ίδιο». Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα «να το αντιληφθεί, ενόψει των εκλογών, αν και δεν είμαι καθόλου αισιόδοξη ότι θα το πράξει…».

Άδ. Γεωργιάδης προς Χ.Α.: “Η Ν.Δ. στάθηκε όρθια”…

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης (ΣΚΑΪ), επιδιώκοντας να βάλει «φραγμό» σε πιθανές «γαλάζιες» διαρροές προς το ναζιστικό μόρφωμα, ισχυρίστηκε ότι «θα ήθελαν πολύ οι χρυσαυγίτες η Ν.Δ. να ψηφίσει ‘Ναι’ στις Πρέσπες για να μπορούν να λοιδορούν τη Ν.Δ. Αλλά η Ν.Δ. στάθηκε όρθια», προσθέτοντας με έμφαση ότι «όσα μπορούσαν να γίνουν στα πλαίσια του συντάγματος για να εμποδιστεί η συμφωνία από τη Ν.Δ. έγιναν». Εκτίμησε δε ότι «είναι προφανές ότι η Χρυσή Αυγή πιέζεται πάρα πολύ από το γεγονός ότι η Ν.Δ. στη Μακεδονία έχει ανεβάσει πάρα πολύ τα ποσοστά της και ο κόσμος καταλαβαίνει ότι ο Κ. Μητσοτάκης αυθεντικά έδωσε τη μάχη κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών». Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατέληξε στο συμπέρασμα «ότι η χρυσαυγίτες τα έκαναν αυτά διότι ήξεραν ότι εκεί που μιλάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει κόσμο».

Η Σπυράκη θυμάται… Πολάκη!

Τέλος, η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη επιστράτευσε την «καραμέλα» ότι «η κυβέρνηση δεν είχε να πει κουβέντα όταν ξεκίνησαν οι ακραίες συμπεριφορές, όταν ξεκίνησαν οι πλατείες που με τόση αγάπη αγκάλιασε ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ξεκίνησε η κυβερνητική διαδρομή του ΣΥΡΙΖΑ χέρι – χέρι με την Ακροδεξιά και τον κ. Καμμένο, ο οποίος χρησιμοποιούσε τις ακραίες εκφράσεις». Σε αυτό το πλαίσιο, η Μ. Σπυράκη δεν… λησμόνησε τον «κ. Πολάκη, που έχει υιοθετήσει ό,τι πιο ακραίο υπάρχει σε προσωπική και πολιτική συμπεριφορά μέχρι τώρα στη Μεταπολίτευση».

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Έτοιμος για «μάχη» ήταν ο 33χρονος ληστής της τράπεζας – Πώς τον έπιασε η Αντιτρομοκρατική

Μία τσάντα με ένα Καλάσνικοφ και δύο πιστόλια είχε πάνω του 0 33χρονος ληστής της τράπεζας στην Μητροπόλεως που συνελήφθη τη Δευτέρα, από αστυνομικούς...

If you are contemplating signing up with Tinder, I’ve jot down a listing of some things to advise you.

If you are contemplating signing up with Tinder, I’ve jot down a listing of some things to cost of Bumble vs Tinder advise you. 7...

In possibly an excess of caution, We transformed all my favorite online passwords when you look at the awake of my relationship scammer skills

In possibly an excess of caution, We transformed all my favorite online passwords when you look at the awake of my relationship scammer skills The...

Ασφαλιστικές οφειλές: Έως 30 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για ρύθμιση σε 120 δόσεις

Στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία αιτήσεων για υπαγωγή στο δεύτερο στάδιο της ρύθμισης ασφαλιστικών οφειλών, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4611/2019. Ειδικότερα, η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!