Αρχική Πολιτική Η Μαρέβα Μητσοτάκη υπέβαλε πόθεν έσχες αλλά δεν δήλωσε την offshore!

Η Μαρέβα Μητσοτάκη υπέβαλε πόθεν έσχες αλλά δεν δήλωσε την offshore!

Η είδηση θα μπορούσε να είναι ότι η σύζυγος του Κυριάκου ΜητσοτάκηΜαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη υπέβαλε δήλωση πόθεν έσχες μαζί με τον Πρόεδρο της ΝΔ, όπερ δεν είχε πράξει μέχρι στιγμής.

Ωστόσο μία ματιά στη σχετική δήλωσή δείχνει πως η είδηση δεν είναι αυτή αλλά ότι δε δήλωσε στο πόθεν έσχες της τη συμμετοχή της στην offshore εταιρία που αποκαλύφθηκε στα Paradise Papers!

Συγκεκριμένα η κα Γκραμπόφσκι εμφανίζεται να μην έχει δηλώσει την offshore εταιρεία Eternia Capital Management, δηλαδή εμφανίζεται να μην έχει δηλώσει την offshore εταιρεία στην οποία η ίδια είναι κατά 50% μέτοχος. Παρά το γεγονός ότι η δήλωση περιουσιακής κατάστασης αφορά το 2015 και η εταιρεία διεγράφη τον Ιανουάριο του 2015.

Τα εισοδήματα και την περιουσία της συζύγου του Μαρέβας περιέλαβε στη δήλωση Πόθεν Έσχες του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης όπου δεν εμφανίζονται όμως στοιχεία για την offshore ενώ προκύπτει και εισόδημα 850.000 ευρώ από «διάθεση περιουσιακών στοιχείων», χωρίς αυτά να προσδιορίζεται ποια είναι!

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε έσοδα 74.418 ευρώ από τη βουλευτική του αποζημίωση, 2.109 ευρώ από οικονομικές ενισχύσεις και 10 ευρώ από καταθέσεις.

Η κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη, τα εισοδήματα της οποίας εμφανίζονται αυτή τη χρονιά στο Πόθεν Έσχες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλώνει «καθαρό εισόδημα» 42.216 ευρώ καθώς και 35.000 ευρώ από ακίνητα.

Στη δήλωσή εμφανίζεται ως εισόδημα και το σημαντικό ποσό των 850.000 χιλιάδων ευρώ για το οποίο δεν παρέχονται περαιτέρω πληροφορίες πέραν του ότι αποτελεί «διάθεση περιουσιακών» στοιχείων.

Στη δήλωση δεν εμφανίζονται όμως στοιχεία για την εταιρεία offshore όπου συμμετείχε η κυρία Μητσοτάκη μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 (δηλαδή εντός της περιόδου ελέγχου) σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των Paradise Papers.

Η κυρία Γκραμπόφσκι δηλώνει επίσης ότι συμμετέχει στην επιχείρηση Personal Ventures της Γαλλίας με 9.500 ευρώ από το 2006 μέσω της οποίας απέκτησε διαμέρισμα στην γαλλική πρωτεύουσα επιφάνειας 92 τετραγωνικών μέτρων με αποθήκη και γκαράζ.

Είναι επίσης μέτοχος στην εταιρεία Zeus ΔΙΟΝΕ με 184.000 ευρώ σε ποσοστό 34% ενώ έχει στην κατοχή της και το 50% της εταιρείας Γκραμποφσκι και ΣΙΑ με συμμετοχή 10.000 ευρώ από το 2012.

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει στην κατοχή του το 60% της εφημερίδας Κήρυκας Χανίων με κεφάλαιο εισφοράς 307.170 ευρώ από γονική παροχή.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αγόρασε κατά την περίοδο του ελέγχου δύο Μερίδια Αμοιβαίων Κεφαλαίων BNP αξίας 19.986 ευρώ και 18.045 δολαρίων αντίστοιχα, με εισοδήματα προηγούμενων ετών.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει τραπεζικές καταθέσεις 5.700 ευρώ και 405 δολαρίων ΗΠΑ στην Εθνική Τράπεζα. Η σύζυγός του εμφανίζει καταθέσεις 709.187 ευρώ στην Lombard Odier της Ελβετίας που προέρχονται από «πώληση περιουσιακού στοιχείου». Διαθέτει επίσης τραπεζικές καταθέσει 11.000 ευρώ περίπου σε ελληνικές τράπεζες.

Η κυρία Μητσοτάκη διατηρεί και τρεις θυρίδες στην τράπεζα Alpha Bank από το 1981, το 1993 και το 2004.

Ο κ. Μητσοτάκης και η σύζυγός του δηλώνουν σημαντική ακίνητη περιουσία (μονοκατοικίες, διαμερίσματα, οικόπεδα) στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και την Αθήνα. Η κυρία Μητσοτάκη έχει στην κατοχή της μια μονοκατοικία 520 τετραγωνικών μέτρων στο Ηνωμένο Βασίλειο που αποκτήθηκε το 1978 σε οικόπεδο 2 στρεμμάτων.

Η κυρία Μητσοτάκη δηλώνει επίσης ότι έχει συνάψει τρία δάνεια στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Τα δύο προέρχονται από την Τράπεζα Πειραιώς (300.000 ευρώ) και την Alpha (68.222 ευρώ) ενώ το τρίτο αφορά το ποσό των 12.259 ευρώ από την BMW Αustria Bank.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ένα ΙΧ αυτοκίνητo 1.400 κυβικών από το 2013 και ένα φορτηγό 2.600 κυβικών εκατοστών από το 1999. Η σύζυγός του έχει στην κατοχή της δύο ΙΧ, 2.500 και 1.600 κυβικών που αποκτήθηκαν το 2004 και το 2013 αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Χάριτσης : Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται να ενισχύσει το ΕΣΥ

Για άρνηση να ενισχύσει το ΕΣΥ και να στηρίξει την οικονομία με ζεστό χρήμα, σε αντίθεση με όλη την Ευρώπη, κατηγόρησε ο Αλέξης Χαρίτσης...

Μητσοτάκης: Περιορισμένα Χριστούγεννα, με τις οικογένειές μας και ενδεχομένως μία ακόμα

«Θα κάνουμε διαφορετικά Χριστούγεννα φέτος. Πολύ - πολύ πιο περιορισμένα, με τις οικογένειες μας, με τους ανθρώπους που αγαπάμε, άντε ενδεχομένως μία οικογένεια ακόμα",...

Γεννηματά: Ο Μητσοτάκης δεν πιστεύει στο ΕΣΥ και γι’ αυτό δεν το ενισχύει

Επικριτική ήταν η Φώφη Γεννηματά σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρωθυπουργός για το ΕΣΥ κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε...

ΣΥΡΙΖΑ: Επικοινωνιακό σόου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

«Την ώρα που τα νοσοκομεία σε όλη τη βόρεια Ελλάδα καταρρέουν οι υγειονομικοί τα κρατάνε με υπεράνθρωπες προσπάθειες, ο κ. Μητσοτάκης πήγε σαν κλέφτης...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!