Αρχική Uncategorized Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης

«Αλλοίμονο στους λαούς που λησμονούν την Ιστορία των, χάνονται από το πρόσωπο της Γης»

Για εμάς τους Έλληνες αυτή η αρχή που αποτελεί πανάρχαιο αξίωμα, έχει πολύ μεγάλη σημασία. Η Ελληνική ιστορία μαζί με την Κινεζική, είναι η μακροβιότερη Ιστορία της Ανθρωπότητος, η οποία αρχίζει από τα βάθη των αιώνων (5200 π.Χ.), όσα η αρχαιολογική σκαπάνη μέχρι σήμερα, έφερε στο φως της δημοσιότητος, ίσως προστεθούν και άλλοι αιώνες αργότερα, από την Μυθολογία μας που χάνεται μέσα στα βάθη των αιώνων.

Εμείς στο παρόν κείμενο θ’ αναφερθούμε πολύ περιληπτικά, τι αναφέρει σχετικά με την Μακεδονία η Ελληνική Μυθολογία.

Οι Μακεδόνες κατά την Ελληνική Μυθολογία ανήκουν στα Περιφερειακά ελληνικά φύλλα. Υπάρχει επ’ αυτού η Πραγματεία του ΗΣΙΟΔΟΥ για την Μυθολογική περίοδο περί Μακεδόνων και Μακεδονίας, προ της ιστορικά αναφερομένης, από τον ΗΡΟΔΟΤΟ, γνωστής αφίξεως των ΤΗΜΕΝΙΔΩΝ εξ Άργους στην Μακεδονία.

Σύμφωνα πάντα με τον ΗΣΙΟΔΟ, ο οποίος συνέταξε και το δένδρο των Επωνύμων Προγόνων των Βασιλέων της Μακεδονίας, ο ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ (Βασιλεύς της Θεσσαλίας) και η σύζυγός του ΠΥΡΡΑ ήταν οι μόνοι άνθρωποι που επέζησαν από τον κατακλυσμό και αναδημιούργησαν την ανθρωπότητα. Εκτός από τους ανθρώπους που δημιούργησαν σύμφωνα με οδηγίες του Θεού, κατ’ άλλους του Μαντείου των Δελφών, πετώντας πέτρες ο Δευκαλίων και η Πύρρα (Άνδρες και Γυναίκες), εγέννησαν και δύο παιδιά, τον ΕΛΛΗΝΑ και την ΘΥΙΑ ή ΠΑΝΔΩΡΑ. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ με την σειρά του έκαμε τρεις υιούς, τον ΔΩΡΟ, τον ΞΟΥΘΟ και τον ΑΙΟΛΟ. Αυτοί εκπροσωπούσαν τρεις ξεχωριστές ομάδες διαλέκτων της Ελληνικής Γλώσσας, την Δωρική, την Ιωνική και την Αιολική αντίστοιχα. Η ΘΥΙΑ ή ΠΑΝΔΩΡΑ η οποία συνέλαβε με τον Κεραύνιο ΔΙΑ, απέκτησε επίσης τρεις υιούς, τον ΜΑΚΕΔΟΝΑ ή ΜΑΚΕΔΝΟ, τον ΜΑΓΝΗΤΑ και τον ΓΡΑΙΚΟ, οι οποίοι κατοικούσαν γύρω από τον Όλυμπο και στα Πιέρια όρη (ΠΙΝΑΚΑΣ 1, Γενεαλογικό Δένδρο).

Έτσι ο αρματομάχος ΜΑΚΕΔΩΝ, σύμφωνα πάντα με την Ελληνική Μυθολογία, ήταν υιός της ανωτάτης Ελληνικής θεότητος του ΔΙΑ και πρώτος ξάδελφος των υιών του ΕΛΛΗΝΑ. Ακόμη και ο τόπος μετοίκησής του στο όρος Όλυμπος, συνδέεται άμεσα με τον ΔΙΑ, όπου υπήρχε ο παλαιότερος Ιερός τόπος, κάτω από το πανύψηλο βουνό, ο οποίος ονομάζετο «ΔΙΟΝ» προς τιμήν του ΔΙΑ.

Άρα! Σύμφωνα με την αρχαία Ελληνική Μυθολογία, γενάρχης των Μακεδόνων ήταν ο ΜΑΚΕΔΩΝ ή ΜΑΚΕΔΝΟΣ. Ο οποίος σύμφωνα με τον ΗΣΙΟΔΟ, ήταν υιός του ΔΙΑ και της ΘΥΙΑΣ, κόρης του Δευκαλίωνα και της Πύρρας.

Αργότερα ο ΕΛΛΑΝΙΚΟΣ θεωρεί τον ΜΑΚΕΔΩΝΑ υιό του ΑΙΟΛΟΥ και εγγονό του ΕΛΛΗΝΑ, του Μυθικού Γενάρχη των Ελλήνων. Τέλος! Κατά μια άλλη εκδοχή της Ελληνικής Μυθολογίας, ο ΜΑΚΕΔΩΝ ή ΜΑΚΕΔΝΟΣ ήτο υιός του Βασιλέως της Αρκαδίας ΛΥΚΑΟΝΟΣ.

Το θέμα της Δημοκρατίας των Σκοπίων δεν είναι σημερινό, είναι μιας άλλης μορφής συνέχεια του Μακεδονικού Ζητήματος. Σήμερα όμως είναι από τα πιο επίκαιρα και σοβαρά θέματα της εξωτερικής μας Πολιτικής. Μέχρι τώρα μας απασχολούσε μεν, πλην όμως συνεχώς αναβάλλετο η προσπάθεια για την οριστική λύση του προβλήματος. Τα τελευταία χρόνια είναι αλήθεια, ότι εμείς μεν είχαμε βολευτεί με την προσωρινή ονομασία, που είχε καθορισθεί από την λεγόμενη ενδιάμεση συμφωνία, αλλά δυστυχώς τα Σκόπια ουδέποτε χρησιμοποίησαν μέχρι σήμερα την ενδιάμεση αυτή συμφωνία, εις ότι αφορά το όνομα του κράτους των ως FYROM, αλλά πλαστογραφώντας με θρασύτητα την Ελληνική Ιστορία, συνεχίζουν ν’ αποκαλούν τα Σκόπια ως Μακεδονία και όχι μόνον.

Το Σκοπιανό όπως συνηθίζεται να το λέμε, είναι πλέον αρκετά πολύπλοκο και δύσκολο, σ’ αυτό συνέβαλαν σε μεγάλο μέρος, η εγκληματική αδιάφορη συμπεριφορά στο θέμα αυτό, όλων σχεδόν των Κυβερνήσεων της Ελλάδος, μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η επίλυσή του πλέον απαιτεί, συνδυασμό Ιστορικών γνώσεων, πατριωτική ευαισθησίας, ρεαλιστικού πνεύματος, και ορθής κατανόησης των συνθηκών που έχουν πλέον δημιουργηθεί, στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Στο παρόν κείμενο αναφερθήκαμε σ’ ένα ακόμη στοιχείο για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, την Ελληνική Μυθολογία. Το οποίο, μαζί με τα υπόλοιπα αδιάσειστα στοιχεία, Ιστορία, γλώσσα, πολιτισμός, θρησκεία, γεωγραφική περιοχή που ήτο η Μακεδονία από την εποχή του Φιλίππου Β΄ Βασιλέως των Μακεδόνων (359-336 π.Χ.), τεκμηριώνουν ότι˙ Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική.

Τέλος! Εκείνο όμως που έχει σημασία και πρέπει να γίνει κατανοητό στον Ελληνισμό, αλλά και σ’ όλο τον κόσμο είναι: τα Σκόπια δεν θα μπορέσουν ποτέ να γίνουν Μακεδονία, έστω και εάν το αναγνωρίσουν όλα τα κράτη του Κόσμου, παρά ΜΟΝΟ όταν κατορθώσουν και αποσπάσουν Ελληνική υπογραφή. Να θυμάστε, η Ανατ. Γερμανία διαλύθηκε γιατί δεν την αναγνώρισε ποτέ η Δυτική Γερμανία.

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντγος ε.α.
Επίτιμος Δκτης της Σ.Σ.Ε.

Συνημμένο: ΠΙΝΑΚΑΣ 1 Γενεαλογικό Δένδρο κατά τον ΗΣΙΟΔΟ

ΠΙΝΑΚΑΣ 1
ΓΕΝΕΟΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ (ΗΣΙΟΔΟΣ)

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

«Λαβράκι» ΑΑΔΕ: Φοροδιαφυγή – μαμούθ με αδήλωτα ενοίκια σε βίλες στη Μύκονο

Το «σκανάρισμα» των ελεγκτών της ΑΑΔΕ οδήγησε στην αποκάλυψη υποθέσεων τεράστιας έκτασης φοροδιαφυγής. Πρόκειται για γραφεία, που είναι κρυμμένα σε διαμερίσματα σε διάφορες περιοχές των...

e-ΕΦΚΑ: Επτά οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες για οφειλέτες

Συνολικά επτά σύγχρονες και άμεσα προσβάσιμες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους οφειλέτες έχουν τεθεί σε λειτουργία, μέχρι σήμερα, από τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης...

Κορωνοϊός: 2.472 νέα κρούσματα και 8 θάνατοι – Στους 133 οι διασωληνωμένοι

Σε 2.472 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 8 θάνατοι, με τον αριθμό των...

Ανεξαρτητοποιήθηκε η βουλευτής του ΜέΡΑ 25 Κωνσταντίνα Αδάμου – Η αντίδραση του Γ. Βαρουφάκη

Την ανεξαρτητοποίησή της από την ΚΟ του ΜέΡΑ 25 ανακοίνωσε η βουλευτής του κόμματος, Κωνσταντίνα Αδάμου, με επιστολή της προς τον πρόεδρο της βουλής...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!