Αρχική Διάφορα Η Ε.Ε. στηρίζει τον Soros και «τιμωρεί» την Ουγγαρία

Η Ε.Ε. στηρίζει τον Soros και «τιμωρεί» την Ουγγαρία

Και το «αριστερό» Press Project αγωνίζεται για τα συμφέροντα του Soros και την προώθηση του «διαφωτισμού» των τοκογλύφων και των αρπακτικών των χρηματιστηρίων.

Η Ε.Ε. …ετοιμάζεται να δείξει πόσο «δημοκρατική» είναι, αφαιρώντας το δικαίωμα της ψήφου από την Ουγγαρία …επειδή ο Ορμπάν τόλμησε να πειράξει τον George Soros.
Οι υπηρέτριες των τοκογλύφων ενωμένες, μια γροθιά, για να μην επιτρέψουν σε κανέναν να πειράξει το ψυχοπαίδι των Rothschild.

Πηγή: thepressproject.gr

Του Andras Jambor για το Political Critique

Τα ουγγρικά μέσα ενημέρωσης ανησυχούν για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να ξεκινήσει τη διαδικασία που θα βάλει σε εφαρμογή το άρθρο 7 της Συνθήκης ΕΕ κατά της Ουγγαρίας αφού πέρασε από την ψηφοφορία την Τετάρτη. Αλλά στην πραγματικότητα, αυτό είναι απλώς ένα συμβολικό βήμα, καθώς υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να τεθεί σε ισχύ το άρθρο. Αυτό που είναι πολύ πιο σημαντικό είναι το μήνυμα που η ψηφοφορία μεταδίδει στο κυβερνητικό κόμμα, το Fidesz: πρέπει να ανακαλέσετε τον νόμο που υπονομεύει τη λειτουργία του Πανεπιστημίου της Κεντρικής Ευρώπης, τον νόμο που στοχεύει να χαρακτηρίσει τις ΜΚΟ ως ξένους πράκτορες και τον νόμο που παγιδεύει τους πρόσφυγες στις ζώνες διέλευσης στα σύνορα αν θέλετε να συνεχίσετε να είστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η απόφαση του Κοινοβουλίου είναι ενδιαφέρουσα, διότι κανένα άλλο κράτος-μέλος της ΕΕ δεν προκάλεσε την ενεργοποίηση του άρθρου 7 στο παρελθόν. Αυτή είναι η πυρηνική βόμβα της ΕΕ, η οποία θα μπορούσε να αναστείλει ορισμένα δικαιώματα ενός κράτους- μέλους, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων ψήφου. Θα μπορούσε επίσης να σημαίνει την αναστολή όλων των χρηματοδοτήσεων της ΕΕ που έλαβε η χώρα.
Αλλά υπάρχει ένας μακρύς δρόμος πριν από την έναρξη της ισχύος του άρθρου και στο τέλος αυτού του δρόμου, τα κράτη-μέλη παίρνουν την τελική απόφαση. Δικαιολογημένα, μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι η πολωνική κυβέρνηση θα ασκήσει βέτο στην απόφαση, όπως υποσχέθηκε και ο Ορμπάν να ασκήσει βέτο σε περίπτωση που το άρθρο τεθεί ποτέ σε εφαρμογή κατά της Πολωνίας.
Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο τα άλλα ζητήματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι πιο σημαντικά. Πριν από έναν μήνα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πριν από τη συζήτηση στο Κοινοβούλιο ότι θα εφαρμόσει μια διαδικασία επί παραβάσει κατά της Ουγγαρίας για την περίπτωση του Πανεπιστημίου της Κεντρικής Ευρώπης. Η Επιτροπή και μετά από λίγες μέρες το Λαϊκό Κόμμα (στο οποίο ανήκει το κόμμα Fidesz στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) ανακοίνωσαν ότι θα δώσουν στην Ουγγαρία ένα μήνα προθεσμία για να αλλάξει τη θέση της σχετικά με τους νόμους που απευθύνονται στο Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Ευρώπης και τις ΜΚΟ, καθώς και για να αλλάξει η κυβέρνηση την τωρινή εκστρατεία της κατά της ΕΕ.

Πολλοί άνθρωποι στην Ευρώπη αισθάνονται ότι έχει έρθει η ώρα να αντιδράσουν εναντίον της ουγγρικής και της πολωνικής κυβέρνησης, επειδή δεν συμμορφώνονται με τις αξίες της ΕΕ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτού του μήνα, η ουγγρική κυβέρνηση δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής τίποτα για να συμμορφωθεί με τα αιτήματα του Κοινοβουλίου, του Λαϊκού Κόμματος και της Επιτροπής. Έχει βασικά αφήσει το θέμα να κυλίσει από μόνο του. Παρασκηνιακά, η κυβέρνηση προσπάθησε να επηρεάσει το Λαϊκό Κόμμα μέσω των επαφών τους με το μικρότερο γερμανικό κυβερνητικό κόμμα, το βαυαρικό CSU, αλλά αυτό δεν στέφθηκε με επιτυχία (αν και ολόκληρη η ένωση CDU/CSU ψήφισε κατά της ενεργοποίησης του άρθρου) και τελικά το Κοινοβούλιο ακολούθησε την πρόταση της Αριστεράς- των φιλελεύθερων, των σοσιαλδημοκρατών και των πράσινων- μαζί με τις ψήφους πολλών εκπροσώπων του Λαϊκού Κόμματος.
Μετά τη νίκη του φιλοευρωπαίου και αντι-Πούτιν Μακρόν στη Γαλλία, η ουγγρική κυβέρνηση βρέθηκε σε ακόμη χειρότερη θέση. Πολλοί άνθρωποι στην Ευρώπη αισθάνονται ότι έχει έρθει η ώρα να αντιδράσουν εναντίον της ουγγρικής και της πολωνικής κυβέρνησης, επειδή δεν συμμορφώνονται με τις αξίες της ΕΕ. Και κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Μακρόν με τη Μέρκελ το περασμένο Σαββατοκύριακο, συζητήθηκε σοβαρά η πιθανότητα μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης δύο ταχυτήτων, πράγμα που θα σήμαινε ότι οι «τρακαδόροι» όπως η Ουγγαρία, μια χώρα που είναι ξεκάθαρα αντίθετη με την ΕΕ, θα γίνουν περιττοί και έτσι δεν θα χρειάζεται να προσπαθήσουμε να καταλήξουμε σε συμβιβασμό. Αυτή η κατάσταση παρουσιάστηκε ως η κατάλληλη ευκαιρία για την επιβολή κυρώσεων στην Ουγγαρία.
Η μηχανή προπαγάνδας της ουγγρικής κυβέρνησης έχει ήδη αρχίσει να μιλάει για ξένα συμφέροντα, τον Τζορτζ Σόρος και τις Βρυξέλλες, προσπαθώντας να δείξει ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται στην ΕΕ είναι κατά κάποιο τρόπο παράνομες στην Ουγγαρία. Αλλά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο εκλέγεται από τους λαούς της Ευρώπης- συμπεριλαμβανομένης της Ουγγαρίας- κατά τη διάρκεια των ευρωπαϊκών κοινοβουλευτικών εκλογών είναι νόμιμο θεσμικό όργανο. Αυτό τότε σημαίνει ότι οι εκπρόσωποι του Fidesz είναι επίσης εκλεγμένα μέλη του, πράγμα που σημαίνει ότι αποδέχονται και τη νομιμότητα αυτού του θεσμικού οργάνου.

η ύπαρξη ενός πανεπιστημίου θα πρέπει να είναι πιο σημαντική από τα πολιτικά συμφέροντα της κυβέρνησης

Η προειδοποίηση που έλαβε το Fidesz δόθηκε μέσω της έμμεσης βούλησης του λαού της Ευρώπης- ενός λαού, συμπεριλαμβανομένων των Ούγγρων, όχι μόνο κάποιας ξένης εξουσίας.
Επιπλέον, οι διαμαρτυρίες που γίνονται εδώ και μήνες στην Ουγγαρία δείχνουν ότι και η επιθυμία ενός μεγάλου τμήματος της ουγγρικής κοινωνίας συμπίπτει με τη βούληση του λαού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κανονικά, μια κυβέρνηση δεν θα μπορούσε παρά να υποχωρήσει.
Το ερώτημα είναι τι θα κάνει η κυβέρνηση, το Fidesz και ο Βίκτορ Ορμπάν σε αυτή την παράλογη χώρα. Επειδή οι απόπειρες να κλείσουν το Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Ευρώπης και να επιτεθούν στις ΜΚΟ ήταν και είναι παράλογες αποφάσεις αν επιθυμούμε να διατηρήσουμε μια ομαλότητα ως άνθρωποι με διαφορετικές απόψεις που ζουν ειρηνικά μαζί στην ίδια χώρα και δεδομένου ότι η ύπαρξη ενός πανεπιστημίου θα πρέπει να είναι πιο σημαντική από τα πολιτικά συμφέροντα της κυβέρνησης.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκαν πολλές ακόμη διαμαρτυρίες κατά της κυβέρνησης στην Ουγγαρία: στη Βουδαπέστη, τουλάχιστον 10 χιλιάδες άτομα βγήκαν στους δρόμους και μερικές εκατοντάδες άτομα συμμετείχαν σε εκδηλώσεις και σε μικρότερες πόλεις. Παρόλο που αυτές δεν ήταν οι μεγαλύτερες διαμαρτυρίες τις τελευταίες εβδομάδες, ούτε αυτές που είχαν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο, το γεγονός είναι ότι έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ένα κύμα διαμαρτυριών συνεχίζεται για τόσο καιρό στην Ουγγαρία. Εμείς, ο ουγγρικός λαός έχουμε δείξει και θα συνεχίσουμε να δείχνουμε ποια είναι η βούλησή μας!

Υπογράμμιση: Ο Soros μετακόμισε το 1947 στη Βρετανία. Στη συνέχεια σπούδασε στο London School of Economics… Το 1969 ο Soros ίδρυσε την Quantum με 250.000 δολ. μόνο. Μέλη της οικογένειας Rothschild και άλλοι πλούσιοι Ευρωπαίοι σύντομα έβαλαν άλλα 6 εκατ. δολ.

Πηγή: content.time.com

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

«Λαβράκι» ΑΑΔΕ: Φοροδιαφυγή – μαμούθ με αδήλωτα ενοίκια σε βίλες στη Μύκονο

Το «σκανάρισμα» των ελεγκτών της ΑΑΔΕ οδήγησε στην αποκάλυψη υποθέσεων τεράστιας έκτασης φοροδιαφυγής. Πρόκειται για γραφεία, που είναι κρυμμένα σε διαμερίσματα σε διάφορες περιοχές των...

e-ΕΦΚΑ: Επτά οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες για οφειλέτες

Συνολικά επτά σύγχρονες και άμεσα προσβάσιμες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους οφειλέτες έχουν τεθεί σε λειτουργία, μέχρι σήμερα, από τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης...

Κορωνοϊός: 2.472 νέα κρούσματα και 8 θάνατοι – Στους 133 οι διασωληνωμένοι

Σε 2.472 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 8 θάνατοι, με τον αριθμό των...

Ανεξαρτητοποιήθηκε η βουλευτής του ΜέΡΑ 25 Κωνσταντίνα Αδάμου – Η αντίδραση του Γ. Βαρουφάκη

Την ανεξαρτητοποίησή της από την ΚΟ του ΜέΡΑ 25 ανακοίνωσε η βουλευτής του κόμματος, Κωνσταντίνα Αδάμου, με επιστολή της προς τον πρόεδρο της βουλής...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!