Θα μας διαφωτίσει ο Τέλλογλου;;

Αποκαλυπτικές φωτογραφίες κατ΄ αποκλειστικότητα!

 

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

egerssi@otenet.gr

www.apostoloupanos.gr

 

Την προσεχή Τετάρτη στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα συνεχιστεί η δίκη της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας Siemens και όπως προανήγγειλε ο Πρόεδρος της δίκης, θα αρχίσουν να εξετάζονται οι μάρτυρες. Όπως επίσης προανήγγειλε πως εντός του Μαίου θα γίνουν τουλάχιστον ακροάσεις σε έξη ημέρες. Στη λίστα των μαρτύρων πρώτος – πρώτος βρίσκεται ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου. Ο οποίος είχε γράψει βιβλίο για την υπόθεση της Siemens το 2009 με τίτλο: “Το Δίκτυο: φάκελος Siemens” και το οποίο είχε παρουσιασθεί από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ!

Όταν το βιβλίο το προλόγιζε ο ΣΚΑΙ…

«Όλη η αλήθεια για τη μεγαλύτερη υπόθεση εταιρικής διαφθοράς στην Ευρώπη.

Ο ΣΚΑΙ συνεχίζοντας την εκδοτική του δραστηριότητα παρουσιάζει το βιβλίο του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου για την υπόθεση Siemens. Τρία χρόνια έρευνας σε Γερμανία, Ελβετία, Λιχτενστάιν και Ελλάδα. Διακόσιες χιλιάδες σελίδες γερμανικής και ελληνικής δικογραφίας. Πολύωρες συζητήσεις με κατηγορούμενους σε Μόναχο και Αθήνα και τους διαχειριστές των “μαύρων ταμείων”, Σίκατσεκ και Νηντλ. Ένα βιβλίο. Οι διαδρομές που ακολούθησαν τα “μαύρα χρήματα” της Siemens, οι μυστικές συναντήσεις, η συνενοχή του διεθνούς τραπεζικού συστήματος, οι αναπάντεχες εκπλήξεις και οι ευθύνες Γερμανών και Ελλήνων είναι λίγα μόνο από τα στοιχεία που αποκαλύπτει ο Τάσος Τέλλογλου στην πιο συναρπαστική περιγραφή του πρώτου μεγάλου ελληνικού σκανδάλου του 21ου αιώνα. Ποιοι είναι οι άνθρωποι που βρέθηκαν πίσω από την υπόθεση Siemens;

Ποιοι πολιτικοί τ΄ άρπαξαν;;

Για ποιους πολιτικούς υπάρχουν στοιχεία; Ποια ήταν τα κίνητρα που οδήγησαν κάποιους να σπάσουν τη σιωπή τους; Πόσο βαθιά ήταν η υποκρισία μέσα στην ίδια τη μητρική εταιρεία; Με ποιους τρόπους προσπάθησε η Siemens να κρύψει τις παρανομίες των στελεχών της; Και τέλος, ποια λάθη οδήγησαν την ελληνική έρευνα σε αδιέξοδο;

Ο συγγραφέας βάζει στο χειρουργικό τραπέζι το μεγάλο εταιρικό σκάνδαλο που έφτασε στο απόγειό του την τετραετία 1997-2001 με πληρωμές σε πρόσωπα και κόμματα, που άγγιξαν τα 20 δισεκατομμύρια δραχμές, και αποκαλύπτει για πρώτη φορά με τόση λεπτομέρεια τις πρακτικές που χρησιμοποιούν οι πολυεθνικές εταιρείες για να κερδίσουν συμβόλαια στις χώρες όπου δραστηριοποιούνται.

Ο Τάσος Τέλλογλου προσεγγίζει τους ανθρώπους που ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο Siemens σαν παλιούς γνώριμους, προσπαθώντας να αναζητήσει τα ανθρώπινα κίνητρά τους και να ζωγραφίσει τα πορτρέτα τους, με ένα προσωπικό και άμεσο ύφος που δεν έχουμε συνηθίσει.

Στο βιβλίο ακόμα γίνεται για πρώτη φορά αναφορά στον άγνωστο πόλεμο Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας στον τομέα των τηλεπικοινωνιών τις δεκαετίες του ’70 και του ’80, όταν για πρώτη φορά “ανακαλύπτεται” η ανάγκη να διατίθεται το 2% του τζίρου των προμηθευτών στα πολιτικά κόμματα».

Θα καταθέσει αλήθειες ο κ. Τέλλογλου;;

Λέει ο Τάσος Τέλλογλου: «Είχα τη δυνατότητα και την πολυτέλεια να ασχολούμαι 3 χρόνια με ένα μόνο θέμα, την υπόθεση Siemens, την πιο γνωστή αλλά όχι τη μόνη υπόθεση “μαύρου πολιτικού χρήματος” στη μεταπολιτευτική Ελλάδα. Αυτή είναι η ιστορία των “μαύρων ταμείων” της Siemens στην Ελλάδα…»!

Αποδεικνύεται από όλα τα παραπάνω πως, ο Τάσος Τέλλογλου είναι βαθύς γνώστης της πολύκροτης αυτής υποθέσεως!

Ωστόσο, το ζήτημα είναι αν ο μάρτυρας Τάσος Τέλλογλου θα πει την πάσα αλήθεια, την οποία γνωρίζει ή στα οκτώ χρόνια που παρήλθαν από την εγγραφή του βιβλίου, η μνήμη του ελαφρώς εξασθένησε;;

Γιατί, όπως με ενημέρωσαν, ο κ. Τέλλογλου ήδη κατέθεσε στην άλλη δίκη που διεξάγεται από την αρχή, τη δίκη του πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ Τάσου Μαντέλη, ο οποίος κατηγορείται για δωροδοκία από τη Siemens! Αυτή η δίκη βρισκόταν στο τελικό της στάδιο, αλλά αιφνίδια απέθανε ο Πρόεδρος του δικαστηρίου και από την στιγμή που δεν είχε προβλεφτεί (;;;) αναπλήρωση του Προέδρου, η δίκη ξεκίνησε από την αρχή!

Ο κ. Τέλλογλου λοιπόν, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, αναίρεσε πολλά από όσα αναφέρει στο βιβλίο! Αληθεύει αυτή η πληροφορία;; Και εάν ναι, τι ακριβώς έχει αλλάξει;;

Διαχειριστής των “μαύρων ταμείων” της Siemens ο Ράινχαρτ Σίκατσεκ!

Αναφέρει στο βιβλίο του ο κ. Τέλλογλου πως ένας από τους διαχειριστές του “μαύρου” χρήματος ήταν ο Ράινχαρτ Σίκατσεκ! Ο οποίος είναι κατηγορούμενος στη δίκη της Siemens!

Για τον Ράινχαρτ Σίκατσεκ έγραφα στην Ελεύθερη Ώρα της Τετάρτης 19 Απριλίου 2017: “…Εκεί παρευρισκόταν ο Ράινχαρτ Σίκατσεκ, πρώην διαχειριστής των “μαύρων ταμείων” της Siemens, ο οποίος είχε πει καταθέτοντας στις 7 Δεκεμβρίου 2013 ενώπιον των Eφετών – Ανακριτών Αθηνών που διερευνούσε το σκάνδαλο της Siemens: «Δεν θυμάμαι αν είχα ρωτήσει σχετικά με τον σκοπό των πληρωμών στην εταιρεία Placid Blue Corporation, αλλά μου είχε απαντηθεί ότι τα χρήματα αυτά προορίζονται για τα πολιτικά κόμματα…»!!

Αυτοί λοιπόν, οι κατηγορούμενοι, Σίκατσεκ, Γεωργίου, Μαυρίδης και Αθανασιάδης, γνωρίζουν όλα τα πολιτικά πρόσωπα τα οποία επί δεκαετίες χρηματίζονταν προκειμένου να παίρνει η Siemens όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της Πατρίδος μας!

Θα μιλήσει γι΄ αυτούς ο κ. Τέλλογλου;; Γνωρίζει κάτι περισσότερο;;

Πρώτοι μάρτυρας έπρεπε να είναι οι Λάμπρου και Παπαδημάτος!

Ωστόσο, στο παραπάνω δημοσίευμά μας, αναφέραμε για άλλη μια φορά ότι, από τους μάρτυρες (;;;) λάμπει διά της απουσίας του ο Πέτρος Λάμπρου. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ την εποχή του ΠΑΣΟΚ, όταν Πρόεδρος του ΟΤΕ ήταν ο καθηγητής Μπαμπανάσης! Ο οποίος, Πέτρος Λάμπρου, παρέμεινε Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, παρ΄ ότι ο Πρωθυπουργός Σημίτης τον Φεβρουάριο του 1996 άλλαξε τον Πρόεδρο του ΟΤΕ, τοποθετώντας στη θέση του Οργανισμού τον καθηγητή Δημήτρη Παπούλια! Στη συνέχεια ο Πέτρος Λάμπρου, υψηλότατο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και Ταμίας του, διορίσθηκε Διοικητής της Αγροτικής Τραπέζης της Ελλάδος…

Για το πόσο σπουδαίος μάρτυρας είναι ο Πέτρος Λάμπρου, το αποδεικνύει και η φωτογραφία που σήμερα δημοσιεύουμε κατ΄ αποκλειστικότητα στην ΕΩ, όπου εμφανίζεται δεξιά της φωτογραφίας ο Πέτρος Λάμπρου, αριστερά ο καθηγητής Μπαμπανάσης, να μελετούν την υπογραφείσα τον Ιούνιο του ΄94 Σύμβαση (Siemens – OTE) της ψηφιακοποίησης του ΟΤΕ με 1,1 εκατ. παροχές στα γραφεία του Οργανισμού!

Στο κέντρο της φωτογραφίας διακρίνουμε τον Λεωνίδα Παπαδημάτο, πρώην Διευθυντή Προμηθειών του ΟΤΕ κατά την περίοδο 1994 – τέλη του 1997 και ο οποίος δεν είναι ούτε (;;;) αυτός μάρτυρας στη δίκη της Siemens!

Έτσι, γεννάται το ερώτημα πως, είναι δυνατόν, να μην έχουν κληθεί τέτοιοι μάρτυρες στην εν λόγω δίκη;; Μήπως επειδή ήταν – σύμφωνα με τις κακές γλώσσες – κολλητός του “χωριού”;; Δηλαδή, του Σωκράτη Κόκκαλη και της Intracom;;

Σέκερης και Αβράμπος…

Πολλές φορές σε δημοσιεύματά μας έχουμε αναφερθεί στο πόσο χρήσιμη θα είναι η κατάθεση του 13ουμάρτυρα της δίκης, του μπατζανάκη του Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Σέκερη! Όπως έχουμε επισημάνει άλλη μια απουσία από τους μάρτυρες! Του Δημήτρη Αβράμπου, κουμπάρου του Ευάγγελου Σέκερη και πρώην Οικονομικού  Διευθυντή τηλεπικοινωνιών της Siemens!

Στην παρακάτω φωτογραφία που εξασφαλίσαμε κατ΄ αποκλειστικότητα, βλέπουμε τους Σέκερη και Αβράμπο, τον Ιούνιο του ΄94 στα γραφεία του ΟΤΕ (πρώτος και δεύτερος από αριστερά)!!