Ο στρατηγός Ρόμπερτ Λι από τη Βιρτζίνια υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα του αμερικανικού εμφυλίου πολέμου. Ανέλαβε την ηγεσία του στρατού της Συνομοσπονδίας αν και δεν ήταν ένθερμος οπαδός της απόσχισης. Εγινε θρύλος για την ικανότητά του στους τακτικούς ελιγμούς μέσα στη μάχη, αν και φαίνεται πως του έλειπε ένα στρατηγικό σχέδιο μακράς πνοής. Τον Απρίλιο του 1865, όταν όλα είχαν πια τελειώσει για τους Νότιους, ήταν αυτός που ήπιε το πικρό ποτήρι της συνθηκολόγησης. Και η Ευρώπη ζει στις μέρες μας έναν ιδιότυπο πόλεμο Βορείων («ανεπτυγμένων») εναντίον Νοτίων (υποτελών) λαών..

Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ

ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ !

 

Η απόφαση, για την κατεδάφιση του αγάλματος του στρατηγού των Νοτίων Λη, έφερε στο φως, ένα σύμπτωμα μιας πολύ σοβαρής ασθένειας, που δύσκολα θεραπεύεται.

Ο μισός πληθυσμός της χώρας θεωρεί καθήκον του και χρέος έντιμου ανθρώπου, να εξολοθρεύσει τον άλλον μισό, που αποκαλεί «Ναζί», είτε γιατί είναι οπαδός του Τραμπ, είτε γιατί είναι λευκός, ή Χριστιανός, ή ετεροφυλόφιλος, ή σούπερ πατριώτης Αμερικανός. Συλλήβδην! Άλλο πράγμα η Κου Κλουξ Κλαν, δημιούργημα του Δημοκρατικού κόμματος και οι υποστηρικτές της και άλλο ο οποιοσδήποτε τυχαίος οπαδός του Τραμπ, ο οποιοσδήποτε λευκός, ο οποιοσδήποτε Χριστιανός.

Όσοι υποστηρίζουν ότι η μάχη δίνεται, μεταξύ των φασιστών και των Αντιφασιτικών οργανώσεων, μάλλον δεν γνωρίζουν την Αμερικανική πολιτική. Είναι προσβολή, για τους αντιφασίστες να ισχυρίζονται κάποιοι, ειδικά στις ΗΠΑ, ότι κατέχουν αυτό τον τίτλο. Μετά την εισαγωγή της πολιτικής του χάους και στην ίδια τους τη χώρα, οι ΗΠΑ δύσκολα θ΄ αποφύγουν τις συνέπειες.

Ο «αγαλματοπόλεμος» αποτελεί, απλώς, το φιτίλι, για την έκρηξη μιας βόμβας, που κατασκευάζεται, από τις καθεστωτικές δυνάμεις της χώρας, που εκπροσωπούσε η Χίλαρι Κλίντον και η κατασκευή της άρχισε, αμέσως, μετά την ήττα της, στις τελευταίες εκλογές.

Ξεκίνησε με την άρνηση παραδοχής του εκλογικού αποτελέσματος, με διαδηλώσεις πληρωμένων από τον Σόρος, διαδηλωτών, με στρατευμένη προπαγάνδα των ελεγχόμενων ΜΜΕ, για εμπλοκή της Ρωσίας και του Πούτιν, στο αποτέλεσμα των εκλογών και έφτασε, μέχρι τις συμπλοκές, για την καταστροφή των αγαλμάτων.

Οι προεκλογικές δηλώσεις του Τραμπ, για ομαλοποίηση των σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας, για σταμάτημα των πολεμικών συγκρούσεων, ανά τον κόσμο, ώστε να «Κάνουμε πάλι Μεγάλη την Αμερική», ήταν το κόκκινο πανί για το στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα των ΗΠΑ, το Τραπεζικό λόμπι και τα πετρελαϊκά συμφέροντα, που ουσιαστικά, κυβερνούν τη χώρα.

Οι πραγματικοί «αντιφά» πολεμούν, σήμερα, στο Ντονμπάς τον Ουκρανό Ναζί Ποροσένκο και την παρέα του, που έφεραν στην εξουσία οι ΗΠΑ και η ΕΕ, όταν οι Αμερικανοί «αντιφά» χειροκροτούσαν, για τις πορτοκαλί και άλλες χρωματιστές «επαναστάσεις» στην Ουκρανία.

 

Οι «αντιφα» της Αμερικής, που οικειοποιούνται τον τίτλο, χαρακτηρίζουν «αριστερούς» τους οπαδούς του Τραμπ και τους ταυτίζουν με την «αριστεροσύνη» του Χίτλερ, επειδή ο τρελός δεκανέας αποκαλούσε το κόμμα του «εθνικο-σοσιαλιστικό». Σαν να λέμε ότι το αλογάκι της Παναγίας, ή ο θαλάσσιος ίππος, ανήκουν στην κατηγορία των ιπποειδών, επειδή ονομάζονται έτσι.

 

«Δεν είναι αυτή η Αμερική, που γνωρίζουμε» λένε αγανακτισμένοι,οι δήθεν «αντιφά», λες και η Αμερική ήταν πριν, η χώρα της Δημοκρατίας!  Όλες οι διαδηλώσεις τους οδηγούν σ΄ ένα κατευθυνόμενο συμπέρασμα. Στην αποπομπή του Τραμπ. Και μετά;;

 

Ένας άλλος ή μία άλλη Τραμπ, στη θέση του Τραμπ, που θα γκρεμίζει αγάλματα, του Λη, του Σαντάμ, του Καντάφι, του Λένιν, του Στάλιν, του Αμερικανού ή του Ρώσου στρατιώτη, που θα συνεχίζει την κανονική λειτουργία της πολεμικής μηχανής, για τα «χρυσά αυγά» των εταιριών και την εξολόθρευση των αδύναμων χωρών.

Ή ένας εμφύλιος, ή ένας στρατιωτικός νόμος, ή η απόσχιση.
Και η Αυτοκρατορία καταρρέει εκ των έσω. Αμήν!

Ioanna Ypsilanti

ΠΗΓΗ