Τα πυρά 59 στελεχών του κόμματός του δέχεται ο Σταύρος Θεοδωράκης για την επιλογή του να θέσει υποψηφιότητα για αρχηγός του νέου φορέα της κεντροαριστεράς, αλλά και για το ότι αποφάσισε μόνος του, από όσο υποστηρίζουν, να εντάξει το κόμμα σε αυτόν τον φορέα.

Σε επιστολή τους ζητούν την έκτακτη σύγκλιση Συνεδρίου του κόμματος και τονίζουν ότι οι αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν από όλα ανεξαιρέτως τα στελέχη.
Καταγγέλλουν ότι έγιναν προσωπικές συμφωνίες «πίσω από κλειστές πόρτες» και πως ο Θεοδωράκης με την απόφασή του να εντάξει το κόμμα στον νέο φορέα στην ουσία υποστηρίζει το κατεστημένο που πολεμούσε.

Ζητούν ακόμα αυτόνομη πορεία γιατί πιστεύουν ότι το «Ποτάμι» είναι ο νέος προοδευτικός, μεταρρυθμιστικός και φιλελεύθερος πόλος που έχει ανάγκη η χώρα.

Πέρα από το αν έγιναν κρυφές συμφωνίες ή αν υπάρχουν προσωπικές φιλοδοξίες, πολύ ψηλά βάζουν τον πήχη τα στελέχη του «Ποταμιού», αλήθεια πριν από τις εσωκομματικές εκλογές δεν καταλάβαιναν ότι ο νέος φορέας μόνον νέος δεν είναι και πρόκειται καθαρά για μία μετάλλαξη του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑ.ΣΟ.Κ.;

ΠΗΓΗ