Αρχική Οικονομία Ζήτησαν στοιχεία, τους κέρασε… καφέ!

Ζήτησαν στοιχεία, τους κέρασε… καφέ!

Επίσκεψη στην εισαγγελέα Διαφθοράς πραγματοποίησαν την Τρίτη βουλευτές που μετέχουν στην επιτροπή της Βουλής που εξετάζει τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας, ωστόσο το αποτέλεσμα αυτής της συνάντηση περιγράφεται περιεκτικά με τη λαϊκή… διαπίστωση «άνθρακες ο θησαυρός».

Ο «θησαυρός» που αναζητούσαν ο πρόεδρος της εξεταστικής Αντώνης Μπαλωμενάκης και οι βουλευτές μέλη της επιτροπής κ.κ. Χάρης Τζαμακλής (ΣΥΡΙΖΑ), Γιώργος Γεωργαντάς (ΝΔ), Νότης Μηταράκης (ΝΔ), Θανάσης Παπαχριστόπουλος (ΑΝΕΛ), Ηλίας Κασιδιάρης (ΧΑ),  Γιώργος Λαμπρούλης (KKE) και Νίκος Νικολόπουλος (ανεξάρτητος- Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος) -απουσίαζαν εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων- ήταν εν προκειμένω τα αντίγραφα του φακέλου για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ και της NOVARTIS, ενώ ζήτησαν και πληροφορίες για το θέμα της φαρμακευτικής δαπάνης. Πλην όμως αντί φακέλων, με περίσσια ευγένεια η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, περιορίστηκε στο να τους «τρατάρει» από ένα φλιτζάνι καφέ!

Κι αυτό διότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τα μέλη της Επιτροπής ενημερώθηκαν αρμοδίως ότι δεν δύναται να πάρουν στα χέρια τους υλικό που αποτελεί μέρος δικογραφίας που τελεί υπό διερεύνηση.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι οι εισαγγελείς ενημέρωσαν τους βουλευτές πως συγχωνεύτηκαν σε έναν φάκελο συνολικά 15 υποθέσεις και πως τις επόμενες μέρες αναμένονται οι εκθέσεις του Σώματος Ελεγκτών Υγείας.

Αν οι παραπάνω πληροφορίες επιβεβαιωθούν, τότε τίθεται το καίριο ερώτημα πως θα τελεσφορήσουν οι εργασίες της Επιτροπής της Βουλής από την ώρα που οι βουλευτές θα κληθούν να συνεχίσουν τις εργασίες χωρίς να είναι σε θέση να γνωρίζει το αντικείμενο των δικογραφιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, με αποτέλεσμα το όποιο πόρισμα να καθίσταται επισφαλές.

Όπως και να έχει η διαλεύκανση των υποθέσεων των σκανδάλων στον χώρο της υγείας μοιάζει να έχει πολύ ψωμί ακόμη. Ας μην ξεχνάμε, για παράδειγμα, ότι η υπόθεση της NOVARTIS έχει κοστίσει ήδη την παραίτηση της τότε επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου από τη θέσης της.

Για τους έχοντες ασθενή μνήμη θυμίζουμε ότι τον Μάρτιο του 2017 με έγγραφο που απέστειλε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου η κα Ραίκου κατονόμαζε συμφέροντα και υποστήριξε πως δεν θα επέτρεπε να μετατραπεί σε Ιφιγένεια.

Η Ελένη Ράικου είχε κατηγορηθεί με δημοσίευμα πως είχε αποκρύψει στοιχεία σε δικογραφίες. Το οποίο δημοσίευμα εκείνη χαρακτήρισε «ανυπόστατο» και άκρως συκοφαντικό και υποβολιμαίο, κάτι που όπως επεσήμανε προκύπτει από πλήθος εγγράφων στοιχείων, τα οποία μάλιστα έθεσε υπόψη της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Επιπλέον συνέδεε την επίθεση –όπως την χαρακτήρισε- που δέχθηκε με το γεγονός ότι εκείνες τις ημέρες η Εισαγγελία Διαφθοράς εντόπισε άμεσο χρηματισμό (σ.σ. 28 εκατομμυρίων ευρώ) μεγάλου αριθμού κρατικών αξιωματούχων -κυρίως γιατρών δημοσίων νοσοκομείων- που δωροδοκούνταν από λογαριασμό της Novartis από την Ελβετία.

Η έρευνα για την υπόθεση NOVARTIS έχει ανατεθεί στους εισαγγελείς Στέλιο Μανώλη και Χρήστο Ντζούρα και στον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα Γιάννης Δραγάτση κατά το μέρος που ερευνά το οικονομικό σκέλος (φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος).

Ο εισαγγελέας Δραγάτσης είναι ένας έμπειρος και απόλυτα καταρτισμένος λειτουργός στον έλεγχο και τη διερεύνηση οικονομικών στοιχείων. Εκείνων των στοιχείων δηλαδή που είναι κομβικά για την διαλεύκανση των μεγάλων υποθέσεων που συνήθως διαχειρίζεται η Εισαγγελία Διαφθοράς.

Επίσης οι σταθεροί αναγνώστες της «Α» θα θυμούνται όσα είχε υποστηρίξει στην έντυπη έκδοση της «Α» ο πρώην υπουργός Υγείας και νυν υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, που απαντώντας σε άλλη αποκάλυψη της εφημερίδας μας ότι είχε παραλείψει την τιμολόγηση των φαρμάκων το 2015, δήλωσε πως «Αν με καλέσει η κα Ράικου –πριν από τη χθεσινή παραίτησή της χειριζόταν το θέμα Novartis και λοιπών καταγγελιών στον τομέα των φαρμάκων– θα καταθέσω ότι εμποδίστηκα από την τρόικα να υπογράψω απόφαση ανατιμολόγησης».

 

Νίκος Νικολόπουλος: «Ηράκλειος άθλος το έργο της Εισαγγελίας Διαφθοράς»

Πίσω, τώρα, στη συνάντηση της κας Τουλουπάκη με τους βουλευτές, όπως έγινε γνωστό η εισαγγελέας Διαφθοράς θα αναχωρήσει εντός των ημερών για τις ΗΠΑ όπου θα λάβει καταθέσεις από μάρτυρες. Μεταξύ των βουλευτών που είδαν την κα Τουλουπάκη ήταν και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος είπε μετά το πέρας της επίσκεψης δήλωσε τα εξής:

«Η εισαγγελία κατά της διαφθοράς επιτελεί ένα σπουδαίο έργο και μάλιστα υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Ένα έργο που μπορεί να παρομοιαστεί με Ηράκλειο Άθλο κάθε φορά που και μία νέα απόδειξη ή ένα νέο στοιχείο προστίθεται στην έρευνά της.

Αρκεί να σκεφθεί κανείς μόνο ότι οι εργαζόμενοι στην Εισαγγελία αναζητούν λογαριασμούς στο εξωτερικό, διερευνούν δάνεια και οικονομικά κομμάτων και μέσων ενημέρωσης, ασχολούνται με πολύ σοβαρά σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας, αλλά και με τα εξοπλιστικά. Με άλλα λόγια, ένας πολύ μικρός αριθμός ανθρώπων καλείται να αντιμετωπίσει έναν… βόρβορο διαφθοράς και διαπλοκής, έχοντας ήδη πετύχει σημαντικά αποτελέσματα.

Ήδη βλέπουμε πολλούς να προσέρχονται οικειοθελώς στα δημόσια ταμεία και να αποκαλύπτουν αδήλωτα ποσά, ενώ έχουμε δει και να βλέπουν το φως της δημοσιότητας κακουργήματα και να παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη πρόσωπα που κάποτε θεωρούνταν ανέγγιχτα αλλά φαίνεται πως αποτελούσαν στυλοβάτες της νταβατζιδοκρατίας.

Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε πληροφορίες αλλά και απόψεις με τους εισαγγελείς και δικαστές, να τους διαβεβαιώσουμε πως κοινός στόχος είναι η πάταξη της διαφθοράς και η παραδειγματική τιμωρία όσων καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.

Επίσης, προσωπικά είχα την ευκαιρία να εκφράσω την εκτίμηση και τον θαυμασμό μου προς τους συγκεκριμένους υπηρέτες της Δικαιοσύνης και ιδιαίτερα προς την αδέκαστη κα Ελένη Τουλουπάκη, που έχει κάνει τη νύχτα μέρα και, ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο, αποδεικνύει τι θα πει Δικαστικός και Εισαγγελικός Λειτουργός, με κεφαλαία γράμματα!»

 

Πηγή: http://www.iapopsi.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Υπουργικό Συμβούλιο – Τι αποφασίστηκε, ποια νομοσχέδια εγκρίθηκαν

Tο νομοσχέδιο για το Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης, το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, η Εθνική Στρατηγική και το Σχέδιο Δράσης για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά 2021-2030 καθώς και η Εθνική Στρατηγική Ένταξης Προσφύγων και Ασυνόδευτων Ανηλίκων, ήταν μεταξύ άλλων τα θέματα που εξετάστηκαν σήμερα κατά την συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης, του υπουργικού συμβουλίου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Επίσης εγκρίθηκαν οι προεπιλογές των συμβούλων του Ελεγκτικο

Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank): Στοχεύουμε σε διψήφια ποσοστά κερδοφορίας – Aπρόσκοπτη η υλοποίηση του “Project Tomorrow”

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε εντατικά πάνω στους κύριους πυλώνες του Στρατηγικού μας Σχεδίου "Project Tomorrow”, που είναι η πελατοκεντρική μας ανάπτυξη, η αναβάθμιση του λειτουργικού...

Κορωνοϊός: 7.486 νέα κρούσματα και 88 θάνατοι – Στους 664 οι διασωληνωμένοι

Σε 7.486 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Σήμερα, ανακοινώθηκαν...

Alpha Βank: Στα 297 εκατ. ευρώ τα προσαρμοσμένα κέρδη μετά από φόρους

Προσαρμοσμένα Κέρδη μετά από Φόρους ύψους 297 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Alpha Bank για το εννεάμηνο του 2021. O διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Βασίλειος...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!