Η παρακάτω είδηση είναι πολύ πιθανόν να μην παιχτεί καν στα μεγάλα ΜΜΕ, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ωστόσο κρύβει μία τεράστια ΑΛΗΘΕΙΑ, που όλοι θα πρέπει να ακούσουν. Κυρίως γιατί αφορά άμεσα την Ελλάδα των “ανοικτών συνόρων” και της “αλληλεγγύης”.

Ορισμένοι ακροατές του ραδιοφωνικού σταθμού Mix Megapol της…πολυπολιτισμικής  Σουηδίας άκουγαν επί 30 λεπτά σήμερα ένα προπαγανδιστικό τραγούδι του Ισλαμικού Κράτους, αφού χάκερ κατάφεραν να “καταλάβουν” σχετικά εύκολα τη συχνότητα του ραδιοφώνου.

Για όσους τυχόν υποθέσουν πως το περιστατικό αυτό είναι μεμονωμένο ή συνέβη σε μικρής εμβέλειας τοπικό σταθμό, να τους πληροφορήσουμε πως ο  Mix Megapol είναι ένας από τους μεγαλύτερους ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας που τον παρακολουθούν καθημερινά σχεδόν 1,4 εκατομμύριο άνθρωποι.

“Κάποιος κατέλαβε τη συχνότητά μας χρησιμοποιώντας έναν πειρατικό αναμεταδότη” είπε ο Γιάκομπ Γκράβεσταμ, ο διευθυντής μάρκετινγκ της Bauer Media Group στην οποία ανήκει ο σταθμός. “Θα αναφέρουμε το επεισόδιο στην αστυνομία και την Εθνική Υπηρεσία Ταχυδρομείων και Τηλεπικοινωνιών”, πρόσθεσε.

Το αγγλόφωνο προπαγανδιστικό τραγούδι έχει στίχους όπως “Για τη δόξα του Αλλάχ θα βαδίσουμε στις πύλες του παραδείσου όπου περιμένουν οι παρθένες μας. Είμαστε άνδρες που αγαπάμε τον θάνατο όπως εσείς αγαπάτε τη ζωή, είμαστε στρατιώτες που πολεμούν μέρα και νύχτα”.

Οι παρουσιαστές της δημοφιλούς πρωινής εκπομπής “Άντερς και Γκράι με τους φίλους τους” δεν παρατήρησαν κανένα πρόβλημα, μέχρι που άρχισαν να τους τηλεφωνούν οι σαστισμένοι ακροατές για να ρωτήσουν τι συνέβαινε.

“Μας τηλεφώνησαν πάρα πολλοί άνθρωποι. Χαιρόμαστε που οι άνθρωποι επαγρυπνούν και αντιμετωπίζουμε το θέμα πολύ σοβαρά”, πρόσθεσε ο Γκράβεσταμ.

Φανταστείτε τώρα το ίδιο ακριβώς να συνέβαινε έστω και για λίγα λεπτά σε ένα μεγάλο τηλεοπτικό δίκτυο ή ακόμη χειρότερα σε κάποιο πυρηνικό εργοστάσιο. Ο πανικός και μόνο που θα προκαλούνταν θα ήταν αρκετός για να πετύχουν αυτό που θέλουν οι επίδοξοι τρομοκράτες.

Αναφερόμαστε βέβαια σε καλά εκπαιδευμένους ισλαμιστές τρομοκράτες, πυρήνες των οποίων εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμη και σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Σας έχουν μία πολύ καλύτερη ερώτηση ωστόσο: Τι θα συνέβαινε αν μία αδίστακτη ομάδα πραγματικών τρομοκρατών καταλάμβανε μέρος ή ολόκληρη μία μεγάλη μονάδα παραγωγής ηλεκτρισμού στην ανοχύρωτη Ελλάδα των απαρχαιωμένων συστημάτων ασφαλείας; 

Σε μία αφύλακτη χώρα σαν και την Ελλάδα, που τέτοια “ευαίσθητα σημεία” δεν μπορούν να αντέξουν σε μία πραγματική κακόβουλη ενέργεια, ο κίνδυνος πολλαπλασιάζεται και σίγουρα είναι κάτι το οποίο η πλειοψηφία σήμερα δεν σκέφτεται καν. 

Εξάλλου ζούμε στην εποχή της αβεβαιότητας, με τα καθημερινά γεγονότα να μας αποδεικνύουν περίτρανα πως η “ασφάλεια” είναι κάτι το πολύ σχετικό…

Του Άρη Δημόπουλου

 

ΠΗΓΗ